• bakeacake
    M Y L F skrev 2009-04-14 10:35:12 följande:
    Just det en fråga till hur många dagar räcker en sats soppa och hur mycket äter ni per gång och hur många gånger per dag?
    jag äter ca 2,5 dl soppa.

    jag har ett annat recept som känns mycke enklare än detta, men de är kanske bara jag som tycker det.. :) god är den iaf.. :)
  • bakeacake
    gertie skrev 2009-04-15 06:34:29 följande:
    Okej, men vill du att soppan ska vara nyttig ska du nog utesluta nudlarna och glutamaten *s*.
    I mitt recept finns varken nudlar eller glutamat, jag har egenkokt fond om ja använder istället för buljongtärningar...

    och nej, hon äter inte soppan fortfarande, hon åt den 2 veckor i månaden i ca 1 år... resten av tiden åt hon enligt tallriksmodellen. nu äter hon helt vanlig mat och har inte gått upp ett kilo.. så på henne har det funkat, men självklart är det ju olika från person till person..

    Idag har jag ätit en stor talrik till frukost, har med mig till lunch. 3 äpplen ingår också i mitt matintag idag också.. :) Efter jobbet blir det två timmar promenad.. :)
  • bakeacake
    Janalii skrev 2009-04-16 14:40:23 följande:
    Men ni förstår väl att man inte kan gå ner i vikt varaktigt med en soppa? Bra mat och lagom motion är faktiskt det enda sättet att hålla vikten, om den nu är så viktig(!) Att bara gå ner tillfälligt, för att sedan genast gå upp igen är väl knappast något att eftesträva?
    har du läst hela tråden? anledningen att jag överhuvudtaget provar det här är för att min mamma gick ner 50kg, vilket hon inte har gått upp sen dess, utan hon har lagt om sin kost och börjat träna regelbundet efteråt....
  • bakeacake
    gertie skrev 2009-04-16 17:55:48 följande:
    Men hur ska du klara dig när du gått ner önskade kilon, om du tycker att det enklaste är att bara äta en rätt? Och nyttig soppa? Glutamat och nudlar, det är kemikalier och snabba kolhydrater det, och det är inte nyttigt. För att kroppen ska fungera så behöver den en balanserad kost bestående av protein, fett och kolhydrater (långsamma som inte får blodsockret att åka bergochdalbana). Grönsaker är nyttigt, men du behöver fett och proteiner också och det inte bara ibland utan kontinuerligt, varje dag. Moprötter är nyttigt, men inte ett dugg hälsosamt om du _bara_ äter det. Det ör inte hälsosamt att utesluta viktiga och nyttiga födoämnen, inte ens i "bara" två veckor. Du kan likna det vid hur man sköter en bil, det funkar inte att tanka en bil med vilket bränsle som helst, och du måste fylla på vatten och olja då och då för annars kommer den att paja. Du får absolut prova sjukhusdieten, men det som gör mig bekymrad är att så många går på dessa panikdieter, och ni misshandlar era kropppar genom att tanka den med fel bränsle. Är du intresserad av att må bättre eller vill du bara bli smal till vilket pris som helst?
    du är helt insnöad på glutamat och nudlar, om du kan läsa så använder ja varken nudlar eller glutamat i min soppa.. och jo man kan behålla vikten efteråt. genom att lägga om kosten..
  • bakeacake
    vackrastarflow skrev 2009-04-16 17:59:38 följande:
    spännande, när jag läste sjukhusdieten så tänkte jag "intravenöst??"
    haha eller så äcklig mat att man inte äter.. :P
  • bakeacake
    gertie skrev 2009-04-16 18:12:46 följande:
    Fast vet du, du är helt insnöad på att den här soppan är nyttig. Utesluter du nudlarna och glutamaten så är den det, men då i kombination med en i övrigt balanserad kost. Att äta enligt den diet du beskriver ÄR inte nyttigt, hur nyttigt det än är med morötter och kål.Frågan kvarstår, vill du må bra eller vill du bara bli smal?
    eftersom det fungerade på min mamma, som idag är väldigt välmående så tror ja att man kan må bra.. de gäller ju att inte gå tillbaka till dom kostvanorna man hade innan man började, för då skenar ju vikten iväg igen..

    i det schemat som jag har så ingår det faktiskt ätt äta både kolhydrater och proteiner..
Svar på tråden sjukhus dieten!!!!