Inlägg från: SaramedM |Visa alla inlägg
  • SaramedM

    Stödfamilj med problem

    Kontakta soc skulle jag gjort

  • SaramedM

    JAG är BÄST skrev 2009-04-12 14:25:22 följande:


    Sedan anser jag inte att det där är en riktig stödfamilj Man slänger fan inte ut en tonåring å låser ut henne från hemmet som ska vara ett stöd för henne. DU ska anmäla denna familj, för dom ska banne mig inte få ha henne alls eller något annat barn heller för den delen. Dom ska bli av med sina bidrag DIREKT!!!! Polisanmälningar behöver du nog inte vara rädd att få, du har gjort något riktigt storartat. Det är nog snarare stödfamiljen som kan åka på polisanmälningar.
    Fast varken vi eller TS har en aning om utifall det 13 åringen säger stämmer

    Och jag tycker inte det är speciellt storartat ett hämta ett minderårigt barn utan att tala om det för de som har ansvar för henne!
  • SaramedM
    Zmilla skrev 2009-04-12 14:39:41 följande:
    Nä jag håller med :-/ Jag har mailat soc - men misstänker att de inte hör av sig förrän tisdag. I en situation där jag inte får tag på någon (varken föräldrar eller stödfamilj) känner jag mig hyfsat trygg med att hennes bror är här. Om föräldrarna känner att det är ok att lämna sonen en vecka hos mig, ser jag det som kanske ok att jag har dottern också...? Jag är väldigt ambivalent men körde ju på gut feeling. Flickan är orolig för efterspelet och jag försöker förtydliga att det hela är MITT beslut och att jag tar allt ansvar för konsekvenserna. Jag vet också att man får ta ungdomars ord med en nypa salt - men hennes bror bekräftar att situationen där är ohållbar. Pappan är också medveten om detta och har begärt förflyttning - det skulle visst bara dröja en månad till..
    ja jag tror inte hon blåljuger om KÄNSLAN menkanske ändrar och lägger till lite, förstår du vet jag menar?

    Jag tycker inte du ska polisanmälla familjen för nått som du inte kan veta är sant, som att de slängt ut henne

    Jag tycker det är ok att du har dottern där men fortsätt försök kontakta dem, åk dit kanske ensam
  • SaramedM
    Zmilla skrev 2009-04-12 14:48:06 följande:
    Tack för alla bra svar! Just nu har vi det mysigt i solen med pannkakor och glass och flickan är jättekär i vår lilla bebis så jag tänkte att vi får väl se vad som händer kram
    oavsett så verkar hon ju avslappnad just nu och det är nått jättebra
  • SaramedM
    Zmilla skrev 2009-04-15 18:27:45 följande:
    EfterspeletJag har haft kontakt med Akutsoc och de tyckte att flickan skulle stanna hos mig ? när stödfamiljen fick veta det ringde de själva upp samma sekreterare, som sedan återkom till mig med motsatt besked ? dvs att flickan skulle ut i skogen igen. Så, jag körde ut henne vid tiosnåret i söndags, och gick in och presenterade mig (och fick såklart mina farhågor bekräftade - den människan ska nog inte syssla med sånt här?) C var trevlig mot mig men utgick hela tiden från ett perspektiv som gick ut på att jag skulle hålla mig undan. Jag förtydligade att jag tar hela ansvaret för situationen och det enda jag önskade var att Emma inte skulle straffas.Efter att jag lämnat huset ringde c till föräldrarna (och den stackars flickan fick ju såklart höra hela samtalet) ? det gick ut på att jag var konstig eftersom jag kunde tycka om flickan som ju inte är normal, en polisanmälan skulle göras för att skrämma bort mig, och som straff för att hon inte skött sig fick hon inte gå på sin fotbollsträning denna vecka (match på lördag), eller har kontakt med någon.Mitt mål nu är att få kontakt med ordinarie socialsekreteraren ? men det verkar omöjligt. Jag har utrönt att stödfamiljen som flickan är hos nu är en sk ?akutplacering? eftersom den ursprungliga stödfamiljen inte längre kunde ha hand om flickan. Det har gått ett år nu.Vad gör man?
    Du fortsätter att försöka få kontakt med ordinarie soctant och försöker visa ditt stöd för flickan och pojken, kanske med sms?
Svar på tråden Stödfamilj med problem