Inlägg från: emmsan123 |Visa alla inlägg
  • emmsan123

    Ni som har haft er förlossning, vad var det knäppaste roligaste som ni kommer ihåg?

    Toka2 skrev 2009-05-02 10:27:14 följande:
    När lillkillen föddes så hade jag ingen smärtlindring, för vi hann aldrig iväg. Makens föräldrar var på väg, för de skulle vakta blivande storebror. Maken höll på att packa bilen, jag var på väg ut, då kom första krystvärken. Det var bara att backa in igen, ner med trosorna, upp med kjolen, och beordra maken att ringa ambulans. Efter ett par minuter hör jag billjud. Följande utspelar sig. Tänk välvadderad kvinna, stående på alla fyra. I hallen, med rumpan i vädret. Tänk er att hon låter lite.. irriterad. -Kan du kolla.. *pust* om det är dina föräldrar.. *flämt* eller ambulansen som kommer? För om det är dina föräldrar.. *pust* så vill JAG HA EN HANDDUK!!! Kvinnans make undersöker, och hämtar en handduk som han breder över sin hustrus väl tilltagna bakdel. Så öppnar sig ytterdörren, och in kliver kvinnans svärföräldrar. Förvånat stirrar de på kvinnan som står på alla fyra på hallgolvet, frustande och flämtande och med en handduk över baken. Kvinnan yttrar sig: -*pust* Jaa, välkomna då.. Två minuter efter mina svärföräldrar kom ambulansen, och en stund efter det är Rasmus född. I farstun
    Jag hoppas vi hinner in denna gång, men det där verkar ju ha gått hyfsat ändå
    Min finaste, Oskar 060329, lillebror Viktor väntas, BF 090614
  • emmsan123
    OoUlrikaoO skrev 2009-05-14 08:16:31 följande:
    haha detta va en rolig tråd.. jag kan bidra med en grej som hände för 2½ år sedan när jag födde vår son.. Min man skrattar fortfarande.. Min bm på sjukhuset lyssnade inte så mycke på mig utan hon visste minsann hur lång tid de tar att öppna sig osv och jag va ju förstföderska så hon behövde inte alls kolla utan sa bara att det kommer ta ett par timmar innan jag skulle va fullt öppen.. Hon kom in på rummet med jämna mellanrum men en gång stack hon bara in huvudet och sa att hon skulle gå på lunch, jag hade precis en värk då så jag hörde inte riktigt va hon sa så jag frågade min man efter att hon gått.. Hon skulle på lunch sa min man.. Vet inte varför men de slår slint i skallen på mig.. LUNCH!!, e hon helt störd, hon ska inte äta lunch, jag ska ju för fan föda barn.. och de NU. Så jag sliter tag i mitt gåbord och tar mig upp ur sängen och säger till min man att jag ska nog minsann hitta henne och då J..LAR!! Mina ögon va tydligen helt svarta och min man va tvungen sätta sig för han skrattade så åt mig. Där stog jag i dörröppningen med världens största skjorta på mig, med ett gåbord för kärringar, grimasierar mig egenom värkar och gapar efter barnmorskan. När bm väl kom så kände jag att jag hade bråttom tillbaka till sängen för här kommer de ett barn. Såklart lyssnade bm inte på mig igen utan sa att jag säkert bara va öppen 7 cm. SÅ börjar jag krysta och hon blir sur på mig och säger till mig att sluta. Då sa jag till henne att om hon inte känner mig mellan benen så skulle jag sparka till henne för nu är ungen påväg ut. Tillslut kände hon och blev förskräckt eftersom huvet nästan va ute. 1 krystvärk efter de kom sonen..
    Inte underskatta att man känner sin egen kropp!!! Lite knasig BM, bra att det gick bra!
    Min finaste, Oskar 060329, lillebror Viktor väntas, BF 090614
  • emmsan123
    Jakopzon skrev 2009-05-17 17:20:55 följande:
    Är ganska säker på att ja lyckades klämma tag i en barnmorskas bröst mitt i en värk,känner hur någon "bryter upp" min hand å sen håller mej i handen istället.... =) Ja högg bara de första ja fick tag i.
    Hon fick en rätt speciell arbetsskada då
    Min finaste, Oskar 060329, lillebror Viktor väntas, BF 090614
  • emmsan123
    rubicon skrev 2009-05-20 20:03:22 följande:
    Jag minns att efteråt när sonen var född så låg han fint på min mage och jag var helt slut och jättelyckligt. Efter en liten stund kikar min sambo mellan benen på bäbisen för att se vad det blev och säger "det blev en pojke" och ler fint. Själv bara tittar jag på honom, helilsken innuti. Vad kommer han med för oväsentligheter egentligen? Vem bryr sig om vad det blev! Sedan inser jag att, oj, det kanske man ska vilja veta... Och tycker sedan att det var ju riktigt trevligt att veta att en liten son låg på min mage
    Lite sådär var jag också... jag höll på att räkna alla fingrar och tår, och tittade och studerade så att mitt barn såg friskt ut och att allting var bra. Så frågar maken: Men har du sett vad det blev då? Nej, säger jag... Då håller BM upp honom (de hade inte lagt honom på min mage än) och så får jag se att det är en liten pojke... fast det spelade inte så stor roll just då.
    Min finaste, Oskar 060329, lillebror Viktor väntas, BF 090614
  • emmsan123
    sannis75 skrev 2009-05-24 13:57:32 följande:
    Hej! När jag var på förlossningen och skulle föda våran tjej, så fick jag en finsk narkos läkare som skulle lägga epudural på mig. Jag var sålycklig att jag skulle få epudural så jag sa åt den finska läkare på finska "Minä rakasta sinoua" (vet ej om jag stavade rätt). Det betyder jag älskar dig, ni som inte vet det. Min make berättade i efterhand att läkaren satt och log och skrattade när jag sa det. Nu ska vi snart ha nr 2 få se då om jag är lika snäll som med första. Ha det gött. Mvh Sanna.
    Min finaste, Oskar 060329, lillebror Viktor väntas, BF 090614
  • emmsan123
    Emerald88 skrev 2009-05-28 11:23:12 följande:
    Den knäppaste händelsen var nog då jag fick petidin efter att jag haft pinvärkar i 14 timmnar. Då efter en stund så är jag säker på att Musse Pigg står i rummet, och jag frågar: - Varför har Musse Pigg så konstiga öron? Och varför har han en katt med en randig tröja med sig?
    Min finaste, Oskar 060329, lillebror Viktor väntas, BF 090614
  • emmsan123
    TittiBoppe skrev 2009-07-11 23:44:32 följande:
    Vi fick en dotter den 16 maj, andra barnet. Barnvakten han inte komma då jag plötsligt kände att det blev väldigt bråttom och gör väldigt ont, så av nån anledning kör min man mig med sonen istället för att jag tog taxi.. Så min stackars lilla pojk sitter och vill hålla mig i handen och trösta då jag kämpar för att hålla god min med värkar som bara blir värre och värre... alla trafikljus är såklart röda.. säger till min man att gasa på då jag inte har nån värk för vägen är naturligtvis guppig som bara den, han säger men det är bara 30 här och jag fräser tillbaka att det skiter jag i, kör nu! Vi kom till BB och han hjälper mig in med bilen utanför ingången, han ska åka snabbt hem igen till barnvakten och möjligtvis tillbaka. Men han är orolig för mig och jag säger bara men stick nu! Schysst va? Sitter en hel del fok i väntrummet och jag tycker alla är gravida och undrar om man måste ha kölapp.. mottagnings BM sitter och babblar i telefon och jag tänker en hel del onda tankar där jag hänger och flåsar över disken. Tills jag hör vad hon pratar om och inser att hon råder en annan blivande mamma. Hon visade sig vara trevlig och hjälpte mig in och undersökte mig 6 cm öppen.. hon stannar genom en värk och kollar på kurvan. Sen ska hon skriva in mig och går iväg jag står ut en liten stund innan jag ringer på henne - säger att nu behöver jag nog den där lustgasen vi pratade om och förresten trycker det på litegrann. Hon kollar igen och nu är jag öppen 8 cm, hon sa att de kommer strax och hämtar dig de gör iordning rummet. Det jag minns bäst efter det är hur de halvspringer genom en korridor med mig ylandes oh fyfan oh fyfan..  Kommer ihåg nån stackars kvinna som kikade ut från sitt rum med stora ögon.. hoppas att jag inte skrämde henne för mycket. Sen skulle de ordna med CTG men jag skrek att hon kommer NUUUU och snabbt gick det så de där sladdarna hängde och slängde bara runt magen. Såg nog lite komiskt ut, vilket det var BM var lite rolig och sa jahaja det var ju inte svårt att förlösa dig.. eh jaha förlåt då!? eller vad ska man säga.. De var jättetrevliga och proffsiga, kände mig trygg. Från det att jag blev inskriven tills hon föddes han det bara gå ca 20 min.
    Känner igen mig lite Fast jan hann aldrig bli imskriven, det tog 11 min från att jag klev genom dörren
Svar på tråden Ni som har haft er förlossning, vad var det knäppaste roligaste som ni kommer ihåg?