• Annis22

    Panikångest hos 6-åring

    Jag hoppas att jag kan få hjälp av någon här. Någon som kanske har liknande erfarenhet.
    Jag har en 6-årig pojke, snart 7år. Han är fullt fysiskt frisk. Har många kompisar och lätt till skratt. Vi bor ihop hela familjen och hans två lillasystrar.

    Däremot har vi under åren märkt några saker.
    - Han har väldigt ofta ont i magen (vi har testat att utesluta mjölk utan resultat) och det kan komma vid väldigt oregelbundna tillfällen.

    - Han har ofta växtvärk (vilket alla barn har), men han får nästan panik och blir okommunicerbar innan vi inser att det är växtvärk och kan massera hans fot.

    - Vi får aldrig tala om något som är otäckt ifall det skulle hända, tex vad man gör vid brand, drunkning, sätta i halsen etc.

    - De senaste veckorna har han fått för sig att han inte kan andas. Det hela har accellerat varje kväll (kommer aldrig dagtid). Idag satt han och undrade varför Gud hade gjort människor om man skulle må så här dåligt. Samtidigt satt han och skakade och sa att han inte ville dö!

    De första punkterna har vi väl bara accepterat och tänkt att han är extra känslig, men en 6-åring ska väl inte ha dödsångest? Jag blir så ledsen när jag tänker på min stackars pojk och vet inte vad jag göra. Vi ska träffa barnmedicin för att utesluta någon medicinsk orsak till magknipet.

    Har någon här erfarenhet av barnpsykolog så här tidigt? Har de varit till hjälp? Hur långa är väntetiderna?

    Jag är tacksam för alla svar jag kan få så att jag kan hjälpa min son.

  • Svar på tråden Panikångest hos 6-åring
  • Annis22

    Tack för era svar. Jag hoppas att det är som Birgitta säger, att det bara är något som han går igenom just nu. Dessvärre säger min magkänsla något annat. Nu ska vi snart testa honom för allergier för att iaf få det uteslutet.

Svar på tråden Panikångest hos 6-åring