• LindaSundberg

    BARN I BIL - bakåtvänd, framåtvänd? Här finns fakta!

    Va? Så om man kör över ett gupp eller något, ska barnet åka upp i nätet då eller?


    Cecci78 skrev 2009-06-04 19:46:24 följande:
    men grrrrdetta är ju inte sant!www.blocket.se/helsingborg/Babyskydd____liftn...
  • LindaSundberg

    Hmm men våran Secura har ju stödben och lutar mot stolen framför..

  • LindaSundberg

    Vi bad de i barnaffären göra det, men ntf har hjälpt min vännina med deras och deras står likadant så antar det hihi. Men när jag läste här verkade det som om man har stödben ska den ej vara mot stolen. Men är la olika stolar då.


    Cecci78 skrev 2009-06-08 11:44:16 följande:
    står det i instruktionerna att man ska ha det så? I så fall är det ju som det ska!
  • LindaSundberg

    Okej. Får den inte vila mot instrumenbrädan? För när vi testade den där fram först så hade han den mot instrumentbrädan ju :S


    Finesse skrev 2009-06-08 12:06:08 följande:
    I bruksanvisningen står det ingenting om det.. varken ja eller nej. Men det enda som står är att den inte får vila mot intrumentbrädan.
  • LindaSundberg

    Okej. Nej bara ögnat igenom den, men eftersom vänninans står likadant och hon fick hjälp av Ntf så litar jag på att den står riktigt. Men nu har vi den bak och kommer ej ha fram så det gör inget ändå.


    Finesse skrev 2009-06-08 12:18:07 följande:
    har du inte läst bruksanvisningen? man kan inte lita på butikspersonalen.. oftast kan dom faktiskt ingenting tyvärr Här i umeå tycker dom att en 3 åring kan vändas framåt om den väger över 18 kg.. och dessutom får man ingen som helst hjälp att sätta fast bilbarnstolen.LÅT INTE baksidan på bilbarnstolen vilamot instrumentbrädan eller vara för näravindrutan.www.britax.se/pdffiler/Nordic_Secura_SE_24-10...
  • LindaSundberg

    Ja stödbenet är i golvet och står stadigt, men den lutar ju hårt mot sätet framför också.. Får nog ringa Ntf och be att få komma dit.


    Finesse skrev 2009-06-08 12:40:52 följande:
    så länge stödbenet står i golvet och stolen lutar på det istället för sätet så borde det nog inte göra nånting.. annars kan du ju alltid ringa till britax..
  • LindaSundberg

    Åh fasen :/ När min lille var ca sex månader frågade jag på Bvc om jag kunde byta till bakåtvänd bilbarnsstol, han satt när han var fyra månader. Först sa de att de ska kunna sitta bra, då sa jag att det har han gjort två månader. Då ändrade de sig till att jag borde vänta ett par månader. Tur jag inte gjorde det utan bytte någon vecka efter det ändå. Men bra att veta tills nästa barn då.

  • LindaSundberg

    Här i min stad gör bvc så iaf, Ntf kommer :)


    Finesse skrev 2009-08-19 13:28:16 följande:
    Låter väldigt intressant. Jag tycker att bvc borde satsa på att ha nån från NTF som kommer och pratar på träffarna man hade.. Det var ju folk från tandläkaren och öppna förskolan.. men antaligen tycker bvc att sånt är viktigare.
Svar på tråden BARN I BIL - bakåtvänd, framåtvänd? Här finns fakta!