• Cecci78

    BARN I BIL - bakåtvänd, framåtvänd? Här finns fakta!

    är det någon som mailat tv4 om detta?

  • Cecci78

    Hur är det nu med vindrutan?

    Finns det stolar som ska ligga an mot den? Har sett flera som har stolar mot vindrutan bla en volvostol, i instruktionera till vår Britax 2 way står att den inte ska ligga an mot rutan iaf. Spelar det någon roll hur nära eller långt ifrån stolen är?

    Är det 5 cm från rutan som huvudet ska vara minst?

  • Cecci78

    nej för när jag pratade med babyproffsen sa de att stolen inte fick ligga mot rutan och det verkade som att de pratade rent generellt. Men nu har jag börjat kolla hur andra stolar sitter om man tex ser en parkerad bil, hehe. Såg i af idag en volvo med stolen helt lutad mot vindrutan.

  • Cecci78
    Joico skrev 2009-06-04 20:57:11 följande:
    Jag mailade annonsören och talade om för honom att hans text är osanning och skickade med Folksams krockfilm med barnvagnsinsats
    jag mailade också innan, bra att fler gör det!
  • Cecci78

    Ok, nu behöver jag hjälp med en bedömning. Jag har monterat in vår Two Way i en bil vi inte använt innan och satte den fram eftersom det inte finns airbag. Vi fick köpa en distanskudde och det var någon mer här som hade det? Det finns ju ingen beskrivning på hur den ska sitta men jag gjorde så här:


    Förstås svårt att avgöra på ett foto men hur tycker ni att det ser ut. Den lilla klacken som ligger över sätet är inte helt åtdragen, om jag drar mer i den så vippar stolen bort från instrumentbrädan. Fästbanden är dragna under stolen, de sitter i stagen mellan ryggstöd och sits.

  • Cecci78

    Stolen blir mer bakåtlutad i framsätet så jag tycker att det huvudet kommer längre upp, men det är tillräckligt avstånd i alla fall, tog kort både i fram och baksätet för att se skillnaden. Nu lägger jag bilderna här och inte i bildtråden, hoppas det är ok, kan ju lägga in en där också för att puffa upp den lite.

    Baksätet


    Framsätet


    Gott om benutrymme, 4½ år är han, ca 110 cm

  • Cecci78
    Joico skrev 2009-06-08 10:41:07 följande:
    Cecci78: Jag tycker det ser bra ut. När stolen är i framsätet - sitter den tajt? Går den att röra mycket framåt eller i sidled? Är barnets huvud 5cm från framrutan? Just huvudet i förhållande till bilstolen så tycker jag det ser bra ut både fram och bak, det är ju ingen risk att stolen är för liten iaf
    Det är mer än 5 cm från huvudet till vindrutan. Finns det någon regel om hur näta stolen får vara rutan? Den lutar inte mot rutan men är kanske 2 cm från, ska kolla igen.

    Nej stolen sitter inte lika tajt som den gör i baksätet, den går att röra lite i sidled men det blev stor skillnad med distanskudden, den sitter bättre med den. Hur är stolarna där fram för er andra? Går de att röra på? Frågade en vi känner och deras stol satt ungefär som vår, gick att röra lite på den med. Känns ju stadigare där bak där man kan trycka bak stolen framför för att så den helt fast.
  • Cecci78
    challe 1 skrev 2009-06-08 10:42:38 följande:
    bilstolen ska inte luta för mycket. men den ska heller ALDRIG vila mot stolen framför när den står i baksätet. ser dock inte helt tydligt om den gör det på bilden. finns det ingen lutningsindikator på sidan av stolen?
    den måste luta mot stolen framför. annars är den inte rätt monterad
Svar på tråden BARN I BIL - bakåtvänd, framåtvänd? Här finns fakta!