• Finesse

    BARN I BIL - bakåtvänd, framåtvänd? Här finns fakta!

    Fia86 skrev 2009-08-07 13:17:47 följande:
    Det är väl självklart att min dotter inte själv bestämmer hur hon ska sitta. Vad är det för ett dumt påstående?! Det är klart att hon kommer att bli sur eftersom hon trivs att sitta utsträckt med benen istället för som en ostbåge, är det konstigt, eller? Angående bättre lösning, om det vore meningen att man ska sitta böjd med benen så hade väl alla bilar byggts på det viset, eller hur?! Men nu är det ju inte så, därför tycker jag att det är konstigt att barnen ska behöva göra det. Och var det gäller bilen så har vi en VW passat, en kombi, och om inte det räcker så vet jag inte vad som gör, förutom en minibuss då möjligtvis.
    Vi har en saab 9-5.. å visst hela framsätet kommer att försvinna för att hon ska sitta bra med benen.. men det är smällar man få ta.. hellre det än att vända henne
  • Finesse
    Joico skrev 2009-08-07 17:37:28 följande:
    Jag var på Ta Till Vara idag och dom sålde 3 bilbarnstolar.. en rutten Britax Secura, ett babyskydd i gul/röd/blå plast med nå mönster på ryget och nåt annat ruttet. 75kr/st! FY
    babyskyddet från 2001 som jag såg igår tog dom 20:- för..
  • Finesse
    Fia86 skrev 2009-08-07 13:19:53 följande:
    Jag trodde det bara gällde när de låg i babyskyddet.. Men okej, det låter rimligt..
    det med bebisar är väl typ varje 20 min så ska man stanna å ta upp dom.. lite väl orimligt..
  • Finesse
    Äippä skrev 2009-08-09 17:10:16 följande:
    Finns här nån som råkar ha en Volvo v70 och en hi-way bakom förarsätet? Funderar på att köpa en hi-way åt storasyster (2½ år 18 kg), så att lillasyster ska få överta Gracon som storasyster växt ur. MEN, ryms den bakom förarsätet så att min långbente man också kan köra? Han vill ha förarsätet nästan så långt bak det går...
    hmm.. nu har vi ju en saab 9-5.. men jag tror inte det.. hi-way tar faktsikt rätt mkt plats i bilen..
  • Finesse
    ellen skrev 2009-08-10 12:54:32 följande:
    Någon som har tips på ett babyskydd som är långt i ryggen man ganska smalt? Sonen (nu 3 år) växte ur sitt Acta Graco-skydd snabbt (7-8 månader) för att han hade lång rygg. Nu får vi tillökning och vill att babyskyddet ska räcka nästan ett år, åtminstone tio månader, så att storebror hinner bli fyra år eller helst lite till innan småsyskonet behöver ta över hans stol. Allra helst ska babyskyddet vara ganska smalt på bredden så det får plats bredvid sonens stol som vi har i mitten bak. Tips, någon?
    säger precis som Annnan... man ska helst byta till en bilbarnstol så fort barnet kan sitta.. vi bytte vid 4 månader eftersom det är säkrare att sitta i en bilbarnstol än ett babyskydd.

    köp en ny större stol till storebror så kan han sitta bakåtvänd tills han är minst 5 år..
  • Finesse
    Adventuredad skrev 2009-08-10 22:43:00 följande:
    Jag är 189 cm och kan ha min Hi-Way bakom förarstolen utan prbolem.  Jag kan nästan skjuta bak stolen så mycket som det går.  Hi-Way är en kompakt stol som tar mindre plats i bilen än alla svenska stolar förutom DuoLogic.
    oj vilken bil har du? Vi kan inte sitta i passagerarsätet fram eftersom hi-wayen tar så stor plats.. iaf om man vill att hon ska få bra med ben utrymme.
  • Finesse
    guldplutt skrev 2009-08-11 21:35:18 följande:
    Till vintern kommer vi att köpa framåtvänd stol till vår då fyraåriga dotter, när det blir dags för lillebror att lämna babyskyddet. Någon som vet var man kan hitta tester om framåtvända stolar?
    hmm.. ja.. men ryms hon inte i den bakåtvända stolen?
  • Finesse
    guldplutt skrev 2009-08-11 21:38:04 följande:
    Njae, nu talar vi om ett halvår från nu, och då kommer hon att ha vuxit ur den. Hon kommer att vara över fyra år, och vi är medvetna om riskerna med att byta - just därför väntar vi så länge det går till skillnad från de flesta runt omkring oss, verkar det som (tyvärr).
    ok..

    www.radron.se/templates/ProduktTest____1367.aspx

    men testen kostar.. men har ni isofix i er bil så tycker jag att ni borde skaffa en stol med isofix fästen eftersom då är stolen fastmonderad i bilen och säkerhetsbältet behöver bara hålla fast barnet.
Svar på tråden BARN I BIL - bakåtvänd, framåtvänd? Här finns fakta!