• Finesse

    BARN I BIL - bakåtvänd, framåtvänd? Här finns fakta!

    Olivers Mamma skrev 2009-06-16 11:59:18 följande:
    Vet inte riktigt om min fråga hör hemma här men jag testar. Jag är lite orolig, min kompis har träffat en kille som har fyra barn, han låter minstingen på 17 månader sitta framlänges för att han vill kunne se henne. ngn som har ngt bra tips hur man lite vänligt kan säga hur farligt det är för lillan?
    men oj.. är pappan ensamstående eller har barnet någon mamma som det bor hos ibland? 17 månader är verkligen alldeles för liten ålder att åka framåtvänd!
  • Finesse
    Joico skrev 2009-06-16 12:34:11 följande:
    Jag kan gå med på att det är bra att dom vill att föräldrarna lär sig själva, absolut bra idé. Men om någon som är kunnig och utbildad visar först så är det ju kanon, då blir det ju verligen rätt. Det var dåligt! Hoppas dom fick sig en uppläxning
    Ja alltså visst är det bra att man ska lära sig själv.. men vi kunde ju inte alls.. men vi fick ändå dit stolen rätt för jag for dagen efter till ntf och dom kollade å allt var helt rätt
  • Finesse
    Cecci78 skrev 2009-06-16 23:06:40 följande:
    jaha, och hur många andra stolar har de monterat fel? tur att ni upptäckte det i er bil!
    man får ju hoppas att chefen tar upp allvarlet med alla i personalen så att dom gör rätt hädanefter.. å egentligen borde dom gå ut med att samtliga stolar som personalen satt fast i bilen kan sitta fel.. tänk vad hemskt om det skulle hända nåt?
  • Finesse
    Empo: vi har vår dotter i baksätet.. jag tycker det känns säkrare att ha henne där. Skulle aldrig falla mig in att plocka ur airbagen fram eftersom vill man ta ut bilbarnstolen där (om dotter inte åker) är framsätet inte alls lika säkert längre.

    Mitten bak sägs vara den säkraste platsen i hela bilen.
Svar på tråden BARN I BIL - bakåtvänd, framåtvänd? Här finns fakta!