• Finesse
    Finesse skrev 2009-07-19 14:25:34 följande:
    www.blocket.se/vasterbotten/Bilbarnstolar_226... nu har ha sänkt priset.. kunde inte hålla mig utan skickade ett mail till honom!
    fick svar nu..Låter som en försäljerska!

    Isåfall borde man byta ut bälten och stolarna i varje personbil som är
    äldre än 5 år ,för det är samma material i både bilbarnstolarna o
    bilstolarna.

    Mvh Anders

    Alltså kan det stämma? Är det frigolit i vanliga bilstolar?
  • Finesse
    Cecci78 skrev 2009-07-19 23:58:30 följande:
    Inte ens lilla jag som är 160 cm o ganska liten får plats mellan och det går inte sätta stolarna bredvid varandra, inte i den bilen iaf. Jag måste köra för sambon har inte körkort... nåja, jag har täckt över sätet med en filt så det förhoppningsvis inte kommer något på den när sonen mår illa.. Han ska få Postafen och seaband i morgon iaf
    Är det en kombi eller den andra.. kombi-sedan typ.. ?
  • Finesse

    Gaaaah...

    Pratade just med svärmor i telefon Och vi kom in på bilbarnstolar.. jag frågade om hon lånat hennes sons (ebbas farbrors) bilbarnstol för Ebba ska åka deras bil nästa vecka.. och nej inte än.. men senare i veckan skulle dom fixa det.. MEN annars kan vi sätta in våran bilbarnstol.. den funkar ju minst lika bra... En bilbarnstol från 1997!

    Svarade henne: nej ebba kommer aldrig att få sitta i den.. "men varför inte".. jadu kanske för att en bilbarnstol inte får vara äldre än 10 år! "men nu är du larvig.. dom gjorde mkt bättre och säkrare saker förr..." ohhh.. myyyy Är chockad..

    Sen sa hon oxå att bilar förr var mktmktmkt säkrare än nya bilar.. alltså att en Volvo 240 skulle vara säkrare än en Volvo V50.. just för att den har längre huv.. Mkt säkrare att krocka i en 240.. Är i chocktillstånd.. hur kan man tänka så? Och det går inte heller diskutera med henne... eftersom hon vet alltid bäst..

    Men att en bilbarnstol från 1997 skulle vara säkrare än en från 2009????


  • Finesse
    Kina79 skrev 2009-07-21 11:00:09 följande:
    Men guuud, man upphör aldrig att förvånas.... Ska ni oxå dit eller ska Ebba dit själv? Kolla så att de verkligen har en godkänd och rätt monterad bilstol innan ni låter henne åka med dem.
    Dom ska hämta henne här.. men tyvärr så kommer jag inte att vara hemma när dom åker.. utan hon sover när dom kommer å jag åker iväg till jobbet.. måste försöka kolla så dom installerat stolen rätt..

    om det är stolen från hennes kusin så är det en akta graco duoflex.. så den är godkänd.. aldrig krockad heller och den är från -07-08...
  • Finesse
    Kina79 skrev 2009-07-21 11:59:03 följande:
    Hoppas då att de har fixat Aktan. Kan du inte montera in er egen annars? Se till så de kommer en stund innan du måste åka, så att du kan kolla monteringen. Med tanke på vad din svärmor sa så hade jag inte litat på att de monterat in den rätt. Och lär dem hur man gör när man spänner och lossnar bältet, så att de spänner det ordentligt. Hihi, det framkommer att jag inte riktigt litar på andras (framför allt äldres) förmåga att fixa detta med bilstolar va!?
    hmm.. jag kan ju inte heller det.. jag har aldrig satt fast en bilbarnstol.. det är sambon som gör sånt..
  • Finesse
    Joico skrev 2009-07-21 12:35:55 följande:
    Nämen! Du får väl lära dig då, det är inte särskilt svårt. Finesse skrev 2009-07-21 12:33:17 följande:
    är man oteknisk så Men jag får försöka.. vi måste ändå ta ut den för att fixa om banden.. hon har växt så mkt under sommaren..
  • Finesse
    Beckah82 skrev 2009-07-21 12:49:21 följande:
    Har sett filmen förr och tycker den är läskig och kanonbra! Nu har jag bloggat om detta och även länkat till den här tråden.
    bra bra
  • Finesse
    Joico skrev 2009-07-21 13:05:33 följande:
    Haha men man behöver inte vara teknisk för det ett par band och bilens bälte bara. Vad har ni för stol/ar? Du har säkert skrivit det 1000gånger, men minnet du vet
    en hi-way... så det ska ju inte vara alltför svårt..

    men jag är så svag så jag tycker det svåraste är att dra förankringsbanden..
Svar på tråden BARN I BIL - bakåtvänd, framåtvänd? Här finns fakta!