• Finesse

    BARN I BIL - bakåtvänd, framåtvänd? Här finns fakta!

    thecarseatlady skrev 2009-07-25 21:58:07 följande:
    Hej alla! Nu måste jag bara få skryta lite! Jag skrev en insändare för ett tag sen som jag har samlat namnunderskrifter till. Jag skickade in den till 7 olika tidningar i onsdags och nu har redan 4 olika tidningar publicerat den!! Tyvärr så kan man inte läsa den på alla tidningars hemsidor, men åtminstone här finns den; www.vastranyland.fi/insant/farliga_barnbilsto... Fast denna tidning hade ändrat lite, bl.a. rubriken. Rubriken ska vara "Livsfarliga bilbarnstolar på den finländska marknaden". Jag hade även skickat med en bild av två stora bakåtvända barn som satt i varsin Multi-tech i baksätet. En del av tidningarna har även publicerat bilden, men inte alla. Jag har fått massor av positiv feedback!! :o) Är så glad! Fast vad bilstolsförsäljarna tycker har jag ju inte en aning om... ;o) Så nu kan jag nog stolt säga att jag har dragit igång en alldeles egen "Rear-facing campaign" här i Finland! Hoppas att det blir en ändring nu!! :o)
    Vilken bra insändare och vad bra att du tas på allvar..
  • Finesse
    tinis77 skrev 2009-07-27 22:42:35 följande:
    Nu har jag problem igen! Hade ju tänkt ha en duoflex i fram, en duoflex och en two-way i bak. Vet att det får plats, har testat. Men kom på idag att remmarna man sätter fast stolen med fäster vi ju i stolarna, duoflexen i mitten ska ju fästas i både förarstolen och passagerarstolen. Och då går det ju inte att flytta förarstolen! Eller? Kan man sätta de någonstans så att man fortfarande kan ändra sätet till den som ska köra? Annars får antingen maken kapa sina ben eller så får jag skaffa styltor....
    Vi har samma problem.. ville ha Ebba mitten bak men det funkade inte alls då man inte kan röra förarsätet..

    Thecarseatlady: Grattis Kul att dom vill ta upp det
  • Finesse
    januaribebis09 skrev 2009-07-27 16:59:59 följande:
    Jag har inte läst ovanstående inlägg men tänkte be att få ställa en fråga i denna tråden som verkar ha många kunniga om bilbarnstolar. Fler med skålformade säten i bilen; vilka bilbarnstolar har ni? Vi har en Opel Astra som har väldigt skålformade säten jämfört med andra bilar. Detta har orsakat stora problem nu när vi tittar på bilbarnstolar. Vi ville köpa en Britax Highway då vi hört den skulle passa de flesta modeller och vara enkel att montera. Men problemet är att stolen inte sitter bra i våra säten. Den hamnar så djupt ned i fotänden så att stödbenet inte når ned till golvet och vinkeln blir väldigt obekväm för barnet. Detta var inte ett problem jag trodde vi skulle få, vi är helt villrådiga. Har inte heller lyckats få hjälp på nåt bra bilställe. Verkar som ordinariepersonalen är på semester och vi måste verkligen köpa en stol pronto då sonen växt ur babyskyddet. Någon som kan bistå med tips eller råd??
    Vi har en Saab 9-5:a å dom har oxå rätt skålade säten men Britax Hi-way sitter hur bra som helst.. testade ni med den där frigolitbiten som man sätter på sätet?
  • Finesse
    Lantani skrev 2009-07-29 11:45:45 följande:
    Åhh jag är så frustrerad. Vi köpte en hi.way till sonen när han var 4 månader och han har suttit super i den tills för någon vecka sedan. Vissa gånger sitter han bra, medans andra gånger sitter han rikgit illa trots vi inte rört stolen och satt i honom som vi alltid gör. Han sitter som en banan och huvudet trillar fram. Kan tillägga att han blir superledsen varje gång. Någon som vet eller har tips? Har stolen på frigoliten under.
    hur gammal är han?

    jag har skrytit så om hi-wayen att hon aldrig tappar huvudet i den.. men idag sa föll huvudet fram hela tiden!
  • Finesse
    Lantani skrev 2009-07-29 15:05:16 följande:
    Han är 8,5 månad nu.
    ok.. ebba är 19 månader.. och vi har oxå stolen rätt monterad... mkt märkligt att hon aldrig tappat huvudet förut men gjorde det flera ggr idag..
  • Finesse
    linus skrev 2009-08-06 11:07:40 följande:
    Det är en Cosmic och en Duoflex. De har nog skrivit fel ang vikten , det är ju framåtvänd den är godkänd fr 15-25 kg.Skulle tippa på årsmodell 03 - 04 ca eller 02?
    ok.. vilken är vilken av dom? den för 700:- är det cosmic? å då är den godkänd till 18 kg?

    min svåger har tänkt att köpa begagnade stolar till hans bil..
  • Finesse
    Joico skrev 2009-08-06 11:22:07 följande:
    Den vänstra är en Cosmic och den högra en Duoflex. Vikter kanske någon annan kan svara på, eftersom stolarna är så pass gamla så kan det hända att det är andra viktgränser eftersom dom ändrades iomed stödben osv..
    ok.. va konstigt.. jag tycker ju att den vänstra ser mer ut som nutidens duoflex.
  • Finesse
    JWM skrev 2009-08-06 11:24:10 följande:
    har jag kanske hittat rätt?barnen är nu 6 & 7 år och sitter i bältesstolar framåt men behöver snart hjälp med motivationen för att få stora att sitta kvar i sin stol...han vill sitta på kudde som kompisarna och slippa "bebisstolen"vi svarar inte utan pratar om något annat när han börjar med denna diskussionja, han är lång ca 130 cm så han har ju inte hela längden inne änmen just tjatet från han och sedan alla runt om oss som låter ungarna sitta på kudde från dom är ca 2½ gör mej galen! fan kan man inte skydda sina barn och det blir ju så svårt att hålla sig till det "rätta"hjälp mig!
    säg bara till honom att det är mkt säkrare att sitta i en bältestol och tror du att han är mogen nog att se krockfilmer så visa honom dom.
  • Finesse
    Joico skrev 2009-08-06 11:32:45 följande:
    Va, varför? Duoflexen är ju väldigt rak i linjerna, precis som den högra. Och nutidens Cosmic har ju en ratt och är mer "fluffig", precis som den vänstra.
    jadu... kanske nåt jag fått för mig.. jag har inte nån av dom stolarna själv så.. har alltid trott att Cosmic ska vara större än Duoflex men uppenbarligen inte..
Svar på tråden BARN I BIL - bakåtvänd, framåtvänd? Här finns fakta!