Inlägg från: Anonym (Varit där) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Varit där)

    min mamma har fått cancer i bukspottkörteln

    Morganw skrev 2016-12-31 04:13:22 följande:

    Min pappa som är 78 år har för tre månader sedan fått diagnosen bukspottkörtelcancer. Prognosen är ca ett år kvar att leva. Han får cytostatika för att försöka bromsa tumören. Han har jätteont och orkar knappt röra sig. Han orkar mindre och mindre. Han har gått ner i vikt så han ser ut som ett benrangel. Jag är så fruktansvärt förtvivlad och ledsen. Vet inte vad jag ska göra. Jag har ända sedan jag var liten (är nu 36 år) varit fullkomligt skräckslagen att förlora mina föräldrar och nu börjar det bli verklighet... Jag lider av att se min älskade pappa må så dåligt.... Vill inte förlora honom....


    Jag var med om samma med min mamma. Hon levde just över 1 år vilket är ovanligt länge. Se till att ligga på,så din pappa får smärtlindring. Min mamma hade först morfinplåster och sedan fick morfinpump inopererat. Hon fick också näringsdryck på recept. Min mamma fick ständiga diarréer och kunde inte tillgodogöra sig fett. Hemsk sjukdom detta!

    Ta tillvara på tiden och träffa din pappa så mycket som möjligt. Man har även rätt till anhörigdagar genom FK vid svår sjukdom. Fast det är nog bara 100 dar om jag minns rätt. Var pappa som tog ut dagarna på min mamma. Jag var mammaledig så jag var så ofta jag kunde hos mamma med min bebis.
Svar på tråden min mamma har fått cancer i bukspottkörteln