Inlägg från: virvelflickan |Visa alla inlägg
  • virvelflickan

    Vi som följts åt sedan vecka 48, -07

    Leija - beklagar verkligen sorgen :( Förstår att det känns som en chock när det hände så plötsligt *tröstkramar* Hoppas du har personer i din närhet som kan stötta dig nu... förstår att det är väldigt tungt.

    Novali ska på 10-månaderskoll på onsdag. Ska bli spännande att se hur hon växt sen senast. Hon har faktiskt tagit sina första steg nu!! :) 2 steg har hon klarat hittills :)

    Hon sover i eget rum sen hon var sju månader och ungefär samtidigt slutade jag amma henne (i samband med att jag började jobba). Hon började sova mycket bättre när hon flyttade till eget rum, men nu den senaste veckan eller så vaknar hon mycket om nätterna. Vet inte om det är fler tänder på gång som stör henne eller om det är nåt annat? Nåt utvecklingssprång eller nåt nu? Nån annan som har samma problem?

  • virvelflickan

    God morgon allihopa!

    Nu sover Novali bättre igen! Både jag, sambon och Novali själv mår bättre av det så det känns bra!

    Novali var på 10-månaderskontroll för nån vecka sen och hon vägde 8,2 kg och var 71 cm lång. Hon är en ganska liten tjej (ligger på kurvan under medelkurvan), men hon följer sin kurva finfint och det är ju huvudsaken! :)

    Visst är det härligt att sommaren är här ordentligt nu!!
    Miss bara att jag jobbar fortfarande... men snart så... efter nästa vecka blir det två veckors semester och då ska jag och lillgumman resa ner till min släkt i Skåne. Blir tåg och flyg. Ska bli spännande att se hur resan går... jag är lite orolig... men jag hoppas det ska gå bra!

    Ha en underbar sommardag! :)

  • virvelflickan

    Hej allihopa!

    Hur är det med er?!

    Jag och Novali är tillbaka hemma efter en semester i Skåne. Vi hade det alldeles underbart där!! Finfint väder med undantag av nån enstaka dag. Vi har plaskat i havet, lekt på stranden, matat ankor, gått på marknad, lekt på nya lekplatser, träffat en massa släkt och blivit ordentligt bortskämda :) Resorna, både med tåg och flyg, gick bra!

    Novali går nu för fullt! Hon hade tagit som högst 14 steg innan vi åkte ner till Skåne... men när vi kom ner bara släppte det och hon började gå 30-50 steg åt gången... sen slutade jag räkna. Hon går nu helt enkelt :) Jättekul! :) Ser så roligt ut... hon är ju så liten än... men hon vandrar omkring :)

    Just nu är jag tillbaka på jobbet en vecka, men efter fredag går jag på föräldraledighet igen och sambon har semester så då ska vi vara hemma alla tre och det ser jag verkligen fram emot!

    Hoppas allt är bra med er andra!

  • virvelflickan

    GRATTIS till Malte på 1-årsdagen och till Nils som redan hunnit fylla år! :)
    Novali blir 1 år på måndag!

    Jag är föräldraledig igen och det är härligt! Novali springer omkring för fullt... både inne och utomhus. Det roligaste hon vet just nu är att leka kurragömma. Jag och sambon gömmer oss, hon går runt och letar och när hon hittar oss rusar hon iväg och så får vi jaga ikapp henne :)

    Prata gör hon en del. Mamma, pappa och ibland får hon till ett "titta"... och sen säger hon dack = tack, datt = katt, dä = där, ej = hej. Det jag kommer på just nu iaf. Men man märker ju hur mycket de förstår... kan be Novali att hämta vissa gosedjur som vi gett namn, bollen, peka på saker osv.

    Tänder däremot går det långsamt med... hon har fortfarande bara de två i underkäken. Längtar tills de dyker upp i överkäken oxå så att hon kan bita ordentligt.

    Ha det bra allihopa och hoppas alla små har haft eller får riktigt fina 1-årsdagar! :)

  • virvelflickan

    Hej på er!

    Jaha, då har alla små hunnit bli 1 år va? :) Så fort går ett år när man har roligt. Måste säga att även om det varit tufft ibland så har det varit det häftigaste året i mitt liv :)

    Här är det fullt upp om dagarna. Novali sover två timmar mitt på dagen och vi brukar försöka komma ut på lite äventyr både på fm och em. Hon älskar när det händer saker... behöver inte vara mycket. Kan vara att gå ut på promenad till nåt ställe där hon får springa runt, plocka sten, pinnar och blad... eller hälsa på nån kompis eller så. Dagarna går fort. Om ungefär en månad ska Novali skolas in på dagis. Känns både spännande och nervöst! Jag kommer gå ner 25% i tid de första månaderna. Jag tror och hoppas att Novali kommer stortrivas på dagis. Hon gillar andra barn och full fart :)

    I övrigt känns det verkligen som höst nu och det är trist... shit vad avundsjuk jag blir på er kommande resa Beginnerz!!! :)

    Nu ska jag ta nåt att käka medan Novali sover. Om nån vill kika har jag lagt in lite nya bilder!

    Ha det fint allihopa!

  • virvelflickan

    Tack Leesa! :)

    Spännande att både plugga och ha Alice hemma heltid! :) Du får försöka hinna så mycket som möjligt när hon sover. Vad ska du läsa?

    Trist att ni blev tvungna att omplacera hunden men samtidigt bra att ni hittade en så bra familj som dessutom bor så nära er! Hoppas att ni hittar en riktigt go katt nu då! Vi har två katter och Novali älskar dem :)

    Igår var vi på en lite sen 1-årskontroll och det gick finfint. Novali sa "aj" när hon fick sprutorna och blev ledsen en liten stund men inte alls så illa som de tidigare gångerna. Aldrig hört henne säga aj förut. På kvällen däremot blev hon ganska dålig, fick feber och verkade bli stel i benen. Idag har hon inga besvär av det som tur är!

    Nu har tänderna i överkäken äntligen börjat titta fram oxå!! Tre stycken kommer på en gång... men Novalis tänder verkligen kryper fram. På vissa barn verkar de bara explodera upp i munnen på nån dag... för Novali tog det månader med tänderna i underkäken och det kommer väl säkert bli likadant med dessa.

Svar på tråden Vi som följts åt sedan vecka 48, -07