• Smuliz

    Epilepsitråden 8

    060810 skrev 2009-06-22 21:27:04 följande:
    Uppdatering:Fick sitta på akuten i 3 timmar! :(PISS-LÄKARE fick vi!! Hon jag hatar mest av alla!! :(Hon tog prov på honom, innan han fick sin kvällsmedicin, ingen sa något om tiden eller så utan det togs innan han fick den nu kl 18, så de tog provet vid 18.40 och sen fick han medicinen vid 19.30 när jag lämnat sjukan!Men vi kommer inte få komma till hab för när man bara har EP så tillhör man inte hab utan då ska man ha något medfött som varar livet ut.. :( Så nu står jag på ruta ett igen och känner mig bara så jäkla deppig!! :(Jag vill ju att han ska till hab så vi kan få hjälp och jag lite stöd från någon som vet vad de pratar om och hur man kan hjälpa föräldrar som har ett "knasbarn".Usch, jag har ångest nu ikväll för nu blev allt bara fel, jag hade laddat till tusen och var arg när jag kom dit, men det hjälpte inte alls... :(Så nu vet jag inte vad jag ska göra.. Men de skulle lägga en lapp till ep sköterskan att hon ska ringa upp mig så får vi se om hon gör det.Så nu blir det att vänta på att hon ska ringa och sen förhoppningsvis få en tid till neurologen igen snart, även om jag ville vänta till hösten, men det går ju inte nu. Vi behöver ju få komma till hab så jag kan få hjälp med allt skit som händer just nu, eller så får de lägga in mig på psyket om det ska fortsätta så här för då kommer jag bryta ihop totalt...Mopsan: Skicka ner din läkare hit till mig, eller så åker jag upp till honom NU!
    Usch va trist för er... Är det hab du vill till pga att du behöver ha en avlastningsfamilj? För det måste man inte. Det räcker att gå genom socialen. Det är dom som bedömmer om man får en eller inte.

    Det stämmer att man inte får komma till hab om man "bara" har EP. En remiss har skickats nu, till hab, för Amanda. Eftersom dom misstänker en massa tråkiga diagnoser uppepå EPn
  • Smuliz
    Puff 2008 skrev 2009-06-22 20:24:00 följande:
    Inte vi heller faktiskt, även om jag tror det är mest en formell sak för oss...kuratorn på hab kunde inte se att det skulle vara några problem alls.
    Vår läkare sa att de sällan skickar barn under 1 år till hab, utan att de väntar tills de blivit över året. Så en remiss har skickats för Amanda nu, räknar med att det kommer en kallelse efter deras semester.

    Vet inte vad det innebär eller vad de gör på hab, nån som vet?
  • Smuliz
    Jontesfru skrev 2009-06-22 22:20:37 följande:
    Axel har varit inskriven på hab. från 4 månaders ålder. Men de skickade remiss redan i samband med vistelsen på neo, då de kunde utläsa från hans skador att han skulle ha en CP-skada. Första gången vi var på hab. var när han var 4 månader så därför räknar jag det som då han var inskriven. Vad man gör på en habilitering är ju mycket beroende på vilket funktionshinder. Axel har kontakt med:ArbetsterapeutSjukgymnastSpecialpedagogLogopedLäkareSjuksköterskaDietistkuratorpsykolog (inte så mycket än, det är mer vi då än så länge)Sjukgymnasten o arbetsterapeuten arbetar tillsammans med Axel och kommer på lösningar för olika motoriska problem. De hjälper honom att träna och oss vad vi ska göra med Axel (träna motoriskt). Det är också de som ordinerar hjälpmedel, ståskal ortoser ortosskor etc.Specialpedagogen vilka leksaker han kan ha roligt med och som utvecklar hans motorik.Logopeden är ju munmotorik och att hjälpa Axel med språket (som inte är talat språk) Axel lär sig nu Bliss (en symbolkarta som gör att han ska kunna kommunicera med omvärlden).Läkaren ja h*n följer ju så att det inte sker något med hans kropp som behöver åtgärdas (luxationer etc) eller annat som en läkare gör.SSK hjälper till lite överallt (känns det som) dessutom tillhandahåller hon oss med material till gastrostomin, slangar, sprutor, knapp etc.Dietisten hjälper till så Axel inte blir mindre o mindre utan håller sig inom ramarna. Han äter ju sondnäring så det måste ju bli rätt dosering (?) så att han går upp istället för ner.Sen har vi ju tillgång till kurator, psykolog också.Är det något annat så fråga på!
    Aaa tack för det utförliga svaret Vet jag lite om vad som kommer hända oss då.

    Känns nästan som om vi redan gör en massa av det du skrev, fast vi inte är i hab än.
    Diestist ska vi träffa idag.
    Läkaren kollar henne var tredje vecka.
    Sjukgymnasten hjälper oss med träning varannan månad.
    Och jag själv går ju hos kurator

    Men det kommer bli mycket mera KOLL på henne antar jag, genom hab. Känns bra.

    Förstår att ni hamnade på hab så pass tidigt, läkaren sa att har man en synlig "skada/diagnos" så går man direkt via hab, kanske uttryckte mej klumpigt (som vanligt haha) jag menade att han sagt att barn som står utan diagnos väntar de med tills efter året.
  • Smuliz
    siren skrev 2009-06-22 22:31:08 följande:
    Tänkte skriva ett utförligt svar, men Anna hann före. Alvin har samma kontakter som A har på hab.  Min son blev inskriven på hab när han oxå var 4 månader. Remiss dit skrevs när han var 3 månader. Han uppvisade då tydliga symtom på att han fått skador av sin syrebrist. Men det är först nu i juni som läkaren på hab skrivit in olika diagnoser i journalen.
    Ja om man har synliga skador och sånt som kan förklara varför barnet är på visst sätt, då blev man skickad till hab snabbare, vad jag förstod det som.

    Här i mitt fall, så väntar de och väntar och hoppas/hoppades(?) att Amanda skulle sätta fart i sin utveckling m.m. men det har ju inget hänt
    Och när hon passerade 1års-strecket skickades en remiss till hab.

    Själv har jag varit på och tjatat sedan i början av året att vi ville komma dit. Men som jag sa, de hoppades fortfarande att hon skulle sätta fart i sin utveckling och motorik tills i sommar.

    Nu när hon inte har gjort det, började en rad med otrevliga misstankar om olika sjukdomar ploppa upp hos läkaren...

    Tycker du att ni får mycket hjälp av hab?
  • Smuliz
    Sandra78 skrev 2009-06-23 10:39:09 följande:
    Hej igen!Har nu påbörjat utredning för lilltjejen. Sambon fick nog av mina nojjor kvällen innan midsommar, så vi åkte in till akuten. Gjorde EEG samt ultraljudsundersökning av hjärnan igår och läkaren pratade även om urinprov samt ryggmärgsprov kunde bli aktuella. Min fråga är nu, hur tar man dessa prov på så små? Tyckte det var SKITJOBBIGT när de stack henne för blodprov i foten (läkaren skulle ha fem stycken olika!) och hon skrek hysteriskt hela tiden. Helt otröstlig... Vill därför helst inte utsätta henne för fler provtagningar "i onödan" som innebär att hon blir stucken, lite nojjigt kanske men.... Ryggmärgsprov vet jag ju hur det funkar på vuxna människor, har gjort ett själv. Men tänkte höra om någon vet om de går tillväga på samma sätt på bebisar.Hälsningar Sandra
    Hej! Vi har nyss gjort allt detta med vår tjej. I mars för att vara mera exakt.

    Till oss sa läkarna (kanske är olika på olika sjukhus?) att små barn söver man jämt när man ska ta ryggmärgsprov. Så de passade på att ta det på Amanda när hon sövdes för MR. Jag tyckte det va hemskt att de skulle söva henne, orkade inte vara med så karln fick sitta med henne tills hon somnade istället (fjantig jag vet...)

    Men det gick ju bra

    Det visade inget konstigt på hennes prover. Varken i blodet, urinet eller ryggmärgsvätskan. Allt såg normalt ut.

    SKa de ta flera prover på ditt barn så är det ju smidigast om de söver och tar allt på en gång då, skulle tro att dom gör så.

    Får man fråga vad de misstänker för något? Eller det kanske ni inte vet än?

    Vad har hon för "anfall"?
  • Smuliz
    siren skrev 2009-06-23 12:54:06 följande:
    Vi bor på en liten ort och har som tur är Hab på orten. Vi är nöjda med hab och tycker att vi får bra med hjälp och stöd. De är lätta att få tag på, ringer alltid upp osv. Har ffa haft mycket kontakt med arbetsterapeuten fram tills nu, då det varit mycket med att hitta ett bra sittande till A. Sen har ju A haft en hel del problem med maten och kräkningarna som gjort att han inte orkat med så mycket annat. Men vi har ju utförliga "träningsprogram" att följa som SG skrivit. Är bättre nu, så vad jag har förstått så drar karusellen igång ordentligt i augusti.  
    Ok, min tjej har ju också väldiga matproblem och kräks ofta. Allmänt orkeslös.

    Hoppas det ger mycket för oss också att komma till hab
  • Smuliz
    Sandra78 skrev 2009-06-23 13:54:22 följande:
    Isa är bara en månad och då min sambo fortfarande är skeptisk till att hon överhuvudtaget har haft några anfall så har han sagt att han inte kommer tillåta att de gör vad som helst med henne.... Kanske får nöja mig med vad EEG:t säger och sen fotsätta utredningen längre fram om det kommer upp något som även min sambo ser som anfall. Så tråkigt just nu, detta stör ju verkligen vårt förhållande också....
    Ja förstår det är jobbigt just nu. Det är lätt att man hamnar i en kris mitt upp i allt. Men försök att lyssna på läkarna, dom ska ju faktist veta vad dom håller på med.

    Lycka till!
  • Smuliz

    Själv har jag inte hört ett ljud från FK ang VB. Jag skickade in det i april

    Ingen handläggare eller nåt, som hört av sej. Jag ringde in för 1 mån sen för att kolla så dom verkligen hade fått in alla papper.

    Dom e inte snabba...

  • Smuliz
    060810 skrev 2009-06-25 07:11:22 följande:
    Men Smuliz: har du inte fått bekräftelse på att du skickat in? det fick jag efter någon dag bara...Måste pysa, men svarar er andra när jag kommer hem från dagislämningen.
    Nej har inte fått nåt. Det var därför jag ringde in för att höra så papprena verkligen kommit in. Och det hade de, men ingen handläggare hade tagit tag i det än sa dom då.

    Dagarna går...

    Men jag tror ärligt talat att vi får nedslag Känns så.
  • Smuliz
    madigan skrev 2009-06-28 00:02:05 följande:
    Att de kan växa bort eller att hon kan få kramper. Ta en dag i taget liksom
    Ja har hört att det är jättevanligt att barn med autism, adhd, aspberger m.m. OFTA har EP. Och tror inte att det är vanligt att det växer bort då, men för det kan de ju vara anfallsfria säkert hela tiden
Svar på tråden Epilepsitråden 8