• Mopsan

    Epilepsitråden 8

    060810 skrev 2009-06-22 21:27:04 följande:
    Uppdatering:Fick sitta på akuten i 3 timmar! :(PISS-LÄKARE fick vi!! Hon jag hatar mest av alla!! :(Hon tog prov på honom, innan han fick sin kvällsmedicin, ingen sa något om tiden eller så utan det togs innan han fick den nu kl 18, så de tog provet vid 18.40 och sen fick han medicinen vid 19.30 när jag lämnat sjukan!Men vi kommer inte få komma till hab för när man bara har EP så tillhör man inte hab utan då ska man ha något medfött som varar livet ut.. :( Så nu står jag på ruta ett igen och känner mig bara så jäkla deppig!! :(Jag vill ju att han ska till hab så vi kan få hjälp och jag lite stöd från någon som vet vad de pratar om och hur man kan hjälpa föräldrar som har ett "knasbarn".Usch, jag har ångest nu ikväll för nu blev allt bara fel, jag hade laddat till tusen och var arg när jag kom dit, men det hjälpte inte alls... :(Så nu vet jag inte vad jag ska göra.. Men de skulle lägga en lapp till ep sköterskan att hon ska ringa upp mig så får vi se om hon gör det.Så nu blir det att vänta på att hon ska ringa och sen förhoppningsvis få en tid till neurologen igen snart, även om jag ville vänta till hösten, men det går ju inte nu. Vi behöver ju få komma till hab så jag kan få hjälp med allt skit som händer just nu, eller så får de lägga in mig på psyket om det ska fortsätta så här för då kommer jag bryta ihop totalt...Mopsan: Skicka ner din läkare hit till mig, eller så åker jag upp till honom NU!
    NEJ fy va tråkigt får sån ångest å dina vägnar. Åhhh va frustrerande. Lägga en lapp????!!! Fan jag vet vart de kan göra av den där förbannade lappen. Nästa gång han har grand mal så ring ambulans det här är fan sjukt hur mkt ep behöver han för att något ska göras? , Jag funderar lite bara. Varför hab vad gör de för nytta? du har rätt till kurator eller psykolog hjälp redan som det är.
    Jag är så otroligt tacksam för Michael Backhaus. Tamara, stavrola, jasmine och annette är även de underbara läkare på kss. Och sen säga vad man vill om våran dr "bigshot" christer larsson han är djävligt kunnig och duktig även om han är fullkomligt hopplös att få tag på. Är otroligt nöjd med all personal som är runt Lusk är så tacksam för tillfället. Fy fan vad tråkigt för er. Vi kände det också helt hopplöst förut jag bara hoppas att ni får den hjälp snart som ni är berättigade till.
    Men nehej du Backhaus åker ingestans han är MIN! Helt otroligt hur bra han är nu har han tagit hand om båda mina barn och förtroendet är på topp man blir inte bara nöjd man blir ur imponerad. Driftig och kunnig som skamm även om ep är långt ifrån hans specialitet. Ni får komma hit istället vi kan dela med os av våran nya idol. Vad fan skulle man göra i din situation? Jag skulle nog ringa ambulans nästa grand mal. Och som sagt skriva överallt jag kan sånna där mail som jag skickade om Lusk o du minns. Sen skulle jag även slå mig ner och ringa en djävla massa samtal till sjukvårds grejer överallt. verkligen se till att Minos namn sprider sig i sjukvården överallt ska Mino dyka upp från högre instanser, andra sjukhus osv osv. Tror ärligt det kan hjäpa. Missuppfatta mig rätt nu. Men de engagerar sig inte om man inte själv är engagerad. Om du tyst o stilla accepterar detta så finns det heller ingen annledning för dem att behöva anstränga sig mer du är lugn och de kan ta det lugnt. MEN tänk på att jag beskrivs som både det ena och det andra i Luskens journaler ifrån början. Och nu är jag överlycklig över vården vi får när jag tänker på all personal känner jag bara en enorm tacksamhet och värme. Och jag tror inte de har några problem med mig heller längre. Läs på riktigt ordentligt man kan aldrig vara över informerad bara man tar det man läser med en nypa salt och läser kritiskt. Sen tar du och bestämmer dig för att du är oövervinnerlig. Innan viktiga möten osv sminkar jag mig jätte noga o försöker klä mig lite bättre då vet man att jag är på krigsstigen och krigsmålad i ansiktet :- ) är jag sunkig kan de andas ut. Men peppa dig själv, du vet att du har rätten på din sida du måste bara övertyga dig själv om detta också. Du kan, du vet, du kan klara av precis vad som helst även om det känns hopplöst. Om de börjar babbla skit trumfa dem med kunskap. Och tala om för dem om din oro, hur detta påverkar ditt liv och minos liv, tala om för dem vilka tester du vill ha utfört ställ krav du får troligen inte igenom mkt av dem MEN börjar du ställa högre o högre krav kommer de börja ge efter på lite. Och ring till sjukhusets växel. Be att kopplas till din neurolog du behöver inte gå genom en sketen ep sköterska som ändå aldrig ringer tbx. Du komer ju inte få tag på neurologen med en gång men ge dig inte utan fortsätt. Ge dig fan inte!
  • Mopsan
    060810 skrev 2009-06-23 21:38:02 följande:
    ja värre!nu funderar jag på Babytravel Milano.. :)Men hittar inga bra bilder på den så får väl kolla på den i butik kanske, men hatar de som jobbar i vår butik då de är så otrevliga! :sFörövrigt så har jag en kille här hemma med mycket ryckningar nu, främst i armarna.. :( usch stackare!! jag som trodde detta skulle bli en anfallsfri dag, men nej nej nej, nu sätter det igång..Blir det mer så åker jag fanimig in med honom imorgon eller ringer ambulans om han får grand mal vilket jag hoppas slippa...Kan man ge steso mot dessa ryckningarna eller ska man låta dem vara? Han håller ju inte på mer än runt minuten åt gången, men sen går det en kort stund och så börjar han igen..
    usch va tråkigt. nu när ja läste ikapp här blev jag så glad då jag såg att mino haft en bra dag och så avslutade med det här tråkiga
    Vad gäller små kramperna så ska nog inte stesolid ges.
  • Mopsan

    Nu är vi på sjukhuset igen Fick ett enormt grand mal imorse som inte riktigt ville ge med sig trots stesolid. Fick ju såklart ringa ambulans också. Usch. Men nu är han hyffsat pigg igen. Lite dumt vi skulle ju till sjukhuset idag för att göra UL på hjärtat men men. Han fick göra det när han blivit ok igen och allt såg bra ut. så nu vet jag inte vad som händer. Jag hoppas på att vi faktiskt kan åka hem idag igen. Så trött på sjukhuset. VILL HEM! Har massor att göra med försäljningen av valpar och hästar. En häst blev såld igår och sen direkt efter ringde en tjej på andra hästen och kommer på söndag med hästttransport så det är en stor chans att även han blir såld då så då har jag det lite lugnare. Blää va tråkigt och det är ju så fint väder idag hade tänkt att åka o bada.

  • Mopsan
    Jontesfru skrev 2009-06-24 14:00:54 följande:
    Usch va tråkigt! Hoppas hoppas L kan få komma hem idag och att han slipper alla dumma anfall...
    Ja pratde just me läkaren och vi får nog komma hem ikväll om det är lugnt då.
    Känner mig lite dum just nu. lusk hade ju 4dagars idag så ja borde inte ha blivit förvånad.
  • Mopsan
    Puff 2008 skrev 2009-06-24 16:44:55 följande:
    Mopsan...känner igen mig. Myran fick ett stort imorse också...men jag lyckades till min egen förvåning häva med stes. åkte in i lugn och ro sedan. suck, när skall vi få lugn ooch ro. -hälsa lukas från myran
    Jasså minsan undrens tid är inte förbi. Jag som började tro att stes var lika effektivt som att vifta lite rökelse över ungen o läsa nån besvärjelse. Lusk och stes är uppenbarligen inte kompisar än
    Men som sagt vi hoppas komma hem idag. Säljer av mina hästar i ett rasande tempo så mkt att göra.
    Lusk hälsar tbx till myran dom kanske träffades där nånstans i ep-land
    Jag efterlyser starkt lite lugn och ro här. Jag ska starta en sån där uppmaning som man får skriva under på o delge ungarna att nu är det banne mig nog
    Är ni inne fortfarande?
  • Mopsan

    Hej allihop. Jag o vildan är hemma. Lusk o pappa kvar på sjukan över natten. Ja ville ha hem honom men han hade lite för mkt myoklona osv för att pappa skulle känna sig säker. Men är han krampfri inatt kommer han hem i morgon bitti.

  • Mopsan
    pk75 skrev 2009-06-25 11:05:48 följande:
    Hej!Jag har skrivit lite i tråden tidigare men inte så mycket men läser en hel del ... vilka kämpar till EP-mammor ni är allihop!!!!!Lite uppdatering från mig....har två tjejer på 6år (Moa) och 7 år (Maja) båda har ep.Maja har det pga av ett syndrom , tuberös skleros ( har också en utvecklingstörning och autism mm).Varför Moa har det vet vi inte riktigt de har tidigare sat att det har varit sk "barnep". Förra veckan var vi till Martina barnsjukhus i sthlm och träffade en barnneurolog som inte alls trodde att Moa hade barn-ep då Moa kan känna på sig att ett anfall är på väg. Moa har även långsam aktivitet på hö sida vilket hon trodde kunde vara att hennes hjärnbark är lie omogen????? Någon som vet vad det kan betyda?Ska dit igen i aug så då får vi reda på mer ingående efter att de har studerat EEG kurvor och MR-bilder mer ingående.Pratade även lite om min stora tjej också med henne eftersom vi funderar på att låta henne gå där också....Mja är otroligt rädd för allt spm har med sjukhus att göra, det går inte ens att få henne att öppna munnen än mindre att göra ett EEG, hon hat inte gjort något sedan hon var 2,5 år....har försökt ett antal gånger men det har ej fungerat både i Nyköping, på A.L och o Uppsala men icke då.Då sa den här neurologen att hon tyckte att vi skulle ha en remiss till Oslo då de är jätteduktiga där ( har bla kompetescenter för TS där). Jag har själv hört att Norge är mycket duktigare och har kommit myyyycket längre vad gäller neurologi än vad Sverige har. Känner en annan "epfamilj" som ev ska få remiss till Oslo. Kanske kan vara bra att veta och ta upp med läkare opm man känner att man inte kommer någon vart .... vilket inte verkar helt ovanligt.
    Läser och noterar. Norge. Iofs dum som jag är så har jag blivit så otroligt lojal mot skövde nu. Jag litar oerhört mkt på dem där. Vi känner dem och de käner Lusk och jag vet hur mkt de kämpar för honom. Herregud kss har ingen möjlighet till långtids övervakning med eeg. Men för Lusk lyckades de få till att vi fick upp en standard rutin eeg maskin på rummet som de kopplade in. Och instruerade sköterskorna hur de skulle göra för att starta osv. Liksom cuting edge för skövde. De är ett litet sjukhus och de har verkligen inte all teknologi men det motväger de med råge med denna enorma drivkraft och engagemang. Så tacksam för skövde.
    Att Moa kan känna på sig ett anfall hur menar du då? För det är ju ett vedertaget begrepp det här med aura osv. Att många epileptiker känner på sig när ett anfall kommer. Det är inget konstigt. Lusk kan många gånger känna på sig när ett är på väg. Tycker det låter konstigt att de "ville utesluta" epilepsi på sånna grunder.

    MYRAN!!!! NORGE!!! Åk dit!
  • Mopsan
    Puff 2008 skrev 2009-06-25 12:20:16 följande:
    Instämmer med AnnaSC, skulle inte bry mig om beslutet var ok.Vi hade ju precis samma, ansökte om VB i feb iår. Fick halvt beviljat till dottern är ett och därefter helt med 18% skattefritt. Finns så mycket som tillkommit efter februari, mycket mer medicinering, matförbud via munnen vilket innebär sond och nu knapp nästa vecka. Hon fick IS också i maj och har haft mycket tuffare anfall rent generellt. Men i och med att hon blev sämre så fick vi ju vård av svårt sjukt barn beviljat (försämringstillstånd är ej inkluderat i VB) och det vet i katten om vi hade fått om försämringen varit inräknad i VB. Så jag ser väl det som att utgången för oss var rätt bra. Det jag funderar på däremot är att räkna om merkostnaderna så småningom. Medicinkostnaderna har dragit iväg rejält och sedan är vi betydligt mer på sjukhus än i februari, dvs parkering, omkostnader i samband med övernattning etc. En fråga till er med mycket medicinkostnader: Finns det något sätt att få in kostnader i högkostnadsskyddet för mediciner som normalt sett är utanför. Tänker tex på Zantac som man ju får om man äter kortison. Kortisonet är ju högkostn.skyddat med inte Zantac. Och tex alla jäkla saker man köper för att hålla de små förstoppade magarna (pga mediciner eller specialkost) igång. Många av de mediciner/preparat man köper som inte ingår i högkostnadsskyddet måste man ju ha just pga av alla andra mediciner.
    Ja är totalt kass på det här med VB och högkostnads skydd. Men jag har ju då fått för mig att om läkaren skriver det på recept till barnet ska det väll ingå? Om inte kan jag ju tänka mig att det ska räknas in som merkostnader i VB.
    Hörru du norge?
  • Mopsan

    LUSK ÄR HEMMA IGEN! Mamma mkt nöjd Huar värre än en kärlekskrank uggla men men hoppas lamictalen dos höjningen börjar fungera snart!

  • Mopsan
    Puff 2008 skrev 2009-06-25 16:52:17 följande:
    Vet du vad Mopsan. jag tror definitivt att Lusk och Myran har "setts" i EP-land för Myran har börjat "hua". Hon har nu de senaste dagarna, och väldigt tydligt idag, huat innan anfall.. Spänner sig bakåt och huar under ett par minuter innan anfallet kommer. Busiga Lusk att lära ut sådana grejor...
    Ja får prata med Lusk inte lära små tjejer sånna dumheter usch va tråkigt huarna är irriterande för man tror ju att det är början på grand mal.
    Skriver senare för nu måste vi till sjukhuset
    Lusk har fått massor av utslag över kroppen..... Lamotrigin biverkning???
Svar på tråden Epilepsitråden 8