• vendela73

    Svenska mammor i Canterbury - England?

    Hej!

    Jag ar mamma till 3 pojkar pa 2 1/2, 10 och 13 ar och vi ska flytta ifran Zurich till Canterbury nu i sommar. Vill garna komma i kontakt med andra svenska mammor i sodra England.

  • Svar på tråden Svenska mammor i Canterbury - England?
  • vendela73

    Hej Karin!

    Ah va lattad jag blev nu, trodde knappt att det fanns nagra andra Svenska mammor i Canterbury trakten. Sokte pa svenskamammor.com och hittade ingen i narheten. Visst i Kent finns det nagra mammor men jag kor inte bil och da blir det ju lite svart att traffas om man bor langt ifran varandra

    Jag befinner mig fortfarande i Zurich men vi flyttar in i huset vi har hyrt i Canterbury den 31a Juli.
    Nagot jag undrar ar om du har nagra tips vad det galler telefon/internet/TV/elbolag, etc? Min man ska aka over i borjan av Juli for att fixa allt det dar. han ar i och for sig Engelsk men har inte bott i England pa nagra ar.
    Vi kommer bo i ett omrade som heter St. Stephen's, 'The Terrace' for att vara mer exakt. Min 10-aring ska borja St Stephen's primary school i September. Var i Canterbury bor du? Ar du hemma med dottern eller jobbar du? Kul att det tydligen finns ett litet gang svenskor som ses!

  • vendela73

    Hej igen Karin!

    Ja jag har varit i Canterbury nagra ganger de senaste aren. Min mans barndomsvanner bor dar (de ar gifta med varandra nu, mkt gulligt) och jag tycker staden ar bade vacker och charmig. Min man maste jobba i London sa vi tittade mest efter hus att hyra i Surrey till att borja med.
    Men, det perfekta huset for oss dok upp i Canterbury och vara vanner filmade det at oss och sedan bestamde vi oss faktiskt utan att ha besokt det! Nu har min man varit dar och traffat agaren, rektorn pa skolan, etc. men jag har fortfarande inte sett huset pa riktigt :o
    Min man maste jobba har i Zurich till slutet av Oktober sa jag blir sjalv ganska mycket i borjan...sedan ar det tankt att han ska ta det nya snabbtaget till London varje dag, vi far se hur det kommer ga ;)

    Jag har inte jobbat sedan jag fick minstingen som ar 2 1/2 ar. Dagis ar jattedyrt har i Schweiz sa det har inte kannts vart det, hela min lon hade gatt till att betala dagis :(
    Innan vi flyttade hit bodde vi i Paris och dar jobbade jag som Engelska larare.
    Jag har inte lyckats lara min Tyska pa de 2 aren vi har bott har sa jag ser verkligen fram emot att bo i ett land dar jag kan spraket.
    Vet inte om jag vill jobba vidare som Engelska larare, kanske blir det nagon form av vidarutbildning. Till slutet av aret kommer jag koncentrera mig pa att hjalpa barnen komma in i det nya livet i England. Deras 1a sprak ar Franska sa de kommer behova mycket hjalp med skolan. Lillen ska ga pa nursery 2 mornar i veckan och sedan mera fom Januri da han blir 3 och man far ett antal timmar betalda. Da tankte jag ta mitt korkort ;) Sa som du hor sa kommer jag nog inte jobba den narmsta tiden.

    Vara vanner i Canterbury har 2 sma flickor pa snart 2 och 5 ar. De har berattat att det finnd manga lekgrupper och mycket roligt att gora med barn, det later lovande!
    Det kanns tryggt att kanna i alla fall en annan mamma innan vi flyttar for jag vet av erfarenhet att i borjan sa behover man rad om vart man ska ga till tandlakaren med barnen och vilken barnlakare ar bra, var koper man skolmaterial, etc, etc. 10 ooo fragor! Det tog mig ett ar tror jag innan jag tyckte att jag hade laget under kontrol har i Zurich ;)

    Va trakigt att ni inte fick kopa huset till slut :( Konstigt att andra sig helt plotsligen men det later som om ni har hopp om att hon andrar sig igen?
    Vad gor du pa Pfizer?

  • vendela73

    Hej!

    Later helt knasigt det dar med huset ni skulle kopt och tanten som drog sig ur! Gud va trakigt for er :( Ska ni leta vidare nu eller vantar ni for att se om hon verkligen far pengar och kan behalla huset?

    Jag aker pa semester till Sverige pa Onsdag. Stora flytten ar slutet av Juli. Da skickar jag dig ett PM ;)

Svar på tråden Svenska mammor i Canterbury - England?