• Svar på tråden Ni som bor utomlands, vad saknar ni mest i svensk matväg?
  • rileysmom

    Filmjölk och all härliga Arla produkter (gräddfil, smaksatt creme fraiche, osv). Jag köper Kalles och bröd på Ikea ibland.

  • Örnie

    Tråkigt nog kan man inte få tag på kyl- eller frysvaror där heller, förutom Abbasillen, som säljs i de flesta tyska affärer också. Brukar ta med mig lite torrvaror ibland på semestern. Annars är fortfarande IKEA det bästa tipset. Där finns ju djupfrysta oskalade räkor och ibland lite annat av intresse. Men nu nalkas semestern och fri tillgång till svensk matjes, massor av fisksorter och kanske en liten grynkorv.

  • mli00

    Nånting mer jag saknar i matväg är, kanske inte så svenskt, men TACOS!!!
    Åhh va gott!! Tyvärr finns det inte här i Tyskland Tur att man ska till Sverige om en vecka!

  • mia567

    Finns inte tacos i Tysland? Här i Österrike finns Santa Marias produkter, importerade från Sverige :)

  • mli00

    Nää jag har letat med ljus och lykta efter tacosliknande saker!! Det enda jag har hittat är tortilla bröd, men det är ju det där hårda majs(???)brödet jag vill ha, och tacokrydda har jag inte heller hittat. Finns det något annat man kan använda istället?

    Tyvärr är det nog närmare att åka till Sverige än Österrike för mig och handla tacosaker

  • Ne11

    Hmm...
    Västerbottenost, fil och salt godis

    Bor i London så det mesta går att få tag på om man verkligen vill. Jag flyger till Stockholm mycket oftare än jag tex går på IKEA eller Svenska affären. När man väl är i Stockholm känns det inte så viktigt med dom där sakeran ändå. Kan en påse saltisar lätt bli lite äckligt. Men är jag i Stockholm en helg går jag helt klart helst på svensk resturang. Tex fisk/skaldjur i Östermalmshallen eller middag på Prinsen eller Grodan. Jag äter ju liksom inte Sushi i Stockholm som det finns mycket bättre i London.

  • destiny391
    Ne11 skrev 2009-07-23 23:40:51 följande:
    Hmm... Västerbottenost, fil och salt godis Bor i London så det mesta går att få tag på om man verkligen vill. Jag flyger till Stockholm mycket oftare än jag tex går på IKEA eller Svenska affären. När man väl är i Stockholm känns det inte så viktigt med dom där sakeran ändå. Kan en påse saltisar lätt bli lite äckligt. Men är jag i Stockholm en helg går jag helt klart helst på svensk resturang. Tex fisk/skaldjur i Östermalmshallen eller middag på Prinsen eller Grodan. Jag äter ju liksom inte Sushi i Stockholm som det finns mycket bättre i London.
    Fil kan du fa tag pa i polska affarer :) Jag koper jamt det dar. Kefir heter det.
Svar på tråden Ni som bor utomlands, vad saknar ni mest i svensk matväg?