• Mamma 2b

    Varför uppkom seden att täcka sin kropp?

    Queen70 skrev 2009-06-29 15:57:02 följande:
    Jag tolkade det som att om man betraktar män som oförmögna att styra sina lustar så att kvinnor måste skyla sig, nåt som funnits inom alla religioner, så är det ju att se män som djur på nåt vis, och chimpans hade väl lika gärna kunnat bytas ut mot gnu, eller surikat. Tyckte din tolking att det han/hon skrev då skulle tolkas som att muslimska män är att betraka som på en chimpans nivå intellektuelt var rätt larvig faktiskt. Men nåja... Mamma 2b skrev 2009-06-29 15:49:13 följande:
    Ja, jag tycker att mycket du kommer med är rätt larvigt också för att uttrycka mig milt. Men det hör inte hit.
  • Mamma 2b
    Queen70 skrev 2009-06-29 16:04:22 följande:
    Klart det hör hit eftersom jag startat tråden. Vad är det som är larvigt menar du? Mamma 2b skrev 2009-06-29 16:02:55 följande:
    Ska du ha en seriös diskussion eller en pajkastnings tävling? Jag vet vilken jag är intresserad av iallafall. Återkommer när det börjar bli lite mer seriöst här.
  • Mamma 2b

    Ord blind skrev 2009-06-29 16:09:20 följande:


    Mamma 2b skrev 2009-06-29 15:36:40 följande: Den tolkningen får du för övrigt stå för själv... Vill för övrigt påpeka att det inte är så jag menar om någon annan får för sig att dra rasistiska slutsatser av mitt inlägg.
    Nej, jag tror inte alls att du är rasist. Jag förstod helt enkelt inte vad du menade. Men nu har ju detta ältats ett tag och jag fattar äntligen vad du ville ha fram. Så oroa dig inte. Jag tror inte att det finns några rasister i den här tråden överhuvudtaget.
  • Mamma 2b

    Ord blind skrev 2009-06-29 16:11:07 följande:


    Mamma 2b skrev 2009-06-29 16:05:30 följande: Att hävda att jag är rasist tycker jag inte var särskilt kreativt av dig. Rätt lågt faktiskt. Undrar vem det är som inte är seriös.
    När har jag ens använt det ordet? Nu är det nog jag som är paff...
  • Mamma 2b

    Ord blind skrev 2009-06-29 16:17:27 följande:


    Mamma 2b skrev 2009-06-29 16:12:52 följande: Att dra en parallell mellan muslimska män och schimpanser, när jag inte ens använt ordet muslim. Att likna muslimska män med schimpanser är rasistiskt.
    Nej, men ummAmira som du talade om i ditt inlägg pratar om muslimska män och det kändes som att det var där nånstans jag fick det intrycket.

    Sen behöver man ju inte vara överkänslig, då slipper man oftast sånt här tjafs
  • Mamma 2b

    Ord blind skrev 2009-06-29 16:37:58 följande:


    Mamma 2b skrev 2009-06-29 16:28:47 följande: Jag åsyftade precis som jag skrev i inlägget om den kvinnliga skönheten. Jag är inte överkänslig, ditt inlägg var spydigt och det var på gränsen mot förtal.
    Förtal? Att jag trodde du jämförde muslimska män med shimpanser? Okej. Det var en livlig fantasi, men helt okej.

    Jag kan iallafall erkänna när jag missförstått något, kanske du skulle göra detsamma?
  • Mamma 2b
    k girl skrev 2009-06-29 21:10:15 följande:
    Det finns mer eller mindre kvalificerade gissningar. Det jag har framfört är baserat på ett antal års studier i religionshistoria och då på kristendomens sexualitet/kvinnosyn i synnerhet. Självklart kan man någorlunda spåra uppkomsten av olika sedvänjor, varför skulle man inte kunna det? Och jag låter måhända nedlåtande, men det är förbannat tröttsamt när man möter vad som inte är så mycket mer än fördomar, eller väldigt ytliga analyser som saknar historisk grund. Det finns många praktiker som är sprungna ur en önskan att kontrollera kvinnan, inte tu tal om det, men du använder dig av exempel som jag råkar kunna väldigt mycket om - och i de fallen råkar du också ha en väldigt ofullständig och ytlig analys av dess orsaker. Du efterfrågar en debatt på "högre nivå". Du funderar på vid fler tillfällen i trådstarten hur dylika seder uppkom. Varför kan du då inte ta att folk råkar ha mer på fötterna än vad du har - vill du få dina förutfattade meningar bekräftade, är det vad detta handlar om?
    Jag tycker iallafall att det du skriver är logiskt och jag vet att du vet vad du pratar om åtminstone. Skönt att se någon som säger det man själv skulle vilja.
  • Mamma 2b
    MijaMia skrev 2009-06-29 22:37:28 följande:
    Jag har för mig att jag sett TS i andra trådar, som handlat om religion, där om jag inte minns fel, hon uttalat sig ganska negativt om islam och religioner i största allmänhet. Personligen tycker jag att det bevisar både ett och annat, att man ens stannar upp och spekulerar i en kvinnas klädsel och "undrar" om hon är tvingad att gå klädd så för att förhindra hennes rörelsefrihet. Muslimer i varma länder (inte bara muslimer för den delen) använder täckande löst åtsittande kläder för att skydda sig mot solen, och för att lösa stora klädstycken fungerar svalkande. Du säger också att det såg så "FRUKTANSVÄRT hemskt ut". Det säger ganska mycket om ditt perspektiv, om en kvinna med svart polo, tunika och sjal framkallar den reaktionen. Alla muslimer lever inte i ett varmt klimat, och tighta jeans, stilett klackar och korsett är väl MINST lika rörelsehindrande, för att inte snacka om mini kjol. Jag kanske är uppväxt på ett annat sätt, men jag har aldrig ens reagerat på att vi alla är olika, till utseende, klädsel och färg. I sverige är man tyvärr MYCKET medveten om detta. Jag tycker dikussionen skulle handla om det istället. För allvarligt talat så är jag sk*t trött på folk som inte kan sluta förundra sig över "varför gör dom så" "varför ser hon ut sådär" osv. Folk har sådana FÖRDOMMAR att det stinker. Många muslimska kvinnor klär sig i sexiga underkläder för sin man, under alla sjalar. Och jag ser hellre en kvinna med sjal, än en medelålders kvinna på Ica Maxi, med en kundvagn och pytte bikini. Vi har nog blivit lite hemma blinda om vad som egentligen ser "fruktansvärt hemsk ut". Om man är så nyfiken FRÅGA. Nästa gång du undrar, gå fram och säg "ursäkta, varför går du klädd så där?" Inte för att jag tror du skulle "godkänna" hennes svar, så fort en kvinna försvarar sig är det för att hon "inte vet bättre". Bara för att tuttarna hänger ut och man trippar fram i högklackat, betyder det väl inte att man har större rörelsefrihet. Och jag fattar inte varför du hestar upp dig över konichiwa girls inlägg. Hon säger ju bara som det är...
    Wörd!
  • Mamma 2b

    Ts, kanske inte är så konstigt att man får den här uppfattningen om dina trådar då.
    Jag vet själv att det går såå bra såå att diskutera Islam med icke muslimer men det beror ju helt på vilka som deltar i samtalet och vilken inställning de har.

  • Mamma 2b
    MijaMia skrev 2009-06-29 22:51:04 följande:
    Mamma 2b skrev 2009-06-29 22:41:49 följande: Indeed! Jag känner igen dig från andra trådar också! Vi har alltid hållit med varandra, men då har jag varit anonym...jag tror en tråd handlade om någon som röstade på SD, någon annan om hur muslimska män får slå sin fru med en tandborste hahaha, minns inte allt, men de har haft med religion och politik att göra! Jag är bara så trött på alla trådar som handlar om nonsens. Varje vecka finns det en ny tråd om muslimska män som slår sina fruar, utländska gubbar som stirrar eller alla stackars "förtryckta" kvinnor. I sverige - ett land där jämställdhet nås genom att låta kvinnor bada topless i badhuset. Psshhhh....
    Ja haha, man orkar ju knappt engagera sig i dessa trådar längre, men du vet, man dras som en fluga till skit!
  • Mamma 2b
    ummAmira skrev 2009-06-30 05:33:26 följande:
    Ord blind skrev 2009-06-29 15:34:24 följande: Sorry men du pratar utifrån kristendomen nu..Islam säger att Adam har exakt samma skuld som Eva till den synden och att inget barn kan ärva hennes synd.Medans kristendomen måste rena alla nyfödda barn genom dop..sad sad sad..
    Äh det är lite för komplicerat för en del det här med religion och att prata om religiösa företeelser.
    Bara att inse.

    Det är ju bara att läsa i tråden. Spelar ingen roll hur man skriver, vad man skriver eller vem som skriver. Det är kalla handen, för de som inte vill ta till sig kunskap kommer inte göra det oavsett.

    Men jag uppskattar iallafall alla försök som görs
  • Mamma 2b
    ummAmira skrev 2009-06-30 11:21:47 följande:
    Mamma 2b skrev 2009-06-30 10:47:27 följande: Ja tydligen verkar alla svar som skrivs som förklaringar inte duga..men varför bryr vi oss,vi borde ju vara vana vid det nu eller hur;)?
    Mmm.. jag har iallafall lärt mig att jag inte får missförstå luddiga inlägg för då betyder det att jag kallat hela tråden rasistisk. Hummm..?
Svar på tråden Varför uppkom seden att täcka sin kropp?