• Svar på tråden Augustibebisar 2008, del 8
  • m0e

    Jag är 23 så jag är rena ungdomen också, nästan lika ung och fräsch som Lana

    Här hemma är det inte heller mycket syskonbråk, fastän det är rätt tätt mellan dom. Theo avgudar lillasyster och tvärt om Ibland får Tilia nått tjuvnyp men det är väldigt sällan faktiskt.

    Idag när vi var på affärn och skulle handla så 'hoppade' Tilia ur vagnen. Så nu lär man väl få socialen på sig också Nä men det var så att vi stod som bäst och höll på att välja vilken yoghurt vi skulle köpa när jag plötsligt ser hur Tilia hänger i STYRET på vagnen och svingar fram och tillbaks, fram och tillbaks som en annan liten Tarzan Innan jag hinner fram för att fånga henne så släpper hon och gör en Spiderman-landning på fingertopparna, en fot och ett knä. Stackarn såg väldigt förvånad ut innan hon tillsist fick fram ett UUUÄÄH! Men hon gjorde knappast illa sig för det gick över på ett par sekunder, så hon blev nog mest rädd. Tur hon landade 'bra', det kunde ju ha varit bakhuvudet som fått ta smällen och då hade det nog gjort ont!
    Anledningen till att hon lyckades hoppa ur var att vi hade glömt att spänna fast henne. Fast jag vet inte om det hade hjälpt ändå för hon är ju så liten så hon kryper ur bältet ändå. Tidigare idag så hittade jag henne ståendes i vagnen efter förmiddagsluren..

  • sthlmstjejen

    Melva: Jag kan hålla med dig om att det är klart aatt syskon bråkar och jag tror inte att de älskar varandra mindre för det. Men jag orkar inte en hel dag med bråk om precis allt, du måste ha mer tålamod än jag

    Lille: Hoppas att den lille i magen och W kommer bra överens, kan ju bli lite mer konkurrens eftersom det blir så tätt. Men å andra sidan kan de leka jättefint tillsammans också när den lille blir större.

    Lina: Haha, ja jag håller med dig helt angående att det var så mkt lättare när man hade en liten att ge så mkt kärlek till barnet och inte skälla och gnälla. När tex jag och F är ensamma hemma då de stora är på dagis är jag inte alls irriterad och dessutom har jag massa tålamod när de stora kommer hem. Det är också då i stunderna när jag är ensam med F som jag känner att vi visst skulle klarat av en till nu, sen kommer de stora hem och så inser jag att vi har fullt upp.

    jucea: jag tror iofs på familjerådgivning, det kan vara ett jättebra sätt att kunna prata med varandra och se saker från partnerns sida också. Hoppas att ni löser en hel del innan bebisen kommer.

  • Kvack

    Idag ska vi iväg på bröllop.Det ska bli skoj. Hoppas att vädret blir lite bättre bara, det är ganska mulet nu och det regnade i morse. Vi ska vara ute på en äng.

    Ida tog sovmorron till kl 8.20 idag. Det var skönt. Pojkarna vaknade strax efter 7 däremot. Men man kan ju fortfarande vila då.

  • Hallonsocka

    Goood morgon. Hur har alla det, jösses sicket tråkigt väder, och att jag faktiskt klagade de sista dagarna med värmebölja :-P

    A jobbar i helgen men sedan är det semester!
    nu ska jag göra gröt till My

  • jeng

    Lina,
    den boken såg jag också,men den kom inte med hem den här gången. kommer nog dock absolut att skaffaden sen!verkade jättebra.men jag kände attdet var lite tidigt nu,omman ser till barnen alltså. men råden går ju säkert även att använda mot sin partner!

    sthlm,
    ja jag tror ju också att fdamiljerådgivning funkar. men samtidigt så finns det ju så många olikametoder osv där också. genom attläsa 5 olika böcker så kan man ju hitta den metod som man tror passar bäst. sedan har man ju visat att en del gamla tips somfortfarande hänger i inte alls funkar som man trott,eller att det inte lösernåt lixom. och då har jag ingen lust att gå till nån som rabblar just de tipsen utan vill vara mer påläst. jag gårju självhos kurator, så jag utnyhttjar ju de bitarna också.

  • jeng

    mOe
    Ted kan också klättra ur selen i vår emmaljunga. helt sjukt att det inte går att ändrahöjden i ryggen tex, för där banden sitter nu så får hanju under huvet om han sitter raklång. och bara den nedre delen räcker ju inte helt även om den såklart gör nån nytta....

  • Mareldsbarn

    Sol sol sol! Ena stunden älskar jag det och önskar att det aldrig tar slut andra stunden söker jag med ljus och lykta efter en liten skuggig plats att svalkas av vid

    Julia och jag for till Nordstan idag just för att få gå runt i ett inomhuscentrum och känna lite svalka. Ingenting blev inhandlat (tur var väl det eftersom jag är känd som klädshopoholic )men vi tog en mysig fika på ett café och bara mös tillsammans medan D låg hemma och sov för att avverka ytterligare ett dygnspass.

    Jucea; Det låter knivigt med ditt arbete men det känns ändå (rätta mig om jag har fel) som att du inte oroar dig i "onödan" och tar saker och ting som det kommer. Skönt att du inte behöver gå tillbaka dit så mycket nu när det är som det är kanske. Jag hängde ju en del på IKM`s institutioner men det är inte med dom människorna du arbetar med eller?

  • Hallonsocka

    Idag blev jag moster igen Söstra mi fick sitt andra barn, en välskapt pojk!
    Jag är HELT slut efter en dag hemifrån, vill bara sova

    Hoppas att alla ni har det bra.

  • jeng

    sitter och svär efter ett 3timmars rejält åskväder där blixtrarna slog ner lite överallt här... har nyss fått igånginternet igen genom att starta om typ 5 maskiner och byta ut 2 åskskydd... nu slutade datorn till tvn att funka och när jag lessnar och ska se tv istället så får jag inte igång boxen till parabolen... lixom vad fan är det frågan om?? ph får se till att skriva en jävla manual om han ska åka bort fler ggr....

Svar på tråden Augustibebisar 2008, del 8