• Svar på tråden Augustibebisar 2008, del 8
  • 3 barns mamma84
    KaOl skrev 2009-07-02 22:23:31 följande:
    *fnyser* småtjejer.. Själv fyllde jag 40!!!! för några veckor sedan... Känner mig typ 10 år yngre, men när man behöver avslöja sin ålder känns det GAMMALT!jaja - man är väl inte äldre än man gör sig kanske??
    40!!!
    Du ser så ung ut ursäkta men så snygg och fräs ut
    inte dåligt hihi
  • Mareldsbarn

    Men herregud så negativ jag lät i mitt meddelande. Först visar jag inte mig på flera veckor och sen när jag väl dyker upp så kaskadspyr jag neg! Förlåt mig hörrni!

    By the way så blev jag själv 28 i Jan i år! Vi verkar vara en del 81:or också

  • jeng

    Mareld, inte kommer ni skada er lilla gummaförlivet bara för att ni jobbar! Jag tycker ni verkar klara det kanonbra,men jag förstår ju såklart!! Tror den största faran är i förhållandet mellan dig och D då det får ligga på is så länge! Så det är nog viktigt att man pratar om det. Kanondulktig är du och hade jag fått ett så bra jobberbjudande så hade jag gjort samma sak!

  • Saliva123

    mareld
    häller helt med jucea, hon mår finfint med fina och engagerade föräldrar som ni! hang in there!

    lina
    vad mysigt det lät att bara sitta själv och njuta!

    blev 30 29/5

    grattis i förskott Lana!

  • Saliva123

    Ska på jobbintervju imorgonbitti. Wish me luck... Nu - beautysleep! God natt!

  • Vilda Tiger

    Mareld
    Va ont det gör att läsa det du skriver. Först vill jag bara säga att nej - jag tror inte Julia kommer att få men av detta. Hon har två föräldrar som älskar henne och ni turas om, hon blir inte ensam. Och förskola kan vara super för ett barn med, även hon är väldigt ung då hon börjar där. Hon är långt ifrån den enda bebis som börjar då den är ett år gammal. Du ger henne massa uppmärksamhet då du är hemma och jag tror det räcker långt!

    Sedan till dig och Daniel: Det är klart att det är jättejobbigt att hela tiden gå om varandra sådär. Kan ni inte skicka så sms till varandra ofta, ofta, ofta nu då ni inte ses så mkt? Så man har lite koll på hur livet flyter på liksom. Det gör jag och Marcus då han är borta fyra dygn i sträck och jobbar. Det blir lätt 20 sms om dagen och det är skönt att veta att han äter lunch, läser, ser på tv eller vad han nu gör då jag undrar. Sedan kanske ni kan skriva brev eller på något annat sätt bekräfta den ni är i ert kärleksförhållande för varandra? Man kan inte BARA vara föräldrar och tro att kärleken ska leva vidare som vanligt, man behöver ju även bli bekräftad som livspartner, älskande, THE ONE av den som älskar. Kanske ni kan ha en bok liggandes hemma där ni skriver små korta meddelanden till varandra, som INTE handlar om vardagslivet? Så blir det lite spännande att komma hem.

    Sedan till ditt jobb: har du tänkt jobba heltid nu lång tid framöver? För man har ju rätt att gå ner i tid då man har små barn, men jag vet inte om du har särskilda regler pga att jobbet är helt nystartat. Hur är det med det? För du känner att du missar massa med Julia och jag har FULL förståelse för den tanken. Jag känner själv att jag inte skulle palla att vara borta från Lyckeli och jobba heltid på länge än. Det räcker gott och väl med deltid... Kan du se det så här: Om ett år kan du ta ut en dag i veckan fl, och då kan du och Julia hitta på MASSA kul den dagen, bara ni två. Se jobbet liksom som en investering inför det. Funkar det? Sedan vill jag bara säga att inget jobb i världen är värt att må dåligt över, så du måste fundera över hur du kan lösa saken.

    Sist men inte minst: ha inte dåligt samvete över att du inte har tid att hänga här. Du är välkommen när som helst, du får skriva om vad som helst och fråga om vad som helst. Du är ju en i gänget.

    Många kramar!

  • Mareldsbarn

    Åh vad fina ni är! Nu fick ni mig att börja grina fast på ett fint sätt Ni är de mest underbaraste människor jag stött på efter att man har hamnat i den här situationen! Ja familjelivet syftar jag på. mamma-pappa-barn. era ord värmer otroligt mycket! VT, en bok att skriva meddelanden i lät väldigt bra! Det ska jag genast ordna Det är sant att barn börjar på dagis när de är 1 år. Jag har själv arbetat på en förskola och skolat in 1-åringar. Julia behöver mycket stimulans och jag tror att hon är "ett sådant barn" som skulle må bra av att få vara på förskola vid 1-års ålder och inte bara hemma med mig under hösten. Jag känner att jag kanske inte kan ge henne vad hon behöver som heltidsmammaledig så visst känns det ok att hon börjar förskola -jag är bara rädd att jag tänker för egocentriskt. ÄNdå. trots allt. Så konstig man är egentligen.

    Under hösten ser det inte ut som att jag kommer att kunna gå ned från heltid men kanske våren. Däremot jobbar jag varannan helg (tyvärr jobbar D det med vilket innebär att det ALLTID är någon av oss som jobbar en helg) men det innebär ju oxå att vi får någon ledig dag i veckan och Julia kommer inte att behöva gå heltid på förskolan och vi kan oxå få en ordentligt go dag tillsammans varje vecka.

    Nu när jag sitter här och skriver så går det upp ett ljus för mig. Julia har det bra och kommer nog inte bli "lidande" av detta utan det är nog, som ni skriver, D och jag som får ta största smällen -VI. Återigen kommer vi nu gå om varandra med max 30 min hemma tillsammans innan nästa skall till jobb under 2 dagar men på söndagkväll har vi lite tid tillsammans så kanske jag ska ta och prata lite med D om detta. Jag är så rädd att förlora honom fastän vi från bröjan vet vad vi gav oss in på. Det är lätt att låta positiv innan tåget börjat rulla...

    Återigen, ni är bäst!

  • Lana

    LinaS;hur gör man det,jag hittade inte just den.
    ah jag tycker inte 33 är skitgammalt,90 är skitgammalt

    tack för förskottsgrattisarna

    läser marelds och VT imorgon.nu natten!

  • Melva

    Mareldsbarn: jag håller med, du och D alternerar ju, hon är inte själv och jag tror inte hon kommer få men för livet för att ni skolar in henne nu. Tror också att det är ert, ditt och Ds, förhållande som ligger i riskzonen.
    En bok med meddelanden låter bra, men jag skulle också vilja tipsa om att ni gör upp om vem som ska göra vad så att ingen av er kommer hem och känner att ni gör mest och grälar om det. Träffas ni så lite så behöver ni energi och ork att lägga på ER, inte vem som tar hand om hushållet. Skaffa en kalender att ha på väggen där ni tydligt skriver upp ffa lillans tider (bvc, dagis och liknande) och även era så att ni kan ha lätt översikt om vad som sker och inget missas. Så är det ännu en mindre sak ni behöver lägga ner energi på, att meddela det.

    Rimfolina: gott med massage, skulle jag också vilja ha.

    Det blev ingen bio. Eller jo, vi kom det dit, men lillan blev så rädd så vi gick mitt i. Shoppade lite kläder och kalasskor till V istället (var tydligen Nattsudd här idag, affärerna öppna till 22).

    Men gud vad hett det varit idag. Inte var det direkt svalt i bion heller . Jag orkar inte träna ikväll iallafall.

    Imorgon kommer syrran hit och vi ska slösa lite cash i affärerna. Andra syrrans dotter konfirmeras på lördag och jag behöver något nytt till det.

    Jag är fö 30, fyllde i januari.

    Lana: grattis i förskott.

  • jeng

    Mareld,
    Du vet ju säkert redan detta, men du kan ju enligt lag gå ner till 75%, eller mer om du tar ut fp... Så oavsett vad ditt jobb gillar det så kan de inte säga nåt... Sen så förstår jag att det kanske inte är så skoj för dig heller lixom...

Svar på tråden Augustibebisar 2008, del 8