Inlägg från: Maria123 |Visa alla inlägg
  • Maria123

    Våra mirakel är här!!! Vi snackar vidare...del 3

    Här kommer nya tråden!
    Vi som hängt här innan är:

    FÖDDA:
    081108 EmmySvensson TWINS-pojkar (BF 13/12)
    081127 Fiji: pojke (BF 17/12)
    081128 Focy: Flicka (BF 30/11)
    081202 Kråkan Krax: Pojke (BF 2/12)
    081205 Glenda Glad: Pojke (BF 18/12)
    081206 Anneque: Flicka (BF 1/12)
    081208 Väntan77: Flicka (BF1/12)
    081210 LindaBell: Flicka (BF 5/12)
    081212 Kaka: Flicka (BF 19/12)
    081212 Vreni: Flicka (BF 11/12)
    081214 Earth Angel: Flicka (BF 10/12)
    081216 underbara jag: pojke (BF 5/12)
    081218 Projekt Agda: pojke (BF 18/12)
    081223 Kransen: Pojke (BF 23/12)
    081224 VeraVera: Flicka (Bf 24/12)
    081227 dallas : Flicka (BF 2/1-09)
    081229 Maria123: Flicka (BF 26/12)
    081230 Fru Stjärnfall: Pojke (BF 081225)

    Den tidigare tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-285/m42882474.html

  • Svar på tråden Våra mirakel är här!!! Vi snackar vidare...del 3
  • Maria123

    Var på läkarkontroll på BVC idag och allt var som det skulle, skönt. Nu när lilla loppan är precis "fyllda" sex månader väger hon 8670 g och är 67,4 lång. Stor tjej!

  • Maria123

    Angående tandborstning och så, tycker det är konstigt att det inte är samma i hela sverige för vi fick nämnligen ett infohäfte och en barntandborste och en barntandkräm hem i brevlådan när Nathalie var ca 5 1/2 månader, tyckte jag var väldigt bra. Det börjar komma upp en tand nu så det är väl snart dax att inviga tandborsten.

    Vad gäller mat är Nathalie lika kräsen som jag tror jag, hihi. Hon har tre olika matpureer som jag gjort som vi varvar. Kött, kyckling och fisk med tillbehör. Men får väl se till att göra i ordning några fler nu i veckan, de från affären ratar hon helt, hon ryser i hela kroppen när hon får det i munnen, spelar ingen roll vilken sort, har fått för mig att hemlagat är mildare i smaken? Sen älskar hon ris och banangröt som hon får till frukost och middag. Och fruktpureer är också smaskigt! Däremellan är det ersättning som gäller och oftast en vällingflaska på kvällen. Hade velat att hon skulle gilla både hemmalagat och burkmat för burkmat är så behändligt när man är ute längre än man tror, då kan man bara sticka in och handla en burk, men vi har i och för sig lärt oss att alltid ta med eftersom vi alltid är iväg längre stunder än vi tror.

    Har haft  barnvakt några gånger till nu också. Har haft barnvakt både på dagen och natten. Man saknar ju henne enormt men det är ändå skönt att man vet att det funkar när det behövs. Hon har ju varit van vid mycket folk sen hon föddes eftersom vi har en stor familj.

  • Maria123

    Nathalie fyller 7 månader på onsdag och är mer inne på grejen att rulla runt fortfarande så hon kan förflytta sig på den platsen hon läggs i så att säga. Kör runt och svänger på stället, hihi. Är inte speciellt intresserad av att förflytta sig än, vill helst bara stå och gå med hjälp av mamma eller pappa eller några andra händer i närheten.
    Tjöter för fullt men inget begripligt. Ska bli intressant att se hur mycket som händer nu när jag börjar jobba om en vecka. Då tar min man över och ska vara hema i ca 7-8 månader. Hoppas hon gör sina framsteg på helgen.

  • Maria123

    Åh, va kul att det blev fart i tråden igen! Jag är väldigt glad att Nathalie har både napp och snutte, och hon älskar dem verkligen, går inte att somna utan, gillar också att det är ett tecken på att nu ska vi sova, för hon har snutten enbart när det är sovdax. Kommer ju bli lite tuffare att vänja henne av vid dem sen, men jag lever i nuet och älskar att se henne mysa!

    Jobbar på att krypa, och det går väl sakta men säkert framåt. Hon står som en skottskärra på händerna och så upp på tårna men hon hur ska kunna förslytta sig framåt i det läget har hon itne kommit på än.

    Är en ganska trött och gnällig ltie dam just nu, två tänder håller på att bryta sig fram i överkäken och hon har två små risgryn i underkäken sen innan.

  • Maria123

    Grattis Focy! Va lustigt att det redan är två som blivit spontangravida, kul! På tal om gravid är det någon som har funderat på att sätta in ett nytt embryo (embryon), isåfall när? Jag och min man har börjat prata om det och planen är väl att sätta in till våren/sommaren. Vi har två stycken i frysen och för att öka chanserna tänkte vi sätta in båda om de klarar upptiningen. Undrar om det kostar 10.000 kr per insättning eller per embryo? Det första alternativet måste det ju vara tycker man.....

  • Maria123

    Nathalie var på 8 månaders kontroll igår och nu väger hon 10150 g och är 70 lång. Hon är fortfarande en riktig pudding men har ändå smalnat av lite tycker jag. Men hon rör sig mer nu än innan också, gör lite halvkrypningar blandat med ålande men hon tar sig fram och når sina mål iallafall och det verkar hon tycka är huvudsaken. Har kollat upp lite tider och så till öppna förskolan också så att mannen och hon kan gå dit en dag i veckan nu när jag jobbar och så ska de bada en dag i veckan också. Jag hade ju lite barn och föräldrar kring mig ändå men det har ju inte han på samma sätt så jag (och han också) tycker det är bra att de hittar på lite grejor tillsammans också både för hans och hennes skull och sedan kommer det till mitt jobb och gungar lite fem minuter innan jag slutar på jobbet. Så Nattis hämtar mamma på dagis istället för tvärt om, hihi.

  • Maria123

    Då har man fyllt i papper om dagisplats då....tur att det är några månader kvar....Hon ska till öppna förskolan imorgon, en förberedelse med andra ord....hihi.

  • Maria123
    kråkan krax skrev 2009-09-08 06:55:48 följande:
    Hubbe har fått plats på 2 privata förskolor som lagar EGEN mat Det kanske är standard för er andra men bor man nära Malmö så är det gryyyymt sällsynt. Mat är viktigt!!!
    Nej här på förskolorna skickas maten runt, köken är för små så våran kokerska tex får inte göra mat till tre avd utan bara två och dom kan inte anställa en till kokerska för det är för dyrt. Budgeten går alltid före barnen.

    Idag lärde sig lilla loppan äntligen att krypa också, skönt!
  • Maria123

    Ja och nu har hon fattat hur man drar sig upp från golvet också, men hon utmanar ödet för hon är ju inte skraj av sig och ställer sig upp bredvid bordet och släpper taget och litar blint på att någon ska ta emot henne när hon efter 1/2 sekund välter.

  • Maria123
    Resande skrev 2009-09-10 03:43:44 följande:
    Har insett att Noah är verkligen sen. Han har inte börjat krypa än men är på gång eftersom han är uppe på knäna och gungar samt kan vända sig nu när han är uppe också. Framåt kommer han dock inte. Han drar sig bara upp med hjälp av oss men har inte börjat ställa sig själv. Vi är rätt tacksamma över det just nu eftersom vi är på semester i Thailand och här är stengolv. Det är tufft nog att ha koll på honom som det är nu. Kram alla!
    Ja och alla är olika, det kommer igång förr eller senare. Folk säger ju att man ska njuta så länge barnens rör sig långtsam för sen blir det inte en lugn stund. {#lang_emotions_dreamer}
  • Maria123

    Vi vill att Nathalie ska få ett syskon, helst två till. Fast inatt när hon vaknade klockan 4 och var jättefigg och kröp runt på oss i sängen kände vi nog att det räckte med en, haha. Men när jag tittar på henne så känner jag att jag vill allt ha en sådan här going till. Och min man säger alltid, va fort hon växer, tänk va stor hon har blivit och självklart är det jättekul att hon blir större och det händer grejer men man saknar ändå tiden när hon var en liten plutt. Bra tider på olika sätt liksom. Och min man har 4 syskon och jag två (fast det skiljer 10 år åt varje håll på mina) så är det jättekul att ha syskon. Hoppas bara innerligt att graviditeten blir lika underbar som den jag hade och att ungen blir lika snäll som sin syster. Man känner ju lite att eftersom det har varit så bra nu så kanske nästa graviditet blir hemsk och nästa bebis får kolik eller så men man får i så fall komma ihåg att det är bara första tiden. Tror också att man hinner njuta lite mer med andra barnet, fånga ögonblikcet på att annat sett. Även fast man då har två så tänker man nog mer på att tiden går så fort och man får nog inte samma bebischock som man fick första gången. För det måste ju ändå var större skillnad att gå från 0 barn till 1, än 1 till 2?

  • Maria123

    Annars kan du ju kopiera den och lägga in den i fältet däruppe. {#lang_emotions_smile}

Svar på tråden Våra mirakel är här!!! Vi snackar vidare...del 3