Inlägg från: DreamBitch |Visa alla inlägg
  • DreamBitch

    Missbruka stilnoct...?

    Mariohn skrev 2009-07-07 14:51:52 följande:
    Vi pratar om två olika saker. Experterna inom läkemedel arbetar inte med att skriva ut medicin till folk och har således inte ansvar för vad läkarna ute i fält gör. Förstår du hur jag menar? Jag förklarar bara att det är tragiskt att läkarna som skriver ut resonerar så som du säger att de gör. Det enda jag inte förstår är VARFÖR du hävdar att experterna inte skulle vara experter??
    Jag har hela tiden debatterat från "Är det verkligen så lätt att få stilnoct utskrivet?" och har tolkat dina uttalanden om expertiser som ett argument till att jag skulle ha fel då jag svarade att det ÄR enkelt att få det utskrivet. Av denna anledning har jag ifrågasatt denna expertis.
  • DreamBitch

    Anonym (Stilnoct?) skrev 2009-07-07 14:59:44 följande:


    Det är inte alls lätt att få utskrivet längre för nu ska man ha särskillda recept det vart inte från början då det va vanliga recept. Nu kan man inte få ut det för både apoteket och läkaren vet vad som skrivs ut då det kommer ut varningslampa hos båda så det där kan ni glömma
    Jo, det är lätt. Så länge du sköter dina uttag. Har du 30st utskrivet och hämtar ut var 29:e dag så reagerar ingen. Det du pratar om är att man minst måste ha väntat två tredjedelar av tiden. Mao om du har 30st utskrivet så måste det gå minst 20 dagar innan du hämtar ut igen. Självklart kommer däremot läkaren att reagera om du efter 20 dagar vill förnya ditt recept igen men alla som är beroende av stilnoct vet redan detta och döljer därför sitt missbruk väl. Man gör liksom inte dessa missar.
  • DreamBitch

    Anonym (Stilnoct?) skrev 2009-07-07 15:05:08 följande:


    Nej här har läkaren datorjournaler där det lyser en lampa om de går mindre tid än det är tänkt så det går inte att få ut innan de 30 dagarna varken på apoteket eller hos läkaren
    Gör om, gör rätt. Läs vad jag skriver människa.
    Jag har aldrig påstått att du kan få ut fler innan det har gått 30 dagar. Suck!
    Men att förnya sitt recept efter 29 dagar är helt normalt och inget som är något hinder.
  • DreamBitch
    Mariohn skrev 2009-07-07 15:05:05 följande:
    Som jag har förstått är det tydligen vanligt att man förnyar sitt recept så ofta som det är möjligt via sin läkare eftersom det är billigare än att handla på nätet I övrigt kan man köpa det extra via internet.
    Man är väldigt rädd om sitt recept och därför gör man hellre uppehåll i några dagar än att försöka få ut ett nytt recept tidigare. Man vill ju få sin läkare att tro att man bara tar en tablett till kvällen och inget mer. :) Man manipulerar helt enkelt läkaren.
    Men visst är man noga med att förnya det exakt samma dag som det egentligen skulle ha tagit slut. Man vill ju liksom ha sina pills. :)
  • DreamBitch
    Dynamic skrev 2009-07-07 15:08:01 följande:
    jodå det går finemang men de ingår inte i högkostnadsskyddet då.
    Hämtar du ut ett 30-pack efter 20 dagar så går det på högkostnadsskyddet och i dagsläget får inte apotek lämna ut tex stilnoct eller tramadol tidigare än inom denna intervall. Tidigare fungerade dock som du säger. Då kunde man hämta ut tidigare men man missade högkostnadsskyddet.
    Dock beror det helt på vilken medicin det gäller. Min migränmedicin kan jag hämta ut när som helst men hämtar jag för tätt inpå blir jag utan högkostnadsskydd.
  • DreamBitch

    Sedan är det ju en sak till. Ofta får man ju ett recept med kanske 4 uttag. När det gäller tex ett recept á 30st/gång kan du alltså hämta ut 120st stilnoct på 80 dagar. Däremot kan man inte förnya sitt recept förrän det har gått 120 dagar om man inte vill att läkaren ska misstänka något. Systemet är ganska värdelöst på så sätt eftersom dom allra flesta får mer än ett uttag per recept.

  • DreamBitch
    Mariohn skrev 2009-07-07 15:15:16 följande:
    Haha det lustiga är att jag inte tänkte på det fast jag gjort det själv. Även om jag var "beroende" kunde jag skita i att ta tabletter i 5 dagar för att sedan kunna ta en så stor dos som jag tyckte att jag behövde för att få effekt. Sånt kan ju läkarna omöjligt ha kontroll över.
    Precis! :)
  • DreamBitch

    Anonym (Stilnoct?) skrev 2009-07-07 15:16:56 följande:


    Ursäkta mig då missuppfattade jag "suck" Men nix här måste det gå exakt 30dagar innan du får nytt recept. Människa? du behöver inte vara otrevlig
    Vad är du då? Människa tycker jag var väldigt trevligt. Jag ahde kunnat skriva bra mycket värre saker.
  • DreamBitch

    Anonym (Stilnoct?) skrev 2009-07-07 15:18:20 följande:


    Ja man kan få fler uttag men med 30 dagars intervall. Det får jag
    Då är väl du ett särfall då för så fungerar det inte normalt sett. Du kanske har någon form av missbruksbakgrund som gör att du inte kan hämta ut tidigare.
  • DreamBitch

    Anonym (Stilnoct?) skrev 2009-07-07 15:22:34 följande:


    Nejdå inte alls varför så dömande? Jag vet att så är det för alla som går på vårdcentralen här iaf så jag är inget särfall. Missbruksbakgrund? Spelar ingen roll för då hade jag inte fått några alls
    Haha...jodå, du kan mycket väl få sådana preparat utskrivna trots en missbruksbakgrund. Var hittar du din fakta egentligen?
Svar på tråden Missbruka stilnoct...?