Inlägg från: DreamBitch |Visa alla inlägg
  • DreamBitch

    Missbruka stilnoct...?

    Chivasreal skrev 2009-07-30 16:37:53 följande:
    Jo jag läser oxå massa om olika tabletter som jag får men du vet de är lättare med info nu är de va för så många år sen. Jo jag vet hur jobbigt de va å bli fri beroendet därför vill jag infomera om som du skrev att man kan om man har viljan men oxå styrkan. Min lever är inte skadad konsigt nog så jag har nog haft tur. Jag slutade då jag läste om en kvinna som åt citodon för att klara av å gå till brevlådan å så då tog hon 10 tabletter åt gången. Muskelförtvinning fick hon å andra skador så jag blev rädd. Jag trappade ner själv men min läkare visste jag hade sånt beoende å tyckte jag va duktig. Jag är inte glad för det men hoppas andra förstår det är lätt å hamna i missbruk men fy så jobbigt å gå ur det. Jag bedövade nog mig som jag säger pga min sits hemma. Nu är jag glad jag lever å inte ens dricker alkohol utan är ren men har propavan som jag sagt till min läkare jag är beroende av men de är inte farliga säger han men jag kan inte vara utan dem. Förstå mig rätt
    Fass har man kunnat lita på i alla år däremot kan det vara lite krångligt att läsa i den fass som riktar sig till läkare och inte vanliga svenssons. :)
    Jag har gått samma väg som du. började med tramadol pga reumatiska smärtor men sedan trappades användandet upp sakta men säkert och till slut var jag uppe på enorma dygnsdoser. Anledningen till att jag slutade var för att det till sist gick över styr och jag hamnade på sjukhus. (Det var ingen överdos utan något annat men jag väljer att inte skriva det öppet här) Väl där så slutade jag cold turkey.
    Tror det är viktigt att berätta för människor som äter dessa preparat att ett missbruk av dessa kan leda till saker man aldrig trodde var möjligt. Bara en sak att tabletterna tar slut och du får sjuka abstinenssymptom kan leda till att du gör saker du annars aldrig skulle ha gjort. (Som i mitt fall)
    Propavan är ju inte beroendeframkallande så jag gissar att det du menar med beroende är att du inte kan sova utan dom och inte att du blir dålig om du inte tar dom. Har jag rätt?
  • DreamBitch
    vimsan06 skrev 2009-07-31 07:59:20 följande:
    du måste sluta läsa i fass så mycket o lita blint på det och inte på folks erfarenheter..det här blir ju lite som när du bara var tvungen att påpeka för mig att tradolan inte var levertoxiskt när det faktiskt hade skadat min lever. Känner då flera som tagit hennes doser-10 0ch 10 åt gången 4ggr per dag. Det är inte alls så ovanligt som du verkar tro att det är. Har sett folk trycka i sig MER än så också,och tänk-dom lever! Fast än att dom inte borde det enligt fass!! Vi måste ju ringa o rapportera! Själv har jag aldrigt tagit mer än 30 åt gången och bara vid enstaka tillfällen då jag inte tycker att det är en potent medicin värd att trycka om man måste gå upp i såna doser för att få effekt. Potent knark kanske det ska stå. Sluta vara en sån jävla "know it all" nu o slappna av människa!
    Jag undrar vem det är som ska slappna av. Jag har inte anklagat henne för något och inte heller har hon och jag något otalt med varandra efter vår diskussion så varför hoppar du in och gnäller på mig? Fullkomligt oprovocerat.
    Angående tramadol och om det är levertoxiskt så kan du läsa här om du nu misstror fass så mycket.
    cat.inist.fr/&cpsidt=2415410
  • DreamBitch
    vimsan06 skrev 2009-07-31 13:36:20 följande:
    är avslappnad. Kom just hem från min akupunktur o kört ett yoga pass så nu fattas bara spikmattan men den ger mig förvärkar dessvärre. Du fattar vad jag menar-om man säger saker som "den dos du PÅSTÅR du tagit är dödlig..." istället för "den dos du tagit är dödlig" så visar man med sitt språk sin misstro. Ang detta med tramadol konstaterade vi ju i förra tråden(läkaren sara) att i mitt fall och andra fall där det handlar om höga doser hade det ju faktiskt varit levertoxiskt så att hänvisa till fass igen där det står att det INTE är det visar ju bara åter igen din inställning.. kanske visar på en svaghet hos mig som inte kan låta bli att kommentera detta men må då så vara,har svagheter så det räcker och blir över=)det är sånt du får stå ut med här på fl..om du och en person skrivit fram o tillbaka med varandra så kan vem som helst när som helst kommentera det man skriver. Irriterande kanske,men det är bara så det är.. peace
    "No hepatotoxicity has been reported to date with tramadol, another non-narcotic analgesic."

    Ifall du fått leverskador av Tramadol så är du ett fullkomligt unikt medicinskt mirakel eftersom det inte har kommit in en enda rapport som påvisar levertoxicitet till följd av Tramadolbruk sedan substansen ifråga först syntetiserades år 1968.

    Källa: Congrès Symposium "Non-Narcotic Analgesics: Renal and Gastrointestinal Considerations", Bethesda, MD , ETATS-UNIS
  • DreamBitch

    Anonym (oxå fast) skrev 2009-07-31 20:44:28 följande:


    ja nu har jag lagt barnen så får vi se. brukar vara trött fram tills dom somnat sen går det över... :/ men jag hoppas hoppas för i morgon ska vi åka till stockholm o vara på gröna lund hela dagen så behöver verkligen vara pigg då.
    Hur många dagar har du varit utan nu? dom första 2-3 nätterna brukar ju vara värst.
  • DreamBitch

    Anonym (oxå fast) skrev 2009-07-31 21:09:41 följande:


    haha de e flera veckor. men beror nog inte på abstinensen direkt är ju mitt faktiska sömnproblem som ställer till det här. ibland mår jag perfekt o sover då oxå som en stock. men så fort tankarna oron o känslorna kommer är det kört. har även restless legs men tackat nej till medicinering av det för jag vill inte börja med ytterligare medicin försöker ju komma ifrån allt men nu känns det onekligen svårt.
    Har du testat theralen?
    (Ber om ursäkt om jag upprepar mig men jag skriver i så många trådar att jag har svårt att hålla isär dom) :)
  • DreamBitch

    Enklaste sättet att ta sig ur ett beroende är att kontakta sin läkare och förklara att man är beroende av medicinen och att man inte vill att denne skriver ut den igen.
    Och ja, man kan få tag på det på annat håll med men det är mycket krångligare och VILL man sluta så betalar man inte så dyra pengar för den.

  • DreamBitch
    Chivasreal skrev 2009-08-02 19:20:21 följande:
    Jo sant men är man beroende så gör man nog inte de frivilligt utan de kommer läkaren på till slut
    Jo, det gör man. Flera sitter här och skriver att dom "verkligen verkligen VILL sluta men det är så himla svårt". Det är inte svårare än vad man gör det till. Det kan inte bli enklare än så.
  • DreamBitch
    Neurotic skrev 2009-08-02 18:57:14 följande:
    Jag fick Stilnoct utskrivet till mig i ungefär 3 år, jag började på en halv tablett och innan jag slutade var jag uppe i hela 9 (nio) tabletter , galet sjukt och livsfarligt. Det tog mig åtta helvetiska månader att trappa ner och bli fri. Det absolut bästa jag har gjort. För sömnen nu tar jag: Theralen Lergigan Lyrica Propavan Mianserin
    Det krävs iofs mycket mer än 90mg för att det ska vara livsfarligt. Jag åt 80mg i ett års tid. Slutade rakt av utan några större beskymer så jag kan väl i ärlighetens namn inte riktigt förstå hur det kan behövas en så lång utsättningstid men men...säger du det så var det väl också så för dig.
  • DreamBitch
    Neurotic skrev 2009-08-02 20:11:02 följande:
    Jag svarade att Stilnoct är ett benzopreparat.
    Okej, jag tolkade det som att anonym frågade vad lyrica var för sort medicin.
Svar på tråden Missbruka stilnoct...?