Inlägg från: DreamBitch |Visa alla inlägg
  • DreamBitch

    Missbruka stilnoct...?

    Dynamic skrev 2009-07-20 09:37:38 följande:
    Tablett? Jag fick det flytande?
    Den finns i tablettform med.
  • DreamBitch
    Chivasreal skrev 2009-07-20 12:07:00 följande:
    Ok men den har jag hört om men den får vissa att känna tungan växer?
    Inget jag varken har hört talas om eller läst om i fass så det tror jag är en ytterst ovanlig biverkning. Dessutom kan dosen variera från 10mg upp till 30mg och man brukar börja med den lägre först.
    Anonym skrev 2009-07-20 12:41:19 följande:
    Det finns visst tillvänjning av den medicinen, kroppen vänjs av den prescis som stilnoct och man behöver mer och mer för att den ska verka. Theralen är lugnande
    Nej, det finns det inte. Alimemazin saknar tillvänjningsrisk.
    Det är ett väldigt milt neuroleptikum med ospecifik sedativ och antiallergisk effekt som används på barn från 2år och uppåt.
  • DreamBitch
    Anonym skrev 2009-07-20 13:11:21 följande:
    Jag har själv en gång i tiden tagit Stilnoct mot sömnproblem. Dessvärre tyckte jag att medicinen gav väldigt mycket biverkningar. Ibland kunde jag bli överaktiv av tabletten trots att den ska ha motsatt effekt. Fick öka dosen för att få rätt effekt. Vid ett tillfälle fick jag dessutom hallucinationer av den. Då bestämde jag mig för att sluta med den. Nu ser min livssituation helt annorlunda ut och jag behöver inte längre hjälp för att somna. Vid ytterst sällsynta tillfällen kan jag ta en Atarax som hjälper mig att somna utan problem. Har för mig att Stilnoct innehåller Bensodiazepiner som är beroendeframkallande.
    Stilnoct är INTE en bensodiazepin utan ett bensodiazepinbesläktat läkemedel. Molykylärt ser dessa två helt olika ut.
    Anonym skrev 2009-07-20 13:19:50 följande:
    Såg ovan att du blivit tipsad om Theralen. Avråder från den då du blir avtrubbad och seg dagen efter. Jag vill absolut inte döma dig på något sätt, men försöka ge dig lite motivation till att sluta medicinera som du gör. Tänk om dina barn vaknar och upptäcker att mamma är alldeles vimsig och konstig. Tänk om dina barn blir sjuka under natten och du i ditt rus inte uppfattar detta. Man får inte köra bil under en viss tid när man har tagit stilnoct eller theralen. Man blir avtrubbad från verkligheten. Stilnoct innehåller narkotiska preparat. Ett beroende av medicinen kan växa sig starkare och kräva mer och mer och mer.
    Är det inte lite fel att bara konstatera rakt av att hon kommer bli "avtrubbad och seg dagen efter"? Alla reagerar olika.
    Du kanske är en av dom som blir seg dagen efter men det finns inget som säger att TS skulle bli det.
    Personligen tar jag högsta dos och känner mig inte det minsta seg dagen efter så det är ju helt individuellt.
  • DreamBitch
    Chivasreal skrev 2009-07-20 13:39:33 följande:
    Det här är förvirrande vilket är rätt? Kanske ska fråga apoteket ändå. Tack för svaren iaf
    Det jag har skrivit är korrekt och om du läser i fass så kan du läsa samma sak fast på ett lite krångligare sätt.
  • DreamBitch
    Chivasreal skrev 2009-07-20 14:44:52 följande:
    Ok ja jag tror dig blir bara virrig när mitt socker steg samtidigt som jag skrev här förlåt mig. Tack
    Hehe...ingen fara. Inte så konstigt om du blir förvirrad när du får olika "fakta" hela tiden.
    Har du fler frågor så får du gärna skriva privat till mig.
  • DreamBitch
    Chivasreal skrev 2009-07-28 05:33:16 följande:
    Anonym (ruset) skrev 2009-07-27 23:27:48 följande: Jag tror man kommer till en punkt då man får nog å kan sluta. Jag har varit där själv men då med värktabletter tills jag läste på aftonbladet om dessa värktabletter de tog tid men jag kan hantera det i dag å ta den dos jag får å inget mer. Jag sökte olika vårdcentraler bytte namn hittade på olika anledningar till varför mina recept försvann så jag kan säga jag gick ständigt i rus. Nu är det mer än 20år sen men jag kan hantera det nu. Jag tror man kan det när man väl inser problemen. Vad jag menar är ge aldrig upp det går. Värktabletten jag pratar om är citodon/panocod. Jag tog närmare 40 tabletter om dan. Jag hoppas det ger lite hopp om att det går. Lycka till. Jag är inte anonym för det är inget hemligt för någon i min omgivning.
    Du ska vara glad att du lever om du åt citodon i dessa mängder.
  • DreamBitch
    Chivasreal skrev 2009-07-28 06:38:48 följande:
    När stinoct kom ut va de inte farliga ansåg läkare då skrevs de ut hejvilt nu är de farliga efter 16år. Jag fick såna när min dotter va liten så jag skulle kunna sova lite å vakna lätt. Piller är skit de hjälper ett tag sen gör de ingen nytta. Däremot är jag beroende av propavan de enda jag sover riktigt på. Tar du morfin för å sova?
    Hur lyckas man bli beroende av propavan? du kanske bör ta upp detta med din läkare då detta är ett helt nytt fenomen vad beträffar propavan. Nya biverkningar etc skall alltid rapporteras till läkaren då detta kan vara något som bör skrivas in på fass. Detta görs om tillräckligt många fall av en specifik biverkning rapporteras.
  • DreamBitch

    Chivasreal:

    Är du medveten om att den dos du påstår att du har ätit (40st citodon per dag) är den dubbla toxiska dosen av paracetamol. Det låter helt otroligt att du har kunnat gå på dessa doser.

  • DreamBitch
    Chivasreal skrev 2009-07-30 15:01:56 följande:
    Ja Jag är medveten om det men som jag skrev så va det 20år sen ungefär. Otroligt? Ja jag påstår inte det utan jag har gjort det å som sagt jag är nykter nu så. Om du läser gamla tidningar så ser du nog fler som har gjort det. Jag påstår inget. Är du läkare eller nåt? Jag menar för du tycker det är otroligt? Ja när min husläkare kom på det undrade han hur jag kunde stå på benen. Som jag sa är jag frisk nu men kunde nog dött
    Man behöver inte vara läkare för att konstatera det jag precis konstaterade. Det räcker med att kunna läsa fass någorlunda bra.
    Du måste ju förstå att man reagerar när du skriver att du har ätit DUBBLA dödliga dosen av paracetamol en längre tid.
    Har du tagit leverprover sedan du slutade?
    För övrigt spelar det ju mindre roll att det var länge sedan detta skedde. Faktumet är ju detsamma.
    Missförstå mig rätt. Jag anklagar dig inte. Jag är bara VÄLDIGT förvånad över att du lever idag. Din lever borde ha gett upp för länge sedan.
  • DreamBitch
    Chivasreal skrev 2009-07-30 15:30:47 följande:
    Ja jag förstår men levern får en chans å bli frisk å jag har tagit leverprov. Inte bara levern som tar skada utan njurarna oxå så jag hade blod i urinen å sånt jag är medveten om det. Sånt är vanligt med alkoholister oxå de går på både tabletter å alkohol. Jag gick så i flera år. Anledningen till att jag skriver här är att jag vill att andra ska förstå man kan sluta men de är svårt. Nä jag känner mig inte anklagad utan mer förvånad över hur mycke info man får i fass.
    Det är ju i fass läkare läser när dom funderar över saker dom inte är helt säkra på. Tex vilka mediciner som går/inte går att kombinera, vilka skador läkemedlet kan ge osv osv. Sedan finns det olika fass. Den vanligaste är väl fass för allmänheten och där står det väl inte alltför mycket.
    Jag läser ALLTID i fass så fort jag får något utskrivet.
    Jo, jag har också skrivit här och förklarat att det går bara man vill och jag tycker det är bra att fler kliver fram och säger samma sak.
Svar på tråden Missbruka stilnoct...?