• Kya

    Ta inte vaccinet!

    såklart har alla mediciner och vacciner biverkningar.
    men det är ju inte media som bestämmer om det är en pandemi eller ens om det ska bli massvaccinering eller inte. de meddelar bara befolkningen om att det blir det, det är högre instanster som vet vad de gör som bestämmer sånt. (smittskyddsinstitutet, WHO)


    27okt-08 tittade min lilla prins Filip ut :)
  • Kya
    Dr Mupp skrev 2009-07-17 11:09:02 följande:
    Fast som sagt då riskerar man tex fosterskador eftersom vaccinet inte är testat på gravida. Vem av er gravida ställer er först i kö för att leka försökskanin.
    det är iofs inte testat på gravida kvinnor, men det är testat på dräktiga djur, och inte ett rapporterat fall av att något har gått fel för varken djuret eller ungen.
    det är bättre än ingenting.
    27okt-08 tittade min lilla prins Filip ut :)
  • Kya
    Dr Mupp skrev 2009-07-17 11:23:54 följande:
    Neurosedyn var också testat på dräktiga djur och det hjälpte ju mycket *NOT*
    nej men hur kan man jämföra med 70-talet? {#lang_emotions_undecided} det funkar ju inte riktigt på samma sätt idag.

    jag har väldigt svårt att tro att världens ledare vill utrota en stor del av befolkningen, och göra alla foster handikappade.
    27okt-08 tittade min lilla prins Filip ut :)
  • Kya
    SweSprew skrev 2009-07-17 11:25:59 följande:
    Blir så trött på konspirationsteorierna som folk sprider. Det är klart att som med alla influensor så finns det riskgrupper som verkligen bör vaccinera sig. Det finns ju ett skäl till att många landsting erbjuder personer över viss ålder gratis vaccin och det är inte för att man vill att de ska dö av. Jag ställer mig tveksam till att vaccinera mig själv eftersom jag är förhållandevis ung och bör kunna ta en smitta, men samtidigt är det två svenskar som i dagsläget ligger i respirator för att de insjuknat i nya influensan och de är i min ålder, friskare än vad jag är och därmed börjar man undra. Fortsätter det att vara icke-traditionella riskgrupper som utsätts kommer jag att omvärdera mitt beslut, men jag är inte orolig att det är en massa gift jag trycker i mig. Att GlaxoSmithKline är ett bolag av ondo är lika befängt som att Nestle bara gör farliga saker på grund av en dålig kampanj i Afrika kring bröstmjölksersättning för 20 år sen. Men det är klart - lätt att sitta bakom datorn och skrika varg.
    hmm, jag är av den åsikten att just därför man är frisk så borde man vaccinera sig. jag tänker på alla barn och gravida som det kan vara riskabelt att vaccinera sig för. de behöver kanske inte vaccinera sig och riskera att nåt händer, om smittan inte finns runtom dom.
    27okt-08 tittade min lilla prins Filip ut :)
  • Kya
    Dr Mupp skrev 2009-07-17 11:26:54 följande:
    nej det är klart de inte vill, men samtidigt vill de massvaccinera med ett otillräckligt testat vaccin.
    vad ska de göra då? bara sitta och titta på medan alla blir sjuka och viruset muteras och blir värre?
    27okt-08 tittade min lilla prins Filip ut :)
  • Kya
    Dr Mupp skrev 2009-07-17 11:32:53 följande:
    Nej testa och testa och åter testa vaccsinet. Jobba förebyggande. Höja beredskapen för att klara influensan och i värsta fall stänga landets gränser för att hålla smittan utanför. Just nu har 28 smittats i sverige. Stäng alla gränser och släpp inte in nån och vi slipper bli sjuka
    det vore ju det bästa såklart, om man hade all tid i världen. problemet är den att till hösten så kommer vågen. vi har inte så mkt tid på oss.

    och stänga gränserna? det kommer ju inte att hända, smittan går inte att hindra. och den är redan i sverige, det finns inget som blir bättre av att vi stänger gränserna.

    vad menar du med höja beredskapen? hur ska den kunna höjas mer, den är på en sexa nu. och även om den höjs, hur ska det hjälpas om alla är sjuka? vad händer med de som blir riktigt sjuka? finns inga som jobbar på sjukhuset så kommer folk definitivt att dö.
    27okt-08 tittade min lilla prins Filip ut :)
  • Kya
    SweSprew skrev 2009-07-17 11:44:55 följande:
    Det är ju här TS argument stupar. Tack och lov är vi inte lika rädda för att bli blåsta av staten som man är i t.ex. USA utan har förtroende för de åtgärder som myndigheterna vidtar. Om mina folkvalda via lämpligt organ meddelar att det finns skäl för vissa grupper att vaccinera sig så beror det på att det verkligen finns skäl. Det finns inga underliggande faktorer som att de vill få oss förgiftade, testa konstiga saker på oss eller samtidigt peta i oss små GPS-chips. För det första så sitter de på den samlade bilden vilket - som vanligt - vi här på Familjeliv inte gör (men däremot är vi duktiga på att spekulera) vilket gör att deras beslutsunderlag är tillräckligt för att vi kan ha förtroende för dem. För det andra så tror jag få inser faran med det scenario som svenska myndigheter målat ut som worse-case: 50% av befolkningen sjukskriven vid samma tillfälle i höst. Tänk att man tar bort hälften av den arbetsföra befolkningen. Inse kaoset.
    precis,tack så mkt.
    27okt-08 tittade min lilla prins Filip ut :)
  • Kya
    Dr Mupp skrev 2009-07-17 11:45:00 följande:
    Och dödligheten har legat på 0,04% där.
    även om den skulle ligga på den här siffran nu så kommer den säkert ha ökat till hösten. med tanke på att smittan är lugn nu och kommer blåsa upp som en storm då, så får vi se hur procentantalet utvecklas.
    27okt-08 tittade min lilla prins Filip ut :)
  • Kya
    SweSprew skrev 2009-07-17 11:53:39 följande:
    Det här är ju bara så korkat att man blir mörkrädd. Ok, vi stänger gränserna. Svenska medborgare som är på semester utomlands - ska vi hålla dem också borta? Eller ska vi sätta dem i karantän när de kommer hem tills vi vet om de är smittade eller inte? Finlandsfärjorna kan stanna kvar ute på redden eller ligga för ankare i Mariehamn tills vi vet om det finns smitta på dem?
    grejen är den, att de förslagen hade kanske hjälpt för några månader sen, när det slog ut i mexiko. men det är alldeles på tok för sent för det nu.
    27okt-08 tittade min lilla prins Filip ut :)
  • Kya
    Dynamic skrev 2009-07-17 11:57:48 följande:
    """Det finns inga tecken på att svininfluensan har utvecklats till en pandemi """" Okej människan som skrivit mailet kan ingenting. Det är en pandemi per definition.
    jo, där förlorade jag intresset, för redan i andra meningen kom en osanning. hur kan man då lita på resten?
    27okt-08 tittade min lilla prins Filip ut :)
Svar på tråden Ta inte vaccinet!