• MmedM

    Ta inte vaccinet!

    Monismonis skrev 2009-07-17 18:10:26 följande:
    I din länk står det att influensor i endast sällsynta undantagsfall dödar unga och friska- denna influensa verkar tvärtom VANLIGTVIS döda unga och friska.
    Den DRABBAR vanligtvis unga människor, men dödar dem absolut inte. Dödligheten är inte högre med denna än med "vanliga" influensor.
    Det de som anser att det är en plikt att vaccinera sig menar är att om t.ex. 70% av den arbetsföra befolkningen ligger hemma i feber samtidigt stannar samhället av. DÄRFÖR är det en SAMHÄLLELIG plikt att vaccinera sig.
  • MmedM
    Monismonis skrev 2009-07-17 18:28:43 följande:
    Jag har inte skrivit att många dött. Jag skrev att av dem som dött har de flesta varit yngre.
    Vad har du för källa på det? Jag har bara hört tvärt om, att de med nedsatt immunförsvar löper störst risk att dö, precis som vid vanlig influensa. Är jättenyfiken på dina källor?!
  • MmedM
    Monismonis skrev 2009-07-17 18:33:10 följande:
    Det står ju att läsa överallt. Men jag återkommer när jag samlat lite källor. Kan ta ett tag.
    "Hur allvarlig är svininfluensan?
    De flesta som insjuknat har haft en lindrig sjukdom och sjukhusvård har varit nödvändig i mindre än 10 procent av fallen. Svårare sjukdom har i regel drabbat personer med någon underliggande kronisk sjukdom. Som vid alla influensaepidemier har det också inträffat enstaka dödsfall (mindre än 0,5 procent av fallen)."

    "Vilka riskerar att bli allvarligt sjuka av svininfluensan?
    Riskgrupperna är personer med

    kronisk hjärt-kärlsjukdom
    kronisk lungsjukdom (till exempel astma, KOL)
    svårinställd diabetes
    nedsatt immunförsvar (till exempel ärftliga immundefekter, pågående behandling som sätter ned immunförsvaret, leukemier)
    hiv
    neuromuskulära sjukdomar
    och även:

    gravida kvinnor
    barn med nedsatt immunförsvar, kronisk njursjukdom, hiv/aids, diabetes, astma eller andra lungsjukdomar."

    www.vardguiden.se/Sa-funkar-det/Halso-och-sjukvard/Nya-influensan/

    En ganska bra källa tycker jag...
  • MmedM
    Monismonis skrev 2009-07-17 18:37:14 följande:
    Okej, första citatet, visserligen Expressen, men det är ju experter som svarat: ? Orsaken till att främst yngre personer har dött är inte klar. Det kan bero på någonting hos viruset eller de drabbades immunförsvar.
    Den källan är från början av maj, innan man visste så mycket om influensan. Då var den ännu såpass ny.
  • MmedM
    Monismonis skrev 2009-07-17 18:38:52 följande:
    MmedM: det var ju en jättebra länk. Där bekräftades det som jag försökte skriva för några sidor sen:Varför ska man vaccinera sig om influensan inte är så farlig?Det är viktigt att så många som möjligt, helst alla, vaccinerar sig. Detta för att skydda dem som riskerar att bli svårt sjuka, och dem som av olika anledningar inte kan vaccineras. Om många vaccinerar sig ökar också möjligheterna att hålla igång viktiga verksamheter i samhället, till exempel sjukvård, kommunikationer, skolor och energiförsörjning.
    Ja, det har jag aldrigt sagt emot. Jag skrev ju själv något liknande. MEN att skrämma upp folk och sprida rykten om att en massa människor ska dö är ju inte så bra. Bättre att använda ovanstående motivering för vaccination i så fall.
  • MmedM
    Monismonis skrev 2009-07-17 18:44:08 följande:
    The one remarkable thing about the people who are dying this time is that there haven?t been a lot of elderly people among them. That was noted in early reports from Mexico, and it raised some interest then, and that seems to be true in the United States now, too. All the people who have died whom I have heard about seem to be younger than 55.Visserligen från slutet av maj dock... news.medill.northwestern.edu/chicago/news.asp...
    Ja, eftersom äldre inte DRABBAS särskilt ofta av svininfluensan är det ju inte konstigt att de inte DÖR. Eller hur? I maj hade man ju ännu inte kartlagt vilka grupper som drabbades oftast.

    Som sagt, om du tittar på källor som är nyare har man kommit fram till att riskgrupperna är de som har:

    ? Kronisk lungsjukdom

    ? Kronisk hjärt-kärlsjukdom

    ? Svårinställd diabetes

    ? Nedsatt immunförsvar

    ? Neuromuskulära sjukdomar

    ? Hiv

    ? Är gravida

    ? Barn med vissa kroniska sjukdomar och utvecklingsstörningar

    ? Barn under två år
  • MmedM

    Jag kan utveckla mitt svar ytterligare. Både yngre och äldre kan ju tillhöra riskgrupperna, diabetes, lungsjukdomar, HIV osv. Det är dessa som löper större risk att drabbas allvarligt. Eftersom denna svininfluensa (till skillnad mot de "vanliga" influensorna) drabbar yngre oftare än äldre är det fullt möjligt att den är dödligare för yngre.

    MEN om man då drar slutsatsen att man löper större risk att DÖ för att man är yngre är man ute och cyklar. Sålänge man i övrigt är frisk spelar det ingen roll, det är fortfarande de i RISKGRUPPEN som löper störst risk (även om den inte är stor!)

  • MmedM
    Pirog skrev 2009-07-17 18:47:49 följande:
    Obs! vaccinet är nytt och inte tillräckligt testat, massvaccinationen är till för ekonomin alltså att landet stannar upp om alla blir sjuka, inte för att rädda de eventuella 0,5 procent som dödligheten ligger på.Mitt största ansvar är för mina barn och om de inte får vaccineras pga osäkert vaccin anser jag att vaccinet inte är tillräckligt testat för oss andra heller
    Jag förstår dig helt, är själv gravid och tveksam. Tamiflu är ju dock testat och godkänt samt använt i många år. Det är inget vaccin, men virushämmande. Lutar åt att ta det faktiskt...
  • MmedM
    Monismonis skrev 2009-07-17 18:56:21 följande:
    Jag tycker hur som helst att det är oroväckande att så många kärnfriska unga människor dött- människor som inte tillhört någon riskgrupp. Tror att det är detta som gör att många blir rädda.
    Jag tror snarare att det är medias skrämselbevakning som gör folk rädda - helt i onödan. Svininfluensan har ju fortfarande inte högre dödlighet är "vanliga" influensor, som kommer årligen.
  • MmedM
    Monismonis skrev 2009-07-17 19:00:44 följande:
    Vad tror ni om den här artikeln från Expressen idag: www.expressen.se/Nyheter/1.1643065/england-va...Är det någon som vill skrämmas eller menar de allvar?
    Vad säljer flest lösnummer? Sålänge de skriver ord som "KAN vara farligare" är de safe. Det kan ju inte skriva att det de facto är farligare eftersom det ännu inte finns bevis för det. Expressen och Aftonbladet är helt enkelt inte pålitliga källor, bättre med smittskyddsinstitutet eller din värdcentral.
  • MmedM
    Pirog skrev 2009-07-17 19:24:03 följande:
    sant, men detta vaccinet är det 18årsgräns på för att det inte är tillräckligt testat, det är fakta
    Det är inte testat på personer under 18 nej. Men på personer över 18 är det testat.
  • MmedM
    Pirog skrev 2009-07-17 19:29:25 följande:
    jepp,men som hastigast eftersom det är så nytt....att tro att det inte är farligt räcker tyvärr inte för mig, för mig tror man i kyrkan
    Jag kan förstå dig. Samtidigt kommer det ju bli stora problem om alla resonerar så. Själv vet jag inte hur jag ska göra. Jag är gravid, och vaccinet är inte testat alls på gravida. Trots det uppmanas man speciellt som gravid att vaccinera sig... Hade jag inte varit gravid hade jag inte tvekat, jobbar dessutom på skola. Men nu är det svårt tycker jag.
  • MmedM
    Pirog skrev 2009-07-17 19:42:51 följande:
    jo,men som sagt, jag tänker avvakta och se vad som händer,men troligast är att jag inte vaccinerar mig eftersom jag inte litar på vaccinet.Finns fall i historien, där vaccin inte testats ordentligt och lett till hemska biverkningar.Under senare 70tal togs t ex kikhostevaccinet bort för att det inte hade nån verkan mot sjukdomen, men ledde till andra sjukdomar..... jag är helt enkelt inte beredd att ta risken när det inte gäller en värre sjukdom, om sverige stannar av lite överlever vi nog,som så många andra ggr
    Som tur är är det ju fortfarande ett par månader kvar innan vaccinering är aktuellt, och då har de ju hunnit med många fler tester. Läkemedelsforskningen har ju dessutom gått framåt rejält sedan 50talet när kikhostevaccinet togs i bruk. Men det är väl bara att avvakta och se vad som händer.

    För övrigt tror jag inte att sverige någonsin tidigare har stannat av på så sätt och under den tidsperiod som det riskerar att göra nu... Stenmarks slalomlopp var ju över på några minuter
  • MmedM
    Pelleping skrev 2009-07-17 19:48:49 följande:
    Här är fakta: CIA har spridit svininfluensan medvetet för att ta bort fokus från det faktum att de ska spärra in och tortera alla araber. Men de har inte uppfunnit viruset själv, de har fått hjälp av utomjordingar. Utomjordingarna får sedan betalt med hjärnor från barn och kattungar eftersom det är det enda dom kan äta på jorden.
    Ja, det visste väl alla?! Jag kommer sprida denna info vidare, och använda detta inlägg som en källa. Det är väl okej?
Svar på tråden Ta inte vaccinet!