Inlägg från: Monismonis |Visa alla inlägg
  • Monismonis

    Ta inte vaccinet!

    Jag tycker hur som helst att det är oroväckande att så många kärnfriska unga människor dött- människor som inte tillhört någon riskgrupp. Tror att det är detta som gör att många blir rädda.

  • Monismonis
    MmedM skrev 2009-07-17 19:05:15 följande:
    Vad säljer flest lösnummer? Sålänge de skriver ord som "KAN vara farligare" är de safe. Det kan ju inte skriva att det de facto är farligare eftersom det ännu inte finns bevis för det. Expressen och Aftonbladet är helt enkelt inte pålitliga källor, bättre med smittskyddsinstitutet eller din värdcentral.
    Jo... bah...
  • Monismonis

    MmedM: jag jobbar också på en skola och är lite bekymrad. När jag går i korridorerna måste man ju armbåga sig fram bland elever som inte direkt nyser i armvecket. Kommer vara höggravid dessutom...

  • Monismonis

    Ni som förstår engelska kan väl läsa detta citat:

    Swine flu has been shown to be five times more harmful than normal seasonal flu, penetrating deeper into the lungs, according to research published in the Nature journal earlier this week.

    Källa: Sky news

  • Monismonis

    Den här tråden verkar aldrig ta slut :)

    Tänker på det här med att Jenny F skrev att sjukhusen kommer ställa in planerade operationer om det blir högtryck. Jag kommer eventuellt göra kejsarsnitt, en planerad operation i november, kanske tidigare, kanske utan att vaccinet blivit klart/blivit godkänt. Hoppas inte den blir inställd och jag måste desinfektera mina köksknivar hemma.

  • Monismonis
    Starkast skrev 2009-07-19 11:10:09 följande:
    Sen har jag även läst att vi nordbor är "starkare". Vi tål mer och blir inte lika sjuka som ex. Asiaterna blir. Pratade även om detta med den sjuksköterska från hemsjukvården som kom till mig igår kväll och hon sa också att vi är starkare. Förstod inte helt, men det var bl.a något i vårt blod som gör att vi tål mer och klarar oss bättre. Ska även fråga fler av de sköterskor som kommer och att se om de säger lika.
    Jobbigt för oss icke nordbor i Sverige då... har för mig att vi är ganska många i detta land...
  • Monismonis
    Monismonis skrev 2009-07-19 11:12:31 följande:
    Starkast skrev 2009-07-19 11:10:09 följande: Jobbigt för oss icke nordbor i Sverige då... har för mig att vi är ganska många i detta land...
    Menade förstås vi som inte är från norden ursprungligen. Bor här gör vi ju.
  • Monismonis

    Funderar på om man kan äta Tamiflu i förebyggande syfte när man är gravid och vet att man ska föda inom kort? Kanske är riskerna med biverkningarna för stora...

    Sherlock: Har du hört om några höggravida i England som fått svininfluensan? Hur har de klarat sig?

  • Monismonis

    Om det var någon gravid som tvekade över att vaccinera sig så står det i dagens DN följande om att vaccinera sig som gravid:

    "Gravida löper "minimal" risk att drabbas av fosterskador, säger han. Gravida löper större risk att utveckla en allvarligare form av sjukdomen, med ökad risk för fosterdöd och spontan abort som följd."

    Klart slut.

  • Monismonis

    Det enda positiva mitt i allt är att vi i Sverige kan förbereda oss på ett bättre sätt genom att studera Storbritannien på avstånd. Beroende på utvecklingen där kan vi kanske fatta klokare beslut än vi hade gjort om flunsan spridit sig lika tidigt och lika snabbt i Sverige. Vilken masspanik det hade uppstått här då... Nu vet vi mer än Storbritannien visste innan det bröt ut hos dem.

  • Monismonis

    Pepprar: var kan man läsa om det där med listan över allmänfarliga sjukdomar? Och varför stryks den? För att dödligheten visat sig vara lägre eller?

Svar på tråden Ta inte vaccinet!