Inlägg från: MammaHella |Visa alla inlägg
  • MammaHella

    Sorgsen dotter

    Hejsan!

    Var glad att hon vågar visa sorg då börjar hon känna sig trygg. Vi har visat filmerna vi spelat in som en del av intergrationen direkt till de som var äldre barn när de kom och det var deras stora trygghet under lång tid.

    Sorgen är en välsignelse och fortsätt att göra som ni gör, men det känns i mammahjärtat när de sörjer, just maktlösheten man upplever då.Jag har inte direkt använt ord när sorgen har kommit utan vaggat dem i famnen och låtit gråten ebba ut.

    Mina 6-åringar har jag suttit med på golvet och kramat om och jag använder sällan ord när jag tröstar barn utan de känner ju att man ger dem stöd i sin sorg genom omfamningen man ger dem.

    Nu har jag två fosterbarn som kommit, som jag upplever samma sorg med som ni genomlever, och jag vaggar och tröstar. Sorgen är en läkningsprocess för barnen över den omställning som skett i deras liv.När barnet sörjt färdigt är den redo för det nya på ett annat sätt och genom att ni vågar möta sorgen bygger ni en starkare anknytning till varandra.

    Om man vill läsa en bra bok om små barns sorg finns boken en Stor och en liten är borta av Elisabeth Cleve. Den har gett mig en otrolig förståelse för barns sorg.

Svar på tråden Sorgsen dotter