Inlägg från: sweetlina |Visa alla inlägg
  • sweetlina

    Hur ser det ut på era kommuners hemsidor ang faderskapsutredning & närståendeadoption?

    Såhär gick våran utredning till:

    Donatorn skrev under faderskapet innan dottern föddes och jag godkände att han var "far", när barnet fötts och fått sina 4sista siffror i personnumret så lämnade vi in ansökan till tingsrätten där min fru som adopterat skrev varför hon ville adoptera, jag skrev att jag ville att hon skulle adoptera och donator skrev att han godkände att min fru adopterade, sen ger dom ärendet till familjerätten (där man även skriver under faderaskapet) som gjorde en utredning om min fru var lämplig att adoptera vår dotter, dom godkände och skickade sitt beslut till socialnämden som tar ett beslut och sedan skickades det tillbax t familjerätten och dom skickade allt till tingsrätten som hade det sista beslutet, allt tog 5månader totalt från när vi lämnade in handlingarna till tingsrätten.

  • sweetlina

    ja brottsregister, de kollar hur man lever dom gör ju hembesök ser hur dte ser ut om det är lämpligt mm, sjukdomar var det inget som dom frågade oss om iaf så de tror ja inte, våran kontakt på familjerätten frågade även hur våra familjer och närmsta vänkrets såg ut. OM det finns några manliga förebilder och så.

  • sweetlina

    1.NI ringer till tingsrätten, där fixar de alla papper som har med faderskapet att göra då komme rhan att få skriva under tat han är "far" och I komemr få skriva under att han är det.

    2.Anmälan om adoption skriver ni själva på ett vanligt papper vi skrev på datan och skrev ut det, finns inga särskilda blanketter.

    3.Japp vår donator skrev att han godkände att min fru adopterade och det är jätteviktigt att det står att ni ej har betalat för detta vi skrev det på alla papper det min fru skrev det jag skrev och det donatorn skrev.

  • sweetlina

    Ja det stämmer, donatorn behöve rinte komma dit för att skriva på om ni inte vill det utan papper kan skickas t hans kommun, det enda är sedan att de på familjerätt vill träffa honom inför adoptionen, vår kontakt åkte t vår donators kommun och träffade honom där då han inte kunde komma hit just då så det gick smidigt.

Svar på tråden Hur ser det ut på era kommuners hemsidor ang faderskapsutredning & närståendeadoption?