• 060810

    Epilepsitråden 9

    Epilepsitrådens skyddsängel Vilmer vakar över våra barn. Saknar er ellie2. Tack för allt stöd.

    Välkommen till Familjelivs epilepsi tråd där vi diskuterar allt om epilepsi, misstänkt epilepsi, leva med epilepsi eller om du bara vill beklaga dig eller har frågor/är nyfiken om epilepsi. Ni är alla välkommna.
    Tonen i tråden är trygg och varm och om någon uttrycker sig klumpigt försök att "missförstå rätt".
    Nedan följer en kort beskrivning av några av oss som tjattrar här mest.

    Schnappi i magen: Mino född mars 2008. Medicinerar med Trileptal. Vi bor i Knislinge i Skåne.

    AnnaSC: Axel född april 2007. Medicinerar med Lamictal, Ergenyl och Iktorivil. Hörby, Skåne

    Mopsan: Lusken född juli 2004, Lamictal, Falköping Skaraborg

    Triplet lady: Joar född juni 2008. Medicinerar med kortison och Sabrilex. Bor utomlands.

    Myran 2008: Myran född Augusti 2008. Medicinerar med Fenemal, Sabrilex + genomgår Synachten behandling. Bor i Göteborg.

    Smuliz: Amanda född Maj 2008. Medicinerar med Absenor och Iktorivil. Går på USÖ Örebro.

    lillis23: Elliot född juli 2008. Medicinerar just nu med Absenor och Iktorivil. Bor i Värmland.

    Happy2: Född 80 och medicineras med tegritol och Keppra, bor i Södertäje.

    MrsEkka: Alvin född juli 2008. Mediciner just nu: Fenemal, Iktorivil och Tegretol. Bor i Dalarna.

    Per Se: dotter maj 2007. Ergenyl, Iktorivil, Lamotrigin, Trileptal. Simrishamn, Skåne

    Eldo: D född 2003. Trileptal, Iktorivil, Lamotrigin. Bor i Skåne.

    Eela: M född 2005, medicineras med Tegretol, bor i Värmland

    Tjiho!: Eddie född 2007. Mediciner just nu: Keppra, Lamotrigin, Nitrazepam, Inovelon, Betapred o Melatonin. Vi bor i Uppsala.

    Kryztina: Wilmer född 2005. Mediciner just nu: Ergenyl och Trileptal. Bor i Halmstad.

    Morrisey: Emil född 2008. Mediciner just nu: Sabrilex och Topimax. Bor i Malmö.

    Busfrömamman: Dotter född nov 2005. Mediciner just nu: Trileptal och Keppra. Bor i Skåne

    olle04: Son född april 2007 medicinerar just nu Topimax och Orfiril.

    Little fisch: Ida född 2004 medicinerar just nu Lamictal. Bor i Karlskoga.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-08-11 15:41
    Länk till vår sida med info och länkar bla.
    www.familjeliv.se/Forum-3-60/m46201548.html

    Länk till vår träff-tråd:
    www.familjeliv.se/Forum-3-60/m45001916.html

  • Svar på tråden Epilepsitråden 9
  • Triplet lady
    Mopsan skrev 2009-08-31 10:32:56 följande:
    Lusk fick ännu ett GM imorse. Vi sitter nu i väntrummet och ska träffa neurologen. Ge mig styrka nu. Föresten Lusk är en fullkomligt underbar pojke idag och igår och i lördags men som sagt blir bara bättre för var dag som går. Pappa gick bakom min rygg i fredags och började på eget bevåg trappa ner lusks absenor han erkände det i lördags. Jag är tacksam då jag fått min son tillbaka vad gäller humör osv. Jag skriver när vi vart inne.
    Lycka till, håller tummarna! Och många av oss har ju ändrat dosen lite på eget bevåg, oftast till det bättre... Ingen känner ditt barn så bra som du, kom ihåg det!
  • Smuliz
    Mopsan skrev 2009-08-31 10:32:56 följande:
    Lusk fick ännu ett GM imorse. Vi sitter nu i väntrummet och ska träffa neurologen. Ge mig styrka nu. Föresten Lusk är en fullkomligt underbar pojke idag och igår och i lördags men som sagt blir bara bättre för var dag som går. Pappa gick bakom min rygg i fredags och började på eget bevåg trappa ner lusks absenor han erkände det i lördags. Jag är tacksam då jag fått min son tillbaka vad gäller humör osv. Jag skriver när vi vart inne.
    Åh då är det säkert därför han blivit bättre i sitt humör. Påpeka det till läkaren!

    Hoppas ni får någon annan bättre hjälp nu.
  • 060810

    Mopsan:
    Tänker på dig gumman!! Hoppas så att det ska bli bättre för er nu, men så jäkla trist med ett nytt gm!!

  • suz75

    Sniker in i tråden jag med, håller ju mest till på cp tråden..

    har en dotter med svår behandlad Ep...ingen läkare som vet hur man skall göra för att kramperna skall avta. Hon äter iktorivil, hermolepsin och keppra, hermolepsin är nyinsatt men även keppran. Morgonarna är värst, tar ca 2 h innnan hon är tillfreds...PuH!

  • Mopsan

    Suz75

    välkommen in i värmen här är det "spännande" hahaha vad rolig jag är. (skyller på hostmedicinen är helt väck)
    Usch va kämpigt det låter så många också. Hur länge har ni tagot keppran? Hur tycker du det verkar fungera? för vi har haft lite diskussioner om just keppra det sista.

  • Mopsan

    Jahapp allihopa vill bara först ursäkta eventuellt olämpliga saker som jag kan råka skriva. Jag är stenhög! Fungerar inte särskilt bra på hostmedicinen jag fått märker jag. Konstigt för innan lillasyster hade jag inga problem med den men som sagt jag är lullig de luxe och MYCKET avslappnad just nu och i stort sett host fri så där kan vi snacka medicin som gör vad den ska!

    Hursomhelst. Vad gulliga ni är som tänker på oss och en extra stor puss :-q till 3busfrön tusen tack. Var mkt trevligt vart taggad när jag gick in även om han det blev som det blev och på ett strålande humör efter och sen satte jag mig och målade och funderade på våra framtidsplaner

    Dr bigshot beslutade att absenor var en fullkomlig katastrof som skulle hållas långt bort ifrån Lusk och vet ni vad? Min son är en uuuunderbar helt fantastiskt rolig och glad liten skit och som jag älskar honom och det känns helt otroligt skönt att kunna känna det istället för som förra veckan behöva intala sig det om nån kan förstå hur jag menar.
    Istället för absenor? Jo vi fortsätter med lamictal som ska höjas och så får vi se. som sagt lamictalen har ju fungerat helt klart bäst och vi har fåt förnyat hopp.
    Sen så var det i stort sett allt han var lika informativ som en fass inget nytt under solen eller jo en kommentar om att han alltid fanns tillgänglig för det såg den underbara läkaren på barnmedicin till. "de får till och med tag på en på semestern!" sa han och jag insåg då att det inte hörde tll vanligheterna och att hon verkligen hade ansträngt sig till det yttersta för oss. Fylld med kärlek till henne.

    Och sen så vet inte fick kännslan av att han känner till vårat forum hihihi hej hej dr bigshot om du läser detta. Vi har gett dig jättehöga poäng på dr guiden så detta är bara lite vanligt mamma gnäll du är mkt trevlig och väldigt kunnig men kanske aningen för stressad.

    Och jo vet ni vad mer som hände idag? Vi var i huset och målade och lillan rammlade och slog i pannan rätt in i en högtalare och började blöda och var lite vimsig så det var bara raka spåret in till sjukhuset. Jag menar hallå hur mkt tid kan man egentligen tillbringa på olika sjukhus? Detta känns inte klokt. Men det var enligt läkaren där inget att oroa sig för. Jag var fortfarande i pitbull mode så han fick allt bekänna färg men det verkar som att allt är ok. Stoppade i henne en ipren innan hon skulle sova för hon verkade ha mkt ont. Nu sussar hon sött.

    Det är något som även jag borde göra men vill inte! Vill inte att det ska bli morgon två mornar i rad har Lusk väckt oss med GM så det känns ju inte särkilt lockande att sova då man ve vad man kanske vaknar upp till sren är jag rädd för att medicinen ska göra att jag sover så hårt att jag kanske inte vaknar vilket jag vet att jag skulle göra men kan ändå inte sluta oroa mig för det.

    Nej nu får jag ge mig stackars er som orkar plöjja igenom denna fyllkejas nattliga funderingar

    Sov sött love you all

  • Mopsan
    060810 skrev 2009-08-31 22:51:22 följande:
    Mopsan hur går det???Ingen update från dig ju!
    Nu hava jag uppdaterat Är du vaken nu?fy på dig gå och lägg dig skrabba till att vara vaken så här sent! Hur går det för er? PUSS
  • 060810

    Orkar alltid Mopsan! :)
    Hur trappar ni ut Absenor nu då? Bara rakt av eller tar det några veckor innan den är borta?

    Hoppas du slipper vakna till gm imorn!! Ska ingen behöva göra!

    Själv ligger jag med babyvakten i sängen och lyssnar. Här är det oroligt och jag vet inte hur natten blir. Hoppas på en bra natt för imorgon kommer "soc tanten" hit och ska kolla lite hur jag och barnen fungerar ihop... Jippie värre liksom...... Hatar sånt för jag känner mig övervakad och det vill jag inte!
    Men det är en del i att söka stödfamilj så jag gör det för barnens skull. De vill se hur mina barn är och lite så... Får stå ut helt enkelt och hoppas på att jag får en stödfamilj sen.

    Nu ska jag nog försöka sova! Är trött värre efter en jävla dag med telefonsamtal med fk och barnmottagningen ang. vårdbidraget.. Skulle lämnat in alla papper idag, men läkaren har inte skrivit något intyg och idag var han ledig!! Jippie, men det verkar ha löst sig ändå för fk verkade gå med på att han skickar in det imorn.. men jag litar inte på det så jag ska åka dit och hämta det personligen och lämna in det!

    Kram och godnatt allihop!!

Svar på tråden Epilepsitråden 9