• 060810

    Epilepsitråden 9

    Epilepsitrådens skyddsängel Vilmer vakar över våra barn. Saknar er ellie2. Tack för allt stöd.

    Välkommen till Familjelivs epilepsi tråd där vi diskuterar allt om epilepsi, misstänkt epilepsi, leva med epilepsi eller om du bara vill beklaga dig eller har frågor/är nyfiken om epilepsi. Ni är alla välkommna.
    Tonen i tråden är trygg och varm och om någon uttrycker sig klumpigt försök att "missförstå rätt".
    Nedan följer en kort beskrivning av några av oss som tjattrar här mest.

    Schnappi i magen: Mino född mars 2008. Medicinerar med Trileptal. Vi bor i Knislinge i Skåne.

    AnnaSC: Axel född april 2007. Medicinerar med Lamictal, Ergenyl och Iktorivil. Hörby, Skåne

    Mopsan: Lusken född juli 2004, Lamictal, Falköping Skaraborg

    Triplet lady: Joar född juni 2008. Medicinerar med kortison och Sabrilex. Bor utomlands.

    Myran 2008: Myran född Augusti 2008. Medicinerar med Fenemal, Sabrilex + genomgår Synachten behandling. Bor i Göteborg.

    Smuliz: Amanda född Maj 2008. Medicinerar med Absenor och Iktorivil. Går på USÖ Örebro.

    lillis23: Elliot född juli 2008. Medicinerar just nu med Absenor och Iktorivil. Bor i Värmland.

    Happy2: Född 80 och medicineras med tegritol och Keppra, bor i Södertäje.

    MrsEkka: Alvin född juli 2008. Mediciner just nu: Fenemal, Iktorivil och Tegretol. Bor i Dalarna.

    Per Se: dotter maj 2007. Ergenyl, Iktorivil, Lamotrigin, Trileptal. Simrishamn, Skåne

    Eldo: D född 2003. Trileptal, Iktorivil, Lamotrigin. Bor i Skåne.

    Eela: M född 2005, medicineras med Tegretol, bor i Värmland

    Tjiho!: Eddie född 2007. Mediciner just nu: Keppra, Lamotrigin, Nitrazepam, Inovelon, Betapred o Melatonin. Vi bor i Uppsala.

    Kryztina: Wilmer född 2005. Mediciner just nu: Ergenyl och Trileptal. Bor i Halmstad.

    Morrisey: Emil född 2008. Mediciner just nu: Sabrilex och Topimax. Bor i Malmö.

    Busfrömamman: Dotter född nov 2005. Mediciner just nu: Trileptal och Keppra. Bor i Skåne

    olle04: Son född april 2007 medicinerar just nu Topimax och Orfiril.

    Little fisch: Ida född 2004 medicinerar just nu Lamictal. Bor i Karlskoga.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-08-11 15:41
    Länk till vår sida med info och länkar bla.
    www.familjeliv.se/Forum-3-60/m46201548.html

    Länk till vår träff-tråd:
    www.familjeliv.se/Forum-3-60/m45001916.html

  • Svar på tråden Epilepsitråden 9
  • 2små2stora
    Mopsan: Om han försöker strypa sin syster kan ni inte vänta tills på måndag.

    Vi har ibland kunnat ta ned sonen till vettiga nivåer men en låg dos stesolid, 5 mg. Stes är ju ångestdämpande förutom kramplösande.
    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
  • Mopsan
    2små2stora skrev 2009-08-28 11:05:19 följande:
    Mopsan: Om han försöker strypa sin syster kan ni inte vänta tills på måndag.Vi har ibland kunnat ta ned sonen till vettiga nivåer men en låg dos stesolid, 5 mg. Stes är ju ångestdämpande förutom kramplösande.
    Har pratat med läkarn och hon kämpar på. har talat med bup och väntar på svar men hon har lagt upp en bra strategi för oss med bup om de inte vill ta in honom nu. Hon är helt otrolig denna läkare å förhoppningsvis idag redan ska han få hjälp.
    ska överväga stes när han blir för hispig.
  • Mopsan

    läkaren ringde nyss tytdligen tycker väll inte bup att de an göra så mkt i det härr läget...... men läkaren skulle återkomma senare hon ska "luska" lite i detta så får vi se...... denna väntan.

  • Mopsan
    2små2stora skrev 2009-08-28 14:29:20 följande:
    Mopsan: tyvärr är bup inte mycket att hänga i julgranen.
    hmmm nej och nu har vi fått ett svar. de anser att en vistelse hoss dem inuläget kunde göra mer skada än nytta då de hade ganska problematiska patienter inne. men läkaren har legat på och frågat runt om lugnande osv men det finns ingen som vill lämna några besked utan alla säger vänta tills måndag så får nerologen bestämma. Det läkaren kunde göra är att erbjuda enplats inne på barnmedicin till vårat förfogande..... och så får vi vänta tills måndag.
    Som sagt är väldigt tacksam till läkaren och när jag nämnde detta om luskens röster som han hör så nästan förberådde hon mig för att jag glömt att berätta det. Men det har ju mest vart de sista dagarna och glöms lätt bort i jämförelse till strypa syster humöret. Inte lätt att komma ihåg allting hu jag går på knäna och apropå hu så håller lusk på med dem heeela tiden även när han ligger och sover alltså är inte särskilt imponerad av absenor hittils.
  • Eldo
    2små2stora skrev 2009-08-27 20:31:58 följande:
    Mopsan: jag tycker att ni ska testa med risperdal till honom. Vi hade det till M när han var helt galen ett tag och det hade bra effekt på hans ångest, hallucinationer och aggressivitet
    D har risperdal och det har gjort underverk för honom! Men, och ett STORT men i samband med att han började med risperdal (tog bort ritalin) så fick han MÄNGDER av anfall. De bara avlöste varandra om och om och om igen. Vi fick höja ep-medicinen, men då funkade inte risperdalen lika bra :( Då höjdes risperdalen...och anfallen kom....höjde ep-medicinen och då funkade inte risperdalen lika bra igen. När han fick en högre dos än vad han borde ha (för sin vikt) av risperdal och maxdos på en av ep-medicinerna så funkade det riktigt bra!!!!
    Ok, han har ett hemskt humör och svårt med koncentrationen, men det går inte att jämföra med sommaren för två år sedan.
    För första gången fick vi en glad pojke som ville kramas!!! Och, den underbaraste gåvan en förälder kan få...han sa/tecknade att han älskar oss.
  • 060810

    Mopsan vad händer nu? Åkte ni in till sjukan? Tänker på dig/er!!

    Här är läget okej. Har haft en trött son som är väldigt orolig även nu ikväll.. Blir det inte bättre så lär han få en steso för det rycker mest hela tiden känns det som. Han vaknar till och är ledsen, somnar om, rycker, vaknar, ledsen och så går det runt...

    Dagen har mest bestått i att sova känns det som fast han varit mer vaken än sovit.. Sovit ca 3 timmar idag men det känns mycket då han spred ut dem på 2 tillfällen..
    Hoppas verkligen det lugnar ner sig för urk vad han är jobbig när det är så här även om det inte är hans fel alls..

  • Mopsan

    Nej då vi är här. Finns absolut inget som de kan göra för honom på sjukhuset nu förutom avlasta oss och ja det känns inte så kul. vet fan inte hur jag ska göra med allt. känner mig ju själv lite bättre idag men har börjt få andningsproblem är så djävla typ andfådd hela tiden. Men nu kom gubben just hem och kan avlasta mig lite. Han har vart så helt galen hela dagen inledde med att försöka strypa lillasyster och sen förut så kissade han på mammas schäfer han bara drog fram apparaten och kissade över hela hunden när hon låg och sov. Han säger fula ord hela tiden, skrattar bara om någon blir upprörd, slåss, bitts, klöser, nypps, sparkas, skallar, och sen förut så kom han och tog tag runt min handled med båda sina händer och slog till sig själv i ansiktet så hårt han bara kunde med min hand jag lyckades ju stoppa upp det lite men jag fattade ju inte vad han tänkte göra.

  • Mopsan

    jo han huar massor också sprang rakt in i en vägg förut när han fick en hu, sen när vi skulle äta så satt han och åt fick en hu och körde ner hela ansiktet i maten. gud stackars pojk

  • 2små2stora
    Mopsan skrev 2009-08-28 20:06:34 följande:
    jo han huar massor också sprang rakt in i en vägg förut när han fick en hu, sen när vi skulle äta så satt han och åt fick en hu och körde ner hela ansiktet i maten. gud stackars pojk
    Jag skulle gissa på att han mår väldigt dåligt över den okontrollerade EP'n och det tar ut genom aggressivitet då han är för liten för att prata om det och kunna hantera det på ett bra sätt. Men för den sakens skull får han inte slåss och bete sig hur som helst. Det måste vara fruktansvärt att inte vet när han ska få en kramp.
    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
Svar på tråden Epilepsitråden 9