• Ankan31

    Vansinnes kosningar (hund)

    Här diskuterar vi knäppa hundras korsningar och koncekvenserna som dom kan få i fel händer.

    Det kan vara hundar vi ägt, en annons man sett mm.

    länka inte till anonser utan skriv bara korsningen i text.

    Mina vansinnes korsningar jag vet av:
    *Border collie/Schäfer/Dalmatiner/Rottweiler/sibirian huskey
    *schäfer,labrador,husky och border collie
    *Schäfer, bordie collie, Terverens och newfounland.
    *labrador/bordecollie/amstaff
    *Västsibirisk Laika/Border collie
    *Border Collie /Tax

  • Svar på tråden Vansinnes kosningar (hund)
  • Inteutanproblem

    Finns många tokiga blandningar men den jag reagerade mest på för ett tag sen var.

    Tiken: amstaff/rottis. Hanen: Siberian Husky.

    Som jag förväntade mig dök 3 av dessa valpar upp på blocket igen efter ungefär 4-6månader. "vi är allergiska", "ändrade familjeförhållande", "har inte tid längre". Jo vist, säg som det är istället, hunden är störd i huvudet pga att ni tagit på er mer hund än vad ni klarade av och ett resultat utav ogenomtänkt avel.

    Schäfer/Husky är populära blandningar. Det blir ofta problem med dessa mentalt då egenskaper kr

  • Inteutanproblem

    Finns många tokiga blandningar men den jag reagerade mest på för ett tag sen var.

    Tiken: amstaff/rottis. Hanen: Siberian Husky.

    Som jag förväntade mig dök 3 av dessa valpar upp på blocket igen efter ungefär 4-6månader. "vi är allergiska", "ändrade familjeförhållande", "har inte tid längre". Jo vist, säg som det är istället, hunden är störd i huvudet pga att ni tagit på er mer hund än vad ni klarade av och är ett resultat utav ogenomtänkt avel.

    Schäfer/Husky är populära blandningar. Det blir ofta problem med dessa, precis som det blir när man korsar BC med andra raser. Jag kan köpa prestations avlade draghundar / jakthundar när det gäller blandraser, eller andra blandningar utav raser som har samma mentalitet samt användningsområde - annan form av blandrasavel borde faktiskt förbjudas och vara straffbart. Tycker synd om hundarna först och främst.

  • Myzan85

    Måste säga att jag tycker det är vansinne att korsa raser (är emot medveten blandrasavel) 

    De värsta tycker jag nog är då man korsar in border collie med alla möjliga olika raser (och egenskaper). Eller säljer "renresiga" oreggade border collies "utan vallnings egenskaper". Man kan ju itne garantera att en vllp på 8 veckor inte kommer valla oavsett om den är renrasig eller blandras.

    Men de västa jag sett är nog shar pei och tax eller då de säljer så kallade "american wolf dog" (blandningar mellan schäfer/vit herdehund, husky eller annan polar ras och varg) 

  • GrodanHopp
    Myzan85 skrev 2012-08-05 15:00:14 följande:
    Måste säga att jag tycker det är vansinne att korsa raser (är emot medveten blandrasavel)  De värsta tycker jag nog är då man korsar in border collie med alla möjliga olika raser (och egenskaper). Eller säljer "renresiga" oreggade border collies "utan vallnings egenskaper". Man kan ju itne garantera att en vllp på 8 veckor inte kommer valla oavsett om den är renrasig eller blandras. Men de västa jag sett är nog shar pei och tax eller då de säljer så kallade "american wolf dog" (blandningar mellan schäfer/vit herdehund, husky eller annan polar ras och varg) 

    Har läst lite om wolf dogs, och den framställs oftas som en snäll lättsam hund som ser ut som en varg. Och där varggenenerna bara är ett exotiskt inslag som inte spelar någon roll. Och att den tycker om att vara i skogen. Har bara hittat en, möjligen två där dom verkligen beskriver hur överjävligt jobbiga dom är och hur mycket dom kräver!! En av dessa ägde inte en wolfdog utan hade en vän som hade en. Denna vän var oerhört kunnig och den optimala hundägaren, men en wolfdog var... Ja... Denna var ju... Ja, väldigt romantiserande.. alltomhundar.blogspot.se/2011/01/american-wolfdog.html
  • Myzan85

    Jag har sett ett antal anonser om dessa "wolfdogs" och där framställs de alltid som snälla gosiga familjehundar men då man forskar lite i vad dessa hunder behöver (för de första korsar de vargen med krävande raser) så får man en helt annan syn på dessa "hundar". Att sälja dem till okunniga personer som tror de ska få en gullig fluffig hund som är så lugn skapar problem.

    Sedan finns det säker de av denna typ av hund som är lugn och snäll... MEn tror majoriteten är aktiva hundar som kräver en kunnig hundägare! 

Svar på tråden Vansinnes kosningar (hund)