• yodi

    Vetenskapliga artiklar MOT vaccinering?

    jag blir nästan mörkrädd när man läser i trådar om folk som är så pålästa och minsan vet hur farligt det är att vaccinera och så visar det sig att dom har läst kloka gubben som hänvisar till studier gjorda i länder som inte ens använder samma typ av vaccin.

    i bland undrar jag om det överhuvud taget är någon av dessa pålästa föräldrar som har bemödat sig om att läsa socialstyrelsens studie över vaccin.

  • yodi
    Marie Curie skrev 2009-08-18 22:16:25 följande:
    Kloka gubben? Vad är det?
    en hemsida på nätet där en förstå sig på are propagerar för att man inte ska vaccinera, och som bevis lägger han fram studier gjorda i andra länder.
  • yodi

    nu har jag inte hunnit läsa alla länkar men ska göra det så fort som möjligt :)

    men något jag reagerar starkt på är att många har bildat sin uppfattning om vaccin på utländska studier, jag tycker det är oerhört viktigt att först ta reda på vilket vaccin ens eget land använder innan man fattar sitt beslut.

    som tex här i svergie så är studier gjorda i usa och england bara för att nämna några länder tämligen irellevanta då vi inte alls använder oss av samma typ av vaccin här i svergie.

  • yodi
    maria12 skrev 2009-08-18 23:54:23 följande:
    hej....jag har inte kollat upp kloka gubben sa mkt, men ang. att han hanvisar till utlanska studier, sa tror jag nog anda en del kan vara relevanta att kolla upp, eftersom lakemedelsforetagen producerar globalt, och sverige inte har resurser att gora studier pa allt sjalva, och darfor maste forlita sig pa just utlanska studier. Ratta mig garna om jag har fel. Om ni inte tycker utlanska studier ar relevanta kommer det vara svarare for mig att ge er grejer som jag vill ha analyserade, eftersom jag bor utomlands och de studier och det material jag last ang. vaccinationers for och nackdelar ar pa tre olika sprak och gjorda varlden over. Jag har alltsa mkt begransad info ang. enbart svenska forhallanden/svenska studier. Tills jag far hem min andra dator, ar det nagon har som har jattemkt tid over? Jag har sett en film, ett foredrag, som sakert manga har kanner till, for jag har rekomenderat det tidigare. Jag skulle sa garna vilja att nagon kommenterade det och hittade fel i det, eller osanningar/snevridna pastaenden etc. Men det ar ca 3 timmar langt, och ar pa engelska med amerikanska motsvarigheten till smittskyddsinstituet (Centre for Disease Control) som framsta kalla, alltsa, foretaget ar uppbyggt pa en ratt ok kalla antar jag. Men orkar nagon analysera det at mig?? det ar inte riktigt emot vaccinationer, utan belyser bara det hela ur en annan synvinkel, som jag ibland kanner mig frestad att falla in i, och av den anledningen skulle en utomstaende analys vara intressant. Vill bara veta om det gar att bevisa att lakaren som haller foredraget talar sanning eller inte.
    gå in på social styrelsen och kolla, dom har gjort rätt noggrana studier på vacciner och hur det har påverkat antalet sjuka, antalet som blivit diagnostiserade med autism och liknande, det framgår även tydligt att det är stora skillnader på vacciner i england,usa och polen jämfört med dom svenska.
Svar på tråden Vetenskapliga artiklar MOT vaccinering?