Inlägg från: Marlean |Visa alla inlägg
  • Marlean

    Var med och packa ett Julpaket med Hoppets stjärna 2009!

    Zenobia Hej! Vad kul att se dig här i år igen! Och jupp, när det gäller hamstring så: Utförsäljning i Februari tror jag det var i fjol på jättefina varma plädar på ÖB. 10 kronor styck, köpte 5 stycken jag ska ha överst i paketet.

  • Marlean

    För att ge lite tips på saker som dels har bra utgångsdatum (lätt att köpa i förväg) och är hållbara har jag det jag köpt här bredvid mig:
    Spaghetti, potatismos, varmkorv på burk, tonfisk i vatten, socker (går att köpa när ni ser det billigt, det har evighetslång hållbarhet nästintill), ärtor och morötter på burk, champinjoner, burkskinka, tandborstar, tandkräm (köper alltid dubbelt så mycket av det på Ge-kås när vi är i Ullared och handlar), hårborstar, krossade tomater, passerade tomater, makrill i tomatsås, ananas, osv.

  • Marlean

    GrodanSkrutt Det är helt klart billigast att betala för att få ett paket packat åt en, men det är ju inte hälften så kul! Dessutom kan man ju när man skickar ett "eget" paket skicka med en julhälsning och sin egen adress och har man tur så får man svar av de som fått just DITT paket. Jag har under årens lopp fått svar ifrån två mottagare och det gör att jag nog INTE kommer sluta packa dessa paket (det är så rolig tradition också) så länge jag orkar.

    De första åren packade jag bara ett paket. Är man nybörjare är ett paket att föredra. Hellre ett än inget, eller hur? Har man gjort det något år och känner att man fått in känslan för det kan man packa två paket eller fler. Jag börjar med två paket i år så får vi se hur ekonomin och tiden ser ut när det börjar dra ihop sig.

  • Marlean

    Zenobia IKEAS 3kronors handdukar är toppen, har ett lager av dem, men hittar de inte, har kanske lagt de bland leksakerna för de var inte i garderoben (kollade igår) men vet att jag har de någonstans.

    Troll1 Enligt tråden vi hade i våras verkade det vara tomt på svar till oss på FL efter förra försändelsen, men vissa (jag och en till) såg våra paket på Hoppets stjärnas foton. Mitt kom till Moldavien vilket jag hade hoppats mest på då Moldavien är det fattigaste landet i Europa.

    sarahl Brukar du åka in till fastlandet i November någon gång för att julhandla? Kanske kan du ta med dig paketet och lämna det då?

  • Marlean

    Jisses, vår telefon har varit död (och med den internet) i en vecka nu. Vad jag har saknat nätet! Helt otroligt vad beroende man blir av internetbank och annat. Nåja, ber om ursäkt för att jag inte kunnat svara förrän nu men ska försöka ta igen lite:

    Zenobia Ja handdukarna hittade jag längst in i garderoben så det var lungt, hade fler än vad jag trodde faktiskt så det blir möjligen fler än två paket. Men börjar med två iaf. (Hittade nämligen massa mer leksaker osv också än vad jag trodde jag hade.)

    AnnelieTyresö Ja ett påslakan tar ju stor plats, men ett kan du nog helt klart klämma ned i lådan med!

    Vita stenen Kul att se dig igen! =)

    Mjuik Hehe, har du inte lärt dig att "duktiga" spammare ändrar lite i sina meddelanden? =) Det gjorde jag i fjol. Får se om fler hittar hit av sig själva kanske först?

    Troll1 Nej vi är tidigare än vad Hoppets stjärna är själva i år och tyvärr har de tagit bort många av de gamla sidorna med information om paketen, men hittade lite via Google.

  • Marlean

    Ja, LJUS och TÄNDSTICKOR är ett måste i alla paket. Någon julprydnad är alltid kul för dem att få med. Jag brukar skicka med en julstjärna ifrån ÖB när de börjar sälja dem (den är platt och lätt att lägga överst) och tidigare år har jag skickat med prydnadstomtar, juldukar osv. Även en slev eller liknande köksattiralj ifrån IKEA brukar jag skicka med (de säljer tre för en femma eller vad det är, billigt och bra), någon liten parfymflaska om det får plats till en dam, och rakhyvlar (går att få ned mellan burkarna) till eventuella pappor i familjepaketen.

    När det gäller barnhemspaketen så har jag länsat det vi vunnit på Liseberg när det gäller mjukisdjur i år (förutom flodhästen för den vill jag ha kvar) har packat dem i paket (tomma cornflakespaket/kartonger) med lite stickers, handduk, tvål, kommer komma godis, och nyckelringar, dockor, sockar, lite barnkläder *skriver ålder utanpå*, kam, ritblock, ritpennor osv. Hade vääääldigt svårt att få allt i "ett" paket innan jag kom på cornflakespaketen, de var toppen, lagom stora med. Ska försöka göra lite mer tonårspaket med lite smink osv. ifrån Rusta eller HM, de brukar ha billigt, samt har hygienartiklar någonstans (måste bara hitta dem) som jag ska lägga i varje paket.

  • Marlean

    Zorba80 Man skickar brygg eller kokkaffe, det föreslår Hoppets stjärna. (Tror iofs. de kokar vilket som på spisen, det är vanligare i dessa länder.)

  • Marlean

    Idag köpte vi näst sista tilläggen till paketen (tror jag, har allt utom julsaker, mjukost, ölkorv, lite mer kryddor, mannagryn, honung och en kökssvamp). Dvs. russin (hittade inga med bra datum tidigare), klubbor, kolor och tablettaskar. Jag lägger alltid godiset mellan allt det andra. Det är trots allt ett MATPAKET man skickar, annat ses nog bara som "extra" =). Man fyller ju upp skåpen hemma hos någon annan, detta har jag i mina två paket just nu (samma i båda):

    Saker: Tvål, kam, borste, filt, handduk, köksslev, tandborstar, tandkräm, kökshandduk, mjukisdjur, nyckelring, kortlek, ljus, tändstickor, schampoo.

    Mat: Spaghetti, Pastaskruvar, Makaroner, Socker (2kg), Mjöl (2kg), Havregryn, Kakao, Kaffe, Potatismos, Ris (2kg), Picnicbog, Varmkorv på burk, Ärtor & morötter, Ananas, Vita bönor i tomatsås, Mald kanel, Champinjoner, Salt, Tonfisk i vatten, Buljong (höns, kött, grönsaks), Sardiner i tomatsås, Fiskbullar i hummersås, Majs, Kex, Tablettaskar, Kolor, Cornflakes, Klubbor, Passerade tomater, Thè, Chokladkakor... det är vad jag kommer ihåg iaf.

    P.S. Självklart måste man inte alls ha så här mycket saker i paketen, jag bara ÄLSKAR att skicka julpaket och fyller de alltid till bredden, men självklart packar var och en efter sitt eget tycke och smak och sina egna förutsättningar!

    Obs: Glöm inte att lägga allt i extra påsar så att inget går sönder på vägen utan att allt kan användas ändå i så fall.

  • Marlean

    Till pensionärer uppskattas nog: Halsdukar, vantar, mössa, varma sockar, filt (dålig cirkulation) kanske lite fler prydnader och mer mat.

    Vita stenen Det är så för alla. Varför tror du jag startade tråden så tidigt? För att inte folk ska backa ur pga. brist på pengar framöver närmare jul. Jul kommer alltid snabbare än vad man tror så här års.

Svar på tråden Var med och packa ett Julpaket med Hoppets stjärna 2009!