Inlägg från: Marlean |Visa alla inlägg
  • Marlean

    Var med och packa ett Julpaket med Hoppets stjärna 2009!

    Hej alla glada. Tog idag och skrev till min lokaltidning, samt två veckotidningar (allas och Hemmets journal) om detta och hoppas att de nappar på att skriva en artikel om det. Ju fler som får reda på det desto bättre ju! =)

  • Marlean

    Zorba80 Anledningen är att de inte hunnit lägga upp den "nya" sidan ännu utan kör med den ifrån ifjol. När jag pratade med dem på telefon sa de att de skulle ha uppsamlingsplats vid Arlanda så oroa dig inte. Det kommer.

  • Marlean

    De sa att matpaketet var det folk såg mest fram emot (oavsett om det är till pensionärer eller familjer) då finanskrisen gjort att många utförsäkrat sig där med. Bad de fixa hemsidan så att den blir mer tydlig, som den var i fjol, för just nu är det mesta bara med i deras folder som de skickar ut till sina medlemmar, men jag nämde till dem att vi var ett gäng här som väntar på informationen så hon skulle vidarebefodra det till kvinnan som höll på med hemsidan. (Där det inte ens står att de åker till barnhem, men det gör de. Och Bussgods har samma avtal som i fjol dvs. 88kr för ett paket och skickar du flera kostar de efterföljande 40kr.)

  • Marlean

    Vi som skrivit upp oss på denna lista lovar att köpa eller skicka iväg minst ETT paket via Hoppets stjärna till bättre behövande 2009:

    1. Marlean 2 familjepaket (klara) 1 pensionärspaket
    2. GrodanSkrutt: 1 Familjepaket, 1 Pensionärspaket
    3. Troll1
    4. Moonweb 2 familjepaket, 1 barnhemspaket
    5. Murreior
    6. vita-stenen
    7. Zenobia
    8. hally
    9. mjuik 4 pensionärspaket (klara)
    10. Calleigh
    11. Vårsolen
    12. Zorba80
    13. ThisIsMe
    14. Helenen
    15. Bjornis
    16. Mamma till R o A
    17. plingplong
    18. TittaTi
    19. Förväntansfull0406
    20. Caroline08
    21. Drakvinge
    22.
    23.
    24.
    25.

  • Marlean

    Troll1 Hehe, det är så lite så. Vill ju att så många som möjligt hoppar på och hjälper till. I min drömvärld behöver man inte göra sådant här, men tyvärr ser ju verkligheten lite annorlunda ut. =)

  • Marlean

    Ja, personligen störde jag mig enormt på tex. Röda korsets stora "omorganisation" för 13 miljoner(!!!). Hur nödvändigt var det liksom? De pengarna skulle lätt kunnat gå till mycket mer värdefulla saker än en omorganisering av ett företag som helt enkelt låter som om det blivit för stort. Själv föredrar jag i så fall mindre organisationer där mer går ut på frivillighet och voluntärer. Det är därför jag har tex. fadderbarn via Chigambas, där kostar ett individuellt fadderskap bara 700kr/ÅR pga. låga administrativa avgifter (det mesta går typ till papper och porto bara) och mycket frivilliginsatser här hemma.

  • Marlean

    Troll1 Ja jag får hans betyg, men han är inte så kommunikativ av sig, men visst får jag teckningar ibland, och foton på dem när jag gett in extra gåvor (brukar jag göra vid jul) eller har skickat ett paket med varor till honom. Chigambas hör annars endast av sig 2 ggr/år, det är därför de är så "billiga" för de sparar ju in på porto och annat. Vill ni kan ni läsa deras gamla tidningar på www.chigambas.se under arkivet.

  • Marlean

    90 konton kostar, jupp. Så är det.

    Tyvärr hade Allas lång pressläggningstid (8 veckor), men de ville ta och göra en artikel innan jag skickar iväg mina paket i år och sedan "spara" den och publicera den nästa år. Alltid något antar jag? =)

  • Marlean

    Ingen aning, vi får väl se vad som sker. Tycker det var kul att de nappade iaf.

    I helgen har det varit shopping av personliga ting för min del, men någon annan har kanske handlat lite till sitt paket?

Svar på tråden Var med och packa ett Julpaket med Hoppets stjärna 2009!