Inlägg från: Wave Mother |Visa alla inlägg
  • Wave Mother

    Hur ska jag få ihop detta (folsyra, järn och Levaxin)

    MaddeS88 skrev 2023-03-26 18:42:11 följande:

    Hej,

    vad spännande att alla får så olika info. Jag har haft hypotyreos sedan 2008 men aldrig någon som sagt att man ska ta levaxinet innan frukost och att man ska undvika mjölk osv 😅🤷🏼?♀️ Har alltid tagit medicinen direkt efter frukost och kaffe när jag borstar tänderna. 


    Aldrig heller hört att man ska äta folsyra när man tänker bli gravid, det var aldrig någon som sa till mig när jag väntade barn 2014 och 2015 🤦?♀️😅 

    däremot åt jag järntabletter när jag var gravid och de tog jag också varje morgon efter frukost ihop med levaxinet, var aldrig någon som sa något om det heller .. 

    Känns ju som du skriver som en hel vetenskap för att få ihop det med medicinerna.. 

    hoppas du hittar en lösning 😊


    Har också hypotyreos och har haft länge. Grejen är ju att kalcium och järn binder upp så att man får sämre upptag av levaxinet. Men så länge man är inställd med prover som är tagna när man tar levaxinet med sämre upptagning så spelar det ju ingen roll. Dvs. om man alltid tar levaxinet tillsammans med sin frukost, och normalt sett äter samma sak och konsumerar ungefär lika mycket kalicum etc., så blir det inga problem.

    Om man däremot ändrar kosthållning eller plötsligt bestämmer sig för att ta tabletten en annan tid kommer värdena däremot att förändras. Jag gick från att klara mig på 150 microgram som vegan, men när jag började konsumera mjölkprodukter igen fick jag öka på till 175 microgram. (Jag tar levaxinet när jag vaknar, så nära i samband med frukosten). 

    Det är ju däremot väldigt dumt att de inte berättar om detta med kalicum och järn så att patienterna vet hur de ska göra och att det är viktigt att hålla koll på TSH-värdena om man ändrar på någon vana.
Svar på tråden Hur ska jag få ihop detta (folsyra, järn och Levaxin)