Inlägg från: Emeli |Visa alla inlägg
  • Emeli

    Hjälp med fotograferingen till Etiopien/Colombia

    I Colombia finns det flera olika barnhem, och det kan mycket väl vara så att det skiljer sig lite hur ansökningarna ska se ut till dem. Ta ett antal bilder utomhus när det är fint väder. Glada, prydliga bilder som utstrålar värme och kärlek. Ni behöver inte vara finklädda, hela och rena vardagskläder duger gott. Inga bilder där ni är lättklädda eller delvis avklädda, men det säger nästan sig självt. Skor på fötterna. Undvik för säkerhets skull husdjur på bilderna. Gör gärna något på bilderna, t.ex. fika, sitt vid datorn, läs en bok, laga mat osv. Undvik att ha med flaskor som kan misstänkas innehålla alkohol. Om ni har en vacker trädgård/del av trädgård blir det fina bilder om blommor eller liknande kommer med i bakgrunden.

  • Emeli

    Kusin Knase skrev 2009-09-06 21:06:16 följande:


    Hmmm. Vi har just fått uppgifter direkt från AC om hur bilderna från Colobia ska se ut, och jag citerar:"Försök att med bildernas hjälp beskriva hur ni är som personer. Börja gärna med ett fotofrån ert bröllop. Visa bilder från ert hem, framför allt interiört men också exteriört ochpå era intressen. Det viktigaste är dock bilder hemifrån er. Ni ska själva vara med påalla bilder. Det är oerhört viktigt att ni visar att ni älskar varandra. Gärna bilder där nikramar varandra. Lyckliga, lite roliga kort, där ni gör något tillsammans. Bilder av kök,vardagsrum och andra sällskapsutrymmen (likaså av eventuella barns rum) bör ocksåvara med (där ni själva är med på bilderna). Gör gärna något på bilderna, t ex ät lunch,läs en bok, spela ett spel med ev. barn (alltså egna). Tänk er ett litet 'hemma-hos-reportage'.Har ni husdjur så kan de få vara med på någon bild, men kanske intesittande i soffan! Det är bra att också ha med de närmaste släktingarna och vännerna pånågot kort för att illustrera ert sociala umgänge, även om fokus ska vara på er. Det ärdock viktigt att det tydligt framgår vilka ni är så att bilderna inte blir för röriga. Detviktigaste är att ni tydligt ska visa hur ni bor och vilka ni är. Ta er därför tid och tafotografier med omsorg så att ni presenterar er själva på ett så positivt och trevligt sättsom möjligt. Ta bilderna för detta tillfälle och samla inte ihop gamla bilder, resultatetblir sällan lika bra då. Se till att ni är prydliga, med svenska mått mätt ska ni vara liteuppklädda på bilderna, det betyder inte att ni måste ha kostym och dräkt, men näst intill.Vår helt informella look går inte hem i Colombia. För att vara 'fullständigt påklädd' harman i Colombia skor på fötterna. Även inomhus."Ursäkta skum radbrytning, orkar inte ändra.Alltså tycker jag att det ändå verkar som att de betonar att det är viktigt att vara finklädd på korten?! Men vi ska för säkerhets skull mejla AC några bilder som vi redan har tagit (ev lite för casual då min man har tunn skjorta utan kavaj samt långa shorts på en del foton) och se vad de säger.
    Min man hade kortärmad skjorta på några bilder. Han hade dock byxor med långa ben. Jag hade kjol och blus eller klänning på de flesta av våra bilder. På ett par bilder hade jag välstrukna och rena vita långbyxor. Vi undvek jeans. Alla våra bilder godkändes.
  • Emeli

    En ny och snygg piké borde kunna godkännas tycker jag. Har bestämt för mig att min man hade något i den stilen på något enstaka kort. Äldste sonen hade det i alla fall när vi skulle skicka handlingar andra gången. Men våra adoptioner ligger några år tillbaka i tiden. Har de skärpt kraven på hur kläderna på fotona ska se ut? I så fall tycker man att utvecklingen går åt fel håll.

    Om ni är osäkra kan ni skicka upp bilderna för granskning på AC. Med dagens digitalkameror går det ju hur smidigt som helst.

Svar på tråden Hjälp med fotograferingen till Etiopien/Colombia