• Muminski

    LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.

    Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja. VÄLKOMNA allihopa! {#lang_emotions_smile}

    LCHF står för Low Carb High fat. Vi skippar kolhydraterna, ratar sockret och tillsatserna. Fett skrämmer oss inte. Smör, grädde, helfeta produkter är vår melodi. {#lang_emotions_tongue_out}

     Vi utbyter erfarenheter och recept, jämför våra upplevelser och rådfrågar varandra om något är oklart.

    Länkar relaterat till ämnet:
    blogg.passagen.se/dahlqvistannika/
    www.skaldeman.se/
    airamsmat.webblogg.se/
    kolhydrater.ifokus.se/
    minimat.net
    http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.169098
    http://lchf-kost.blogspot.com/
    http://blogg.aftonbladet.se/31034

    Har ni fler länkar är det bara att ni skriver in dem i tråden så lägger jag upp dem i trådstarten senare.


    Ditt liv är ett resultat av dina val.
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-05 22:00
    Här finns det recept: www.familjeliv.se/Forum-5-64/m45382035.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-13 14:33
    Här finns det bra information för nybörjare inom LCHF. Vad man bör och inte bör äta samt annan intressant information.

    www.kostdoktorn.se/lagkolhydratkost-lchf

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-10-18 15:49
    Här är en recepttråd:
    www.familjeliv.se/Forum-5-64/m48086849.html
  • Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.
  • Empo

    Villa Nordåker skrev 2009-09-12 09:08:25 följande:


    Ja alltså paket som det står smör på, inte magarin.
    Det är alltså ok med bregott??
    (normal saltat)
  • mamman2008
    Muminski skrev 2009-09-12 08:37:09 följande:
    Ja du märker ju själv hur strikt du behöver vara för att du ska få önskvärt resultat. Vi är ju alla olika så det är jättesvårt att säga var gränserna går. Det finns däremot generella riktlinjer så man vet ungefär hur man ska förhålla sig, då behöver man inte tänka så mycket Varje dag med lite bättre vanor är en bra dag så fortsätt i samma stil.Personligen fixar jag inte havregrynsgröt, tillsammans med sylt eller socker får det mig att må riktigt dåligt faktiskt. Jag upplever ju en sådan förändrig i måendet, det är nästan det bästa av allt och efter att jag kommit en bit i boken: Den hemlige kocken av Mats-Eric Nilsson börjar jag förstå varför. Som LCHF:are strävar man efter att äta naturlig mat och undvika processad och kolhydratrik kost. När jag läser hur våra livsmedel behandlas, hur livsmedelsproducenterna gör ALLT för att maximera sina inflöden och minimera utflödena börjar jag dra paralleller mellan våra välfärdssjukdomar, vår mentala hälsa, våra viktproblem och vår såkallade mat. Jag blir faktiskt riktigt upprörd när jag inser att det vi äter inte förtjänar att kallas mat. Inte konstigt att vi mår dåligt och kanske är det därför vi som äter LCHF mår bättre? Många av oss väljer ju bört tillsatserna i den mån vi kan och det i sig måste ju vara hälsosamt för kroppen!Bothwalker, du frågade vad jag åt när jag var extra strikt. Jag åt mycket kokta ägg mosat med smör, eller ägg med röra av tonfisk och majonäs. Inte mycket grönsaker alls. Det gjorde jag bara en vecka, sedan började jag med goda sallader igen. Det fungerar bra för mig.

    Svar till Kaiza: Dock så funderar ja på det där med massa fett och smör osv.... det är väl DET man går upp i vikt av eller det som gör att det binder ihop alla blodådror mm i kroppen så man ökar risk för alla sjukdomar som finns.... det är väl det iaf sjukhus mm säger om saken läkare och kostrådgivare?

    Kolla bara på Anna? heter hon så? i tv programmet du är vad du äter? Hon tar ju bort fett med en gång,... där e margarin, grädde mm tabu..

    Jag vet faktiskt inte vad jag ska gå efter och välja... sambon är livsmedlare men inte någon expert eller personlig tränare och han bara skrattade mig i ansiktet när ja sa att ja skulle äta mera fett och mindre kolhydrater..

    Jag vet varken ut eller in.. det enda jag vill är att gå ner i vikt!
  • helene306
    mamman2008 skrev 2009-09-11 21:06:01 följande:
    men morot är ju nyttigt... det innehåller ju knappt några kolhydrater alls... inte om man ska gå efter tabellen som finns på lchf.seJa havregrynsgröt kanske inte är så bra men det är oxå lite kolhydrater enligt tabellen på lchf.seJag har läst lite på den sidan.Men däremot måste ja säga att ja tycker ja åt nyttigare och bättre idag än va ja brukar göra.. jag har verkligen börjat sträva efter att äta mer grönsaker och minde godis mm bla..Annars brukar ja äta ganska kolhydratrik mat och ganska onyttigt så jag tycker att dagens kost var bra.Havregrynsgröt sägs ju vara bra av alla experter för man är mätt längre och småäter inte en massa.Men nu på kvällen har ja syndat med lite cola och några godisbitar.
    Morot är nyttigt måhända men inte att föredra enligt lchf. I lchf äter man främst ovanjordgrönsaker, mer fett och mindre kolhydrater. Beroende på hur strikt man vill vara så äter man ca 20-50 g kolhydrater/dag. Handlar du så kolla alltid innehållsförteckningen. En vara ska inte innehålla mer än 5g kolhydrater/100g, då är du rätt.
    Havregrynsgröt sägs vara bra men inet enligt lchf, det är spannmål och i lchf undviks sånt helt. Du kanske är mer åt GI-hållet? Där kan man äta morot och havregrynsgröt för det är långsamma kolhydrater och enligt GI är det bra.
    Jag vet att det är tråkigt att läsa på men att kasta sig in i lchf och börja pang på utan ett hum om vad det går ut på blir bara fel. Så gjorde jag första gången jag provade. Det var väl bara att putta in massa fett eller? Jag gick med magont i en månad innan jag la av och jag tyckte lchf var värdelöst.
    Sen fick jag höra av vänner i min närhet om positiva effekter av lchf. Jag beställde varenda pocketbok som fanns om lchf, jag läste och skrev i trådar här på FL och jag läste mer på nätet. Jag har inte full koll men jag måste säga att det var en STOR skillnad att äta efter lchf när jag visste mer fakta än när jag trodde att jag fixade det själv.
    Så-läs på och ge inte upp bara för att du får svar som du inte gillar!
    (¯`°?.¸ ღ www.helene306.blogspot.comღ ¸.?°´¯)
  • Mizzz
    mamman2008 skrev 2009-09-12 09:57:39 följande:
    Svar till Kaiza: Dock så funderar ja på det där med massa fett och smör osv.... det är väl DET man går upp i vikt av eller det som gör att det binder ihop alla blodådror mm i kroppen så man ökar risk för alla sjukdomar som finns.... det är väl det iaf sjukhus mm säger om saken läkare och kostrådgivare? Kolla bara på Anna? heter hon så? i tv programmet du är vad du äter? Hon tar ju bort fett med en gång,... där e margarin, grädde mm tabu.. Jag vet faktiskt inte vad jag ska gå efter och välja... sambon är livsmedlare men inte någon expert eller personlig tränare och han bara skrattade mig i ansiktet när ja sa att ja skulle äta mera fett och mindre kolhydrater.. Jag vet varken ut eller in.. det enda jag vill är att gå ner i vikt!
    Jag gillar inte alls Anna SKippers metod, men en sak gör hon rätt. Hon brukar faktisk LÄMNA smör kvar i kylarna. Margarin är tabu för oss LCHF:are oxå!
  • Mizzz
    mamman2008 skrev 2009-09-12 09:57:39 följande:
    Svar till Kaiza: Dock så funderar ja på det där med massa fett och smör osv.... det är väl DET man går upp i vikt av eller det som gör att det binder ihop alla blodådror mm i kroppen så man ökar risk för alla sjukdomar som finns.... det är väl det iaf sjukhus mm säger om saken läkare och kostrådgivare? Kolla bara på Anna? heter hon så? i tv programmet du är vad du äter? Hon tar ju bort fett med en gång,... där e margarin, grädde mm tabu.. Jag vet faktiskt inte vad jag ska gå efter och välja... sambon är livsmedlare men inte någon expert eller personlig tränare och han bara skrattade mig i ansiktet när ja sa att ja skulle äta mera fett och mindre kolhydrater.. Jag vet varken ut eller in.. det enda jag vill är att gå ner i vikt!
    Ang "gå upp i vikt av fett".. Jag säger bara, läs i länkarna ovan, för du har uppenbarligen inte gjort det.

    För att du ska slippa leta så tog jag fram en direkt länk som förlarar det precis:
    www.kostdoktorn.se/viktnedgang
  • M C
    Empo skrev 2009-09-12 09:04:00 följande:
    Vad för smör ska man använda?Och vad använder man till stekning?
    Smör. Steka i smör, bre bregott på mackan.
  • Boothwalker
    Muminski skrev 2009-09-12 08:37:09 följande:
    Bothwalker, du frågade vad jag åt när jag var extra strikt. Jag åt mycket kokta ägg mosat med smör, eller ägg med röra av tonfisk och majonäs. Inte mycket grönsaker alls. Det gjorde jag bara en vecka, sedan började jag med goda sallader igen. Det fungerar bra för mig.
    Jag har aldrig gillat grönsaker så det är inte många såna som slinker ner...

    Borde skaffa kakao och se om jag kan få ner en sån där dryck. Har prövat den på olika sätt men inte hittat nån kombo jag klarar. Kaffe dricker jag inte. Annars vore det jättebra med nåt sånt eftersom jag har så svårt att äta mat när jag inte är sugen...
    Knock knock - Whos there? - Boo - Boo who? - Dont cry, its just me =)
  • Mizzz

    M C skrev 2009-09-12 14:41:13 följande:


    Baksmör är margarin, är det milda du tänker på? Det är en "no no". Riktigt smör. kolhydrater.ifokus.se/Sites/d30ebb9b-e630-42f...
    Verkligen inget illa mot dig Empo (så ta det absolut inte personligt!). Men det är skärmande vart världen är på väg när människor inte vet skillnaden på margarin och smör!
Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.