• Kenzie

    LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.

    Mamma Cia skrev 2009-10-02 07:41:39 följande:


    fast nu förstår jag inte..... skit i diet hit eller dit, äggmjölk eller äggsmör är ju en nyttigare och mer mättande frukost. Varför vill man då inte ge DET till sina barn hellre?När det gäller min dotter så tänker jag som så att jag inte vill fostra ännu en kolhydratsjunkie. Kostråden som de ser ut idag är galna och vi äter (och våra barn) alldeles för mycket kolhydrater som det är redan. Jag har dragit ner på mjöl och frukt för hennes del. Hon får äggsmör till frukost och mycket fullfeta produkter till lunch och middag. (vi är vegetarianer så hon äter inget kött) (jag fuskar med fisk, men hon får ingen) Jag ger Oopsies med pålägg på istället för bröd och gör jag pannkakor så blir det mina kesopannkakor. Osv. De kolhydrater hon äter är grönsaker, bönor, linser osv.

    Den här diskussionen tänker jag inte ge mig in i för vi tycker helt klart olika !!Gör ni som ni vill/känner så gör jag det oxå.
    Oj då...jag har bara svårt att förstå varför man väljer att äta efter att sätt utan att egentligen tro att det är bra. För jag antar att det är därför du inte ger det till dina barn? För du kan väl inte på allvar tycka att mackor och frukt är bra mat till växande små barn?
  • Kenzie

    Mamma Cia skrev 2009-10-02 09:55:26 följande:


    Jag äter inte bara detta för att jag tycker att det är bra ! Det är bra för mig o det passar mig o min mage bra. Men jag tänker inte låta mina barn äta det, nej !! Det är ungefär som min kompis som är vegetarian, hon ger sina barn kött & allt annat för hon resonerar som så att om dom senare i livet, när dom själva kan bestämma, vill bli vegetarianer då får dom ta det beslutet då. Jag tänker inte ta bort det som mina barn hitills vuxit upp på för att jag äter så. Sen kan man ju givetvis ge dom av min mat oxå, Om dom vill smaka. Men det är inget jag kommer att propsa på.
    Fast eftersom kolhydrater bevisligen inte är nyttiga så förstår jag inte riktigt ditt resonemang. Kött är oerhört nyttig mat, det är inte socker. Varför göda ett sockerberoende redan från början?
  • Kenzie
    skånetös78 skrev 2009-10-03 16:25:49 följande:
    Aha, då häger jag med, då får man helt enkelt kolla vilken hallonsort som har minst kolhydrater och sen kolla vilken producent som använder sig av dem! Men nötter, hur kan det skilja där? Det finns väl bara en sorts sötmandel t.ex och en sort av hasselnötter?
    Det skiljer sig på t.ex hur och var de odlas, i vilket slags jord etc.
  • Kenzie
    IsaCMoJs skrev 2009-10-04 22:02:42 följande:
    Jag äter då bacon och många äter bacon och ägg till fruskot så visst är bacon bra 
    Däremot kan det vara en bra idé att kolla innehållsförteckningen. Det skiljer sig väldigt mycket på mängden tillsatser i bacon.
  • Kenzie
    Suzz skrev 2009-10-04 22:36:18 följande:
    Jag har ätit enligt lchf i ca 6v. nu. Senaste veckan har jag vaknat varje natt flera gånger med en hemsk kramp i vaderna. Har detta nåt med min nya kost att göra??
    Det kan vara magnesiumbrist, har läst att det för vissa kan behövas tillskott av just magnesium på LCHF-kost lite beroende på vad man äter.
  • Kenzie
    littlemisstrouble skrev 2009-10-05 10:23:35 följande:
    måste fråga, fläsksvålar är det gott det? har alltid tyckt att det ser äckligt ut :-S
    Frågar du mig så är det något av det vidrigaste som finns, men smaken är ju olika
  • Kenzie

    linjes: Jag köper ofta en räkmacka utan macka. Krisar det så kan det bli en kokt korv med räksallad.

    lillabus81: Jag gör alltid blomkålsmos med CF och det blir aldrig blaskigt. Låt blomkålen ånga av ordentligt i ett durkslag innan du mixar det bara Och japp du kan äta fläsk.

  • Kenzie
    9Kärleken6 skrev 2009-10-06 19:34:28 följande:
    Hej på er!Va med er för några månader sedan men sen hände det saker i mitt liv som gjorde att jag lade ner lchf för ett tag. Nu är både jag och sambon igång. Funkar bra och han har tappat 5 kg och jag 3½ kg. Gick så bra i början med vikten men nu sen typ 3 veckor så står det still. Någon med tips och råd? Bara att härda ut och fortstätta så kommer det eller? Så här är det alltid då vi gör något åt vikten tillsammans, han rasar men inte jag.
    Kan tipsa om express polarbröd, tror jag det heter, på matklubben.se Ett gott bröd med keso i.
    Välkommen tillbaka Det vanligaste rådet är att dra in på mjölkprodukter och grönsaker samt öka på fettet.
  • Kenzie
    9Kärleken6 skrev 2009-10-06 20:18:21 följande:
    Tackar Okej, något konkret tips på hur man gör dessa ändringar? Äter ofta ugnsgrönsaker till maten och grädde i kaffet... Ibland 1 glas mjölk till maten men inte varje dag.
    Om du äter såser med grädde eller creme fraiche så kan du byta ut dessa mot kryddsmör. Äggmjölk istället för grädde i kaffet eller kanske kokosfett. Ett glas mjölk (ca 2,5 dl) blir ca 15 kolhydrater och för att gå ner i vikt bör man ligga under 20 gram kolhydrater om dagen. Så jag hade nog skippat mjölken också.
  • Kenzie
    coolchick skrev 2009-10-06 20:35:57 följande:
    Om man använder laktosfri mjölk så blir det väl betydligt färre kolhydrater??
    Jag har för mig (kan ha helt fel nu så rätta mig gärna) att det är lika mycket sockerarter i laktosfri mjölk men att de i den laktosfria mjölken finns i någon annan form. Så det ska alltså inte vara bättre med laktosfri mjölk. Men det kan också vara så att jag bara svamlar
Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.