• Kenzie

    LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.

    Maddisen80 skrev 2009-09-11 19:34:15 följande:
    nu har jag hämtat en halvliter
    Bra, drick upp det och se till att bryta din dåliga vana och börja drick vatten. Annars lär din kropp inte må så bra i framtiden.
  • Kenzie
    Maddisen80 skrev 2009-09-11 19:45:47 följande:
    kenzie jo de är därför jag har uvi med, men jag tycker att jag springer och kissa så mycket ,man kissar mer när man dricker vatten ,man kanske vänjer sig. tack så mycket för er stöd
    Du rensar ju ut bakterierna om du dricker mer vatten.
  • Kenzie

    Haha det är nästan så Ts får skriva in de vanligaste förkortningarna i TS, undrar hur många gånger förkortningsfrågorna har kommit upp?

  • Kenzie
    Pixxi skrev 2009-09-14 08:22:40 följande:
    I morses vägde jag mig -1.5 kg på 2 veckor ( inte två som jag trodde )Nu undrar jag, jag är mycket mättare kan man minska eller tillo med halvera potionerna? Jag blir ju mätt på mycket mindre nu.
    Ja absolut, du ska ju bara äta tills du blir mätt
  • Kenzie
    Mannehkunda skrev 2009-09-14 22:44:54 följande:
    NEJ NEJ NEJ, det var inte så jag menade, förlåt! Alla har dåliga dagar, det är inget konstigt. Tänkte bara att du kanske kan stilla suget med lite mindre. En bit 70-75% choklad ligger runt 3,5-4 kolhydrater, och det brukar ju vara tillräckligt då den är så mäktig. Jag har inte mått dåligt(förutom samvetet) dagen efter fusk, tror mer det berodde på spriten i så fall. Man ska passa sig för sprit då det innehåller en massa socker samt att man blir mer påverkad när man äter lchf. Drick rött eller torrt vitt vin nästa gång
    Ren sprit innehåller inga kolhydrater öht

    Boothwalker: Jag äter extra d-vitamin och omega 3.
  • Kenzie
    Empo skrev 2009-09-16 12:52:57 följande:
    Vad har det för inverkan om man har någon fuskdag då och då?
    Du kan även falla ur ketos och då kan det bli några jobbiga dagar innan du kommer in i det igen.
  • Kenzie
    skånetös78 skrev 2009-09-16 15:34:50 följande:
    Hur gör ni salladsdressing? Jag har köpt färdig hittills men sen jag började med lchf har jag totalt slutat med det eftersom det ju fullkomligt kryllar av kolhydrater i den jag brukade köpa! Behöver därför bra tips!
    Jag gör oftast en vanlig vinägrett på kallpressad olivolja, vitvinsvinäger, örter, lite vitlök, salt och svartpeppar. Creme fraiche med vitlök, lite chilisås och kryddor är också standard här hemma.
    ajnas skrev 2009-09-16 16:12:23 följande:
    Vad är "syftet" med äggmjölk? Varför är det bättre att ersätta grädde/mjölk med äggmjölk? Vilka är användningsområdena? Förklaring mottages tacksamt av en nybörjare
    I grädde och mjölk är det kolhydrater, äggmjölk är ett utmärkt substitut om man vill minimera kolhydraterna. Gott att smaksätta med kaffe, choklad, kanel etc. Eller bara ha en skvätt i kaffet.
  • Kenzie

    Villa Nordåker skrev 2009-09-16 19:15:35 följande:


    Tacosås du köper är inte speciellt bra, men det kanske var en hemmagjord?
    Jag kikade på tacosåsen jag har hemma och i den var det 5.5 gram kolhydrater och det enda som kanske inte är alltför bra i den var majsstärkelse, annars var det bara naturliga ingredienser. Så jag kör med den
  • Kenzie
    xLOVEx skrev 2009-09-16 22:18:05 följande:
    Det är malt i öl... malt är socker.
    Fast lowcarb-öl är helt okej att dricka.
  • Kenzie

    Tezzan1981: Jag håller helt med dig.

    dragon06: Man behöver absolut inte något extra bara för att man tränar. Däremot kan man kännsa sig ganska orkeslös innan kroppen vant sig vidd fettdrift, så att hårdträna den första tiden upplever många som jobbigt.

Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.