• Kenzie

    LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.

    adams family: Kallpressad rapsolja är ett väldigt bra alternativ. Smör är det bästa att steka i.

    Mamma cia: Nej det är väl ganska uppenbart varför din kropp reagerar starkt på att du äter en macka, det är inte bra för din kropp att äta bröd. Man behöver inte äta strikt LCHF under hela livet utan man kan "unna" (eller missunna kanske) sig med fusk ibland. Jag har bara fortfarande lite svårt att förstå varför man vill trycka i sig en godispåse på bio när man förhoppningsvis blivit införstådd med vad det faktiskt gör med kroppen. Men du verkar inte vara riktigt övertygad om att LCHF faktiskt är bra och då förstår jag att det kan vara svårt.

  • Kenzie
    mamman i skogen skrev 2009-10-07 10:14:36 följande:
    Tack då blir det inhandling av detta idag.. Här unnar jag mig ngt litet ibland och efter helgens unnande så har min mage låtit som ett tröskverk och midjeomfånget växte  tre cm. Nu är jag åter på banan igen men tänbker fortsätta unna mig ngt när det är rätt läge.. Finns vissa saker som jag inte vill ge upp som fantastiskt god lasagne det kan jag leva med att äta ngn gång i månaden..
    Nej alltså jag menade inte att man inte kan äta något kolhydratrikt någon gång ibland. Men jag förstår inte människor som bara väljer den här "dieten" för att gå ner i vikt eller för att ändra sin inställning till mat då man nästan säkert går upp i vikt när man börjar äta som vanligt igen och sockermonstret börjar gödas.

    Apropå lasagne så brukar jag göra en sjukt god med smörstekt aubergine (och massor av parmesan och mozzarella) istället för pasta. Den smakar bannemig precis som vanlig lasagne
  • Kenzie

    Mamma Cia: Du får givetvis ha din åsikt precis som alla andra. Men jag är jättenyfiken på varför du anser att man ska äta lite av allt?

  • Kenzie
    Rosagul skrev 2009-10-07 13:22:58 följande:
    en fråga:det finns ju kolisar i tex mjölk och annat "tillåtet" ska man räkna med dessa i, låt säga de tjugo gram som man äter per dag? Eller är det då 20g utöver de "exta man får med sig i tex majonäs osv?
    De tjugo grammen man pratar om är dagens totala intag av kolhydrater
  • Kenzie
    linjes skrev 2009-10-11 11:11:47 följande:
    Så sugen på bröd nu,kunde ju inte gärna ställa mig och vispa äggvitor en halvtimme i morse när alla sov,så det blev inge opsie till frukost..Kanske ska baka idag så jag har till frulle i morgon...
    Har du testat lembasbröd? Mycket godare (tycker jag ) än oopsies och inget vispande behövs.
  • Kenzie
    linjes skrev 2009-10-11 13:48:43 följande:
    Nej det har jag inte provat,tyckte receptet såg likadant när jag googlade fram det,men det kanske inte smakar samma
    Nää det är inte samma. Grunden i lebmasbröd är ägg, riven ost och majonäs. Som torrvaror har jag i fiberhusk, vallmofrön, sesamfrön och lite brödkrydda, någon gång har jag haft i lite mandelmjöl också. Det är det som är mest likt riktigt bröd som jag har testat iaf.
    littlemisstrouble skrev 2009-10-11 19:38:58 följande:
    måste fråga angående såser, äter ni bara sådant ni har gjort själva eller slinker det ner en sås på påse nån gång till köttet och salladen eller vad ni nu äter?
    Ibland äter jag färdiga kylda såser typ bea men jag äter aldrig pulversåser man vispar ihop själv...dom smakar ju knappt sås.
  • Kenzie
    Rosagul skrev 2009-10-11 23:19:37 följande:
    om man inte har fiberhusk? Går det bra med psylliumfrön, linfrön, sesamfrön???
    Ja det går säkert bra. Fiberhusk tror jag ger en bättre konsistens men smakmässigt skiljer det sig säkert inte.
  • Kenzie
    starchick skrev 2009-10-12 11:29:01 följande:
    OK! Vad exakt ska jag köpa ist för margarin???
    Smör, bregott, kokosfett och kallpressad raps och olivolja är bra alternativ.
  • Kenzie
    bakeacake skrev 2009-10-12 11:35:58 följande:
    Ja behöver verkligen AKUT hjälp...måste dra ner på kolisarna.. vad ska ja göra?
    Hm varför måste du dra ner på kolhydraterna? Ja alltså det är ju inget fel i det men du fick väl ett ganska bra resultat den första veckan trots att du inte fakirat?
    Men med fakir så brukar iaf resultaten komma snabbt och det innebär att du utesluter mjölkprodukter och grönsaker för att mimimera kolhydratsintaget och äter protein och fett. Jag fakirar (nästintill iaf) och min dagsmeny är
    Frukost: Äggmjölk med kardemumma och kanel
    Lunch: En röra på räkor, kokt ägg, liiite rödlök, dill och majonäs.
    Middag: Stekt ryggbiff med hemvispad bearnaise.
  • Kenzie
    linjes skrev 2009-10-12 14:31:08 följande:
    Btw,kan man ha nått annat i blomkålsmoset än ost? nån som vet?
    Jag har creme fraiche och smör i mitt blomkålsmos. Muskot är gott som smaksättning och även vitlök eller ajvar relish funkar bra.
  • Kenzie
    starchick skrev 2009-10-14 07:44:30 följande:
    i måndags åt jag 23 g kolh och igår 12 Idag vägde jag mig igen, -1,6 kg sedan i måndags, är det verkligen möjligt,. nån som vet? Eller borde jag byta ut vågen?
    Det stämmer säkert I början släpper man mycket vätska så de första kilona brukar gå fort.
  • Kenzie
    Kianas Mami skrev 2009-10-14 10:01:30 följande:
    Kan man vara i ketos redan efter 4 dagar? Hur pass fort brukar det gå? Finns det dom som aldrig hamnar i ketos trots att dom äter LCHF strikt? Måste man ha symptom för ketos? Eller finns det dom som är i ketos utan symptom? Hoppas att jag inte blev allt för jobbig med alla mina frågor
    Japp för mig brukar det ta tre dagar efter ett längre uppehåll. Somliga har inga symptom alls på ketos men alla hamnar i ketos om man äter tillräckligt lite kolhydrater.
  • Kenzie
    Kianas Mami skrev 2009-10-16 21:59:51 följande:
    Jag äter lagom stora portioner med ganska mkt fett. Det sägs ju at fettet ska göra en mätt..Men det verkar inte riktigt som det hjälper för mig. Har inte märkt av några hälsoskillnader heller eller att jag känner mig piggar m.m Kan det vara pga jag bara hållt på i 6 dagar?
    Det kan ta lång tid innan kroppen blir balanserad efter att man gått in i ketos så efter bara sex dagar ska du nog inte räkna med att märka av några hälsoskillnader. Är du inte mätt äter du för lite fett, du ska äta dig mätt främst på fettet och inte proteinet så öka fettet så blir du mätt. Det är omöjligt att inte känna mättnadskänsla om man äter tillräckligt med fett.
  • Kenzie
    Supersoniclove skrev 2009-10-20 07:05:36 följande:
    Vad är fiberhusk för nått?Och ska man verkligen äta sånt med denna metoden?
    Fiberhusk är psylliumfröskal och innehåller inga kolhydrater så det är fritt fram att äta det.
  • Kenzie
    U Bet I Am skrev 2009-10-20 18:10:29 följande:
    Någon som har lust att förklara lite?Har just börjat med LCHF...Man ska ju ta bort kolhydrater och äta mycket fett. Men fett har jag ju för mycket av. Det är ju just därför jag vill gå ner, hur ska man kunna gå ner med mer fett? Dom tycker ju mjölk, smör, ägg, ost, grädde osv är bra saker som man ska äte. Hur ska fett kunna ersätta fett? Eller få bort fett rättare sagt?Och ni andra som kört ett tag. Motionerar ni? Hjälper det en att gå ner kombinerat med denna kosthållning?Hur fort borde man märka skillnad? Det verkar ju inte funka för alla? När ska man ge upp? Äter nästan inga kallorier och inget socker (tex godis läsk chips fika bröd osv)Tacksam för svar/förklaringar!
    Jag rekommenderar dig att läsa på ordentligt om LCHF, det är viktigt att veta hur och varför man äter som man gör. Det är inte fett utan kolhydrater som binder fett i kroppen. Fett förbränner fett. www.kostdoktorn.se är en bra sida
  • Kenzie
    AllYours skrev 2009-11-05 10:10:27 följande:
    Tack tjejer!Det vore ju kanon om sockersuget försvann håller verkligen tummarna för det. Har samlat en massa LCHF recept så på måndag kör vi igång igen. Måste fråga er som har barn, äter de samma mat som ni eller lagar ni 2 rätter? Jag har gjort så att sonen (20mån) ätit samma mat som jag till lunch/middag, men fått pasta/ris/potatis till. Kan väl inte vara skadligt för honom med allt fett då jag inte kletar majo. osv. på hans mat?Hänger självklart kvar i tråden, bra för både motivationen och inspirationen.
    Min son äter precis samma mat som jag själv. Barn behöver mängder av fett och väljer man att servera lite kolhydrater till så är det inte hela världen eftersom barns kroppar bättre kan hantera det. Jag tycker dock att min son får mer än nog av kolhydrater på dagis så han äter LCHF hemma.
  • Kenzie
    MamiAmanda skrev 2009-11-25 20:38:00 följande:
    Tack mayasmama och Maddisen80!Är det någon som vet ngt om RÖDVIN!? FÅR MAN? Och hur mkt kolisar innehåller det?
    Rödvin är tillåtet. Runt 3 gram kolhydrater per flaska brukar vara standard.
  • Kenzie
    MamiAmanda skrev 2009-11-26 14:00:29 följande:
    KenzieTack! Är du säker?? Då kan jag ju bli full! :)
    Japp Viktdedgången kan dock stanna av några dagar om man dricker en del då kroppen förbränner alkoholen istället för fettet. Men det är individuellt.
Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.