• Muminski

    LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.

    Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja. VÄLKOMNA allihopa! {#lang_emotions_smile}

    LCHF står för Low Carb High fat. Vi skippar kolhydraterna, ratar sockret och tillsatserna. Fett skrämmer oss inte. Smör, grädde, helfeta produkter är vår melodi. {#lang_emotions_tongue_out}

     Vi utbyter erfarenheter och recept, jämför våra upplevelser och rådfrågar varandra om något är oklart.

    Länkar relaterat till ämnet:
    blogg.passagen.se/dahlqvistannika/
    www.skaldeman.se/
    airamsmat.webblogg.se/
    kolhydrater.ifokus.se/
    minimat.net
    http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.169098
    http://lchf-kost.blogspot.com/
    http://blogg.aftonbladet.se/31034

    Har ni fler länkar är det bara att ni skriver in dem i tråden så lägger jag upp dem i trådstarten senare.


    Ditt liv är ett resultat av dina val.
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-05 22:00
    Här finns det recept: www.familjeliv.se/Forum-5-64/m45382035.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-13 14:33
    Här finns det bra information för nybörjare inom LCHF. Vad man bör och inte bör äta samt annan intressant information.

    www.kostdoktorn.se/lagkolhydratkost-lchf

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-10-18 15:49
    Här är en recepttråd:
    www.familjeliv.se/Forum-5-64/m48086849.html
  • Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.
  • gizen

    linjes: min smabo cyklade genom sverige i somras och hade fil som mellis varje dag, tror det va ngn norrlandsfil som var fetast... men du får väl kolla runt i kyldisken...

  • Pixxi

    Var o handlade nyss. Lax, skinka, bacon o kassler.
    När jag kom hem så läste jag att det står sockerarter på kasslern och druvsocker på skinkan. Då är dom inte ok, eller hur??

  • Mamma060812
    Maddisen80 skrev 2009-09-23 08:09:50 följande:
    mamma cia det är som mig, jag har stått still på 89 kg över 2 månader ,men vi får kämpa vidare, vad jobba du med? Vad tar du med dig för lunch vill ha lite tips av dig om jag ska börja praktisera framöver
    Då väger vi ju lika mycket då Vad ska du ner till ?

    Idag har jag inget med mig faktiskt. Men vi lagar oftast mat på kvällarna o då så det blir till dan efter. Annars funkar det aldrig. Ikväll blir det Hamburgare, men utan bröd för min del, har salladsblad som bröd o dressing på CF, funkar det med
    Kenzie skrev 2009-09-23 08:12:44 följande:
    Mamma Cia skrev 2009-09-23 08:03:16 följande: Jag tror inte att det är något just mot dig, det skrivs så pass mycket i tråden och om man inte ställer en specifik fråga så är det lätt att inlägget försvinner i mängden.
    Ja så kanske det e, har ändå varit med rätt bra länge nu..
    *¨*¨*¨* Carpe Diem *¨*¨*¨*
  • Tant Elin
    linjes skrev 2009-09-22 19:38:48 följande:
    Villa Nordåker skrev 2009-09-22 19:34:25 följande:
    Jag bakade oopsiebröd i dag för första gången och dom smakade omelett gjorde jag fel då?
    jag brukar ha på sesamfrön innan jag gräddar, då får man mera brödsmak
  • Tant Elin

    Tant Elin skrev 2009-09-23 09:23:19 följande:


    jag brukar ha på sesamfrön innan jag gräddar, då får man mera brödsmak
    plus att jag rostar dom i brödrost innan jag äter, blir lite torrare och mera brödlikt då
  • gizen

    pixxi: om kolh är under 5g per 100 så är de ju ff ok men visst har jag valt bort vissa i butiken pga druvsocker... finns ju alltid mer eller mindre rena produkter

  • helene306

    Fjällfil från milko har 4,2% fett

    Ställde mig på vågen i morse. Kära nån! Ja, 6 hekto till och jag har gått upp det som jag gick ner för 8-9 veckor sedan. Blä. Men men, det är bara att fortsätta försöka, gå ner i vikt är inte mitt sikte numera men jag kan ju försöka undvika gå upp 28-30 kilo denna gång

    Mamma Cia: Det är som du skriver, ens inlägg försvinner ofta i mängden och jag läser men det är inte alltid jag kommenterar. Jag kör ju inte direkt lchf längre men jag gillar denna tråd, dels för att få lite inspiration på vägen och för att läsa om andras framgångar. Alla här inne är så otroligt duktiga som kämpar (eller kämpar kanske är fel ord egentligen. Kör på kanske är bättre?) på! Här hänger jag kvar!

    Pixxie: Jag såg också att kassler innehöll olika sockerarter. Jag rotade länge och väl i kyldisken och tog sen den som verkade mest harmlös. Jag tillagade den i helgen och jag har inte kört så superstrikt så jag undviker inte precis allt i tillsatser osv.

  • Pixxi

    Det står inte på hur mycket kolhydrater det är i. Bara innehållsförtäckning.{#lang_emotions_undecided}

  • Tant Elin

    Jag är också väldigt dålig på att kommentera inläggen, men jag läser alltid alla

  • helene306

    Kenzie: Jag har läst någonstans att det var någon form av välling vissa gjorde på havregryn men var jag har läst det är ju en väldans bra fråga? Fast du kanske vill undvika havregryn? Annars vet jag inte riktigt hur det är med äggmjölk till barn, om det skulle funka för det ger ju bra mättnadskänsla?

Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.