• Muminski

    LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.

    Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja. VÄLKOMNA allihopa! {#lang_emotions_smile}

    LCHF står för Low Carb High fat. Vi skippar kolhydraterna, ratar sockret och tillsatserna. Fett skrämmer oss inte. Smör, grädde, helfeta produkter är vår melodi. {#lang_emotions_tongue_out}

     Vi utbyter erfarenheter och recept, jämför våra upplevelser och rådfrågar varandra om något är oklart.

    Länkar relaterat till ämnet:
    blogg.passagen.se/dahlqvistannika/
    www.skaldeman.se/
    airamsmat.webblogg.se/
    kolhydrater.ifokus.se/
    minimat.net
    http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.169098
    http://lchf-kost.blogspot.com/
    http://blogg.aftonbladet.se/31034

    Har ni fler länkar är det bara att ni skriver in dem i tråden så lägger jag upp dem i trådstarten senare.


    Ditt liv är ett resultat av dina val.
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-05 22:00
    Här finns det recept: www.familjeliv.se/Forum-5-64/m45382035.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-13 14:33
    Här finns det bra information för nybörjare inom LCHF. Vad man bör och inte bör äta samt annan intressant information.

    www.kostdoktorn.se/lagkolhydratkost-lchf

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-10-18 15:49
    Här är en recepttråd:
    www.familjeliv.se/Forum-5-64/m48086849.html
  • Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.
  • CattiM

    Mannehkunda: jippie, en till! ;)
    Jag pratade med dietisten som höll i den cambridgegruppen jag gick i då och sa att jag nu har pcos. Hon sa att de andra kunder hon haft med samma diagnos gått ner, bara lite långsammare:)
    Jag vill gärna göra det för att gå ner de där kilona snabbt och jag vet ju att jag kan eftersom jag gjort det förut med fantastiska resultat :)
    Läser på baksidan av en påse som jag har kvar:
    "produkten avråds att användas för: vid diabetes och andra metaboliska störningar"
    Men eftersom min dietist inte avrått mig så kanske är värt tre veckor i alla fall :)

  • Mannehkunda
    CattiM skrev 2009-09-23 10:38:57 följande:
    Mannehkunda: jippie, en till! ;) Jag pratade med dietisten som höll i den cambridgegruppen jag gick i då och sa att jag nu har pcos. Hon sa att de andra kunder hon haft med samma diagnos gått ner, bara lite långsammare:) Jag vill gärna göra det för att gå ner de där kilona snabbt och jag vet ju att jag kan eftersom jag gjort det förut med fantastiska resultat :) Läser på baksidan av en påse som jag har kvar: "produkten avråds att användas för: vid diabetes och andra metaboliska störningar" Men eftersom min dietist inte avrått mig så kanske är värt tre veckor i alla fall :)
    Kul! Hoppas det går bra för dig, du har ju inte så många kg att gå ner.
    Jag körde 4 månader förra sommaren och gick ner 26 kg, sen upp nästan allt igen iom gravidieten Nu väger jag 10 kg mindre än innan Cambridge, vill ner minst 20. Om jag kör lchf fram till nyår, och sen Cambridge ett tag och sen lchf resten av livet , så är jag nog nere på normalvikt till sommaren.

    En fråga till, är det orealistiskt av mig att försöka komma ner till 58-62 kg efter två graviditeter? Är 161 cm lång... Går jag ner 20 till ligger jag på 68 vilket också funkar fast är lite väl högt. Vill dra stl 38 max.
  • Mamma060812
    helene306 skrev 2009-09-23 09:45:14 följande:
    Fjällfil från milko har 4,2% fettStällde mig på vågen i morse. Kära nån! Ja, 6 hekto till och jag har gått upp det som jag gick ner för 8-9 veckor sedan. Blä. Men men, det är bara att fortsätta försöka, gå ner i vikt är inte mitt sikte numera men jag kan ju försöka undvika gå upp 28-30 kilo denna gång Mamma Cia: Det är som du skriver, ens inlägg försvinner ofta i mängden och jag läser men det är inte alltid jag kommenterar. Jag kör ju inte direkt lchf längre men jag gillar denna tråd, dels för att få lite inspiration på vägen och för att läsa om andras framgångar. Alla här inne är så otroligt duktiga som kämpar (eller kämpar kanske är fel ord egentligen. Kör på kanske är bättre?) på! Här hänger jag kvar!Pixxie: Jag såg också att kassler innehöll olika sockerarter. Jag rotade länge och väl i kyldisken och tog sen den som verkade mest harmlös. Jag tillagade den i helgen och jag har inte kört så superstrikt så jag undviker inte precis allt i tillsatser osv.
    Nä men du e ju gravid
    *¨*¨*¨* Carpe Diem *¨*¨*¨*
  • kokoskärlek med bubblor

    Hej
    Jag läser en del men har ej skrivit så mycket

    En fråga..
    Ska till Tyskland några dagar med allt vad en trevlig resa innebär - hotell, restaurangbesök och ja..allt sådant
    Jag har lchf:at i snart 3 veckor och kan naturligtvis inte "kolla" maten till punkt och pricka under resan; men vilka riktlinjer håller ni er till på t.ex. restaurang? Kött, sås, grönsak..? Typ?
    Och frulle.. ost, kaffe, grädde, ägg, yoghurt..kan man ju kanske hoppas på..

    Kom gärna med tips på hur jag ska tänka

  • helene306

    CattiM: Välkommen hit!
    Har du ändå funderingar på att äta efter lchf kan du lika gärna börja med en gång och skippa Cambridge. Det är många som börjat med Cambridge och fortsatt till lchf så visst funkar det! Personligen skulle jag aldrig klara att leva på pulver och sånt som man bara får äta i Cambridge. Jag måste ha mat och för mig har lchf funkat jättebra! Du kommer säkert gå ner lika bra med lchf.

    Mannekhunda: Jag är 160 lång och mitt mål var 62 kilo. Helst skulle jag vilja komma under 60 så kanske 57-58 skulle vara bra men det återstår ju att se vad jag trivs med.
    Jag tänkte i delmål istället för att ta allt i ett bräde. Det gör att jag tappar stinget och allt känns orealistiskt. Att sätta som mål att gå ner 15 kilo lät så mycket i mina ögon så jag satte ett mål att gå ner 2 kilo först för att ta det lugnt, sen några kilon till och lite till osv just för att jag inte skulle lägga av. Men det rullade på och det var inga problem. Sen blev jag gravid, körde inte lika strikt, började må illa och fick äta mer kolhydrater och floff så har jag nästan gått upp allt jag gick ner.

    Men! Idag är jag glad Jag var på inskrivning idag och jag frågade om lchf. Min bm är väldigt positivt inställd till det och är själv lite nyfiken. Hon rådde mig att köra på så mycket jag kan och så länge jag inte mår illa. Jag ska äta det jag mår bra av och skulle det vara så att jag går ner det jag gått upp var det ingen fara på taket. Åh, det känns helt underbart att få höra detta! Jag hade inte tänkt att gå ner det jag gått upp utan mer försöka få vikten att stabilisera sig och undvika att gå upp så mycket men att få höra att det inte skulle vara någon fara OM jag går ner var underbart! *dansar vidare på mitt moln*

  • gizen

    kokoskärlek: tyskland är ju super att åka till när det gäller lchf... korv i alla sorter, som är mycket bättre än här hemma. och kött får du ju rejäla portioner på restaurang! bratwurst und sauerkraut är såååååå gott! sen får du ju undvika knödeln, pretzelz och dyl... trevlig resa...

  • linjes
    gizen skrev 2009-09-23 09:14:08 följande:
    linjes: min smabo cyklade genom sverige i somras och hade fil som mellis varje dag, tror det va ngn norrlandsfil som var fetast... men du får väl kolla runt i kyldisken...
    Ja jag köpte fjällfil det var den som var fetast,men det va ju inte mindre kolhydrater i den för det..
  • MissHellen

    Vi tänkte testa pannkanor i dag!

    Hitta ett recept, nån som kanske har testat?

    5ägg
    4dl grädde (hade en engelsk variant som heter double cream, som har 49% fett, använder du 40%ig, kanske du ska prova med 3.5dl till att börja med, eller tillsätta mer mjöl)
    ca 2dl mald mandel (går det ej att få tag på, testa att mixa mandlar i matberedare)
    en mininypa salt
    ekologiskt smör till stekning

    Vispa äggen. Tillsätt grädden, mandeln och salt. Stek i rikligt med smör.

    Hitta oxå ett som var gjort på kokos (som man gjorde till "möjl"), nån som har testat de?

  • linjes
    MissHellen skrev 2009-09-23 13:04:55 följande:
    Vi tänkte testa pannkanor i dag! Hitta ett recept, nån som kanske har testat? 5ägg 4dl grädde (hade en engelsk variant som heter double cream, som har 49% fett, använder du 40%ig, kanske du ska prova med 3.5dl till att börja med, eller tillsätta mer mjöl) ca 2dl mald mandel (går det ej att få tag på, testa att mixa mandlar i matberedare) en mininypa salt ekologiskt smör till stekning Vispa äggen. Tillsätt grädden, mandeln och salt. Stek i rikligt med smör. Hitta oxå ett som var gjort på kokos (som man gjorde till "möjl"), nån som har testat de?
    Gjorde fläskpannkaka igår med grädde keso philadelhpiaost smör och bacon,smaka sådär
  • MissHellen
    linjes skrev 2009-09-23 13:17:47 följande:
    Gjorde fläskpannkaka igår med grädde keso philadelhpiaost smör och bacon,smaka sådär
    Okej Men min sambo HATAR keso, så de är uteslutet haha!
Svar på tråden LCHF, tråden för tips, pepp och inspiration! Här samlas vi som äter enligt LCHF eller är nyfikna på att börja.