• Eirin

    Hypospadi-tråden del 4

    Hypospadi-tråden del 4
    Här är tråden för alla som vill diskutera hypospadi. Här kan vi ställa frågor, oroa oss, glädjas åt att allt verkar ordna sig och bara lufta våra känslor kring den här företeelsen som är hypospadi!

    Gamla trådar:

    www.familjeliv.se/Forum-3-22/m39352503.html

    www.familjeliv.se/Forum-3-22/m42227717.html

    www.familjeliv.se/Forum-3-22/m44661264.html

    Bra sida:
    www.urologkanalen.com/barnurologi/hypospadi.s...

  • Svar på tråden Hypospadi-tråden del 4
  • Eirin

    IMLVLM:
    Första gången vi träffade vår "hypospadi-läkare" sa han att vi inte skulle läsa på internet för att det är så mycket rykten och hemska exempel som läggs ut där. Tro inte på något vi läser där, sa han. Och BVC har ingen koll. Lyssna på vad er läkare säger istället.
    Er sons hypospadi låter ganska lik vår sons. Han opererades för ett halvår sedan, förlängde urinröret och sydde ihop förhuden. Allt har i slutändan gått jättebra och hans snopp ser väldigt "vanlig" ut. Läkarna som gör det här är superduktiga.

  • Eirin
    IMLVLM skrev 2009-09-18 13:45:52 följande:
    Okej, då får vi väl ser hur de gör med vår son.Vi bor i Umeå, är det någon som vet om operationen sker här eller om man måste åka till ett annat sjukhus?
    Vi bor också i Umeå och vi fick åka till Uppsala för operationen. Vi hade Läckgren som kom hit till stan och tittade på vår pojk. Ortman har vi ringt till en massa gånger, både hon och hennes kollega är jättebra på att svara på frågor.
    Du är välkommen att höra av dig till mig om du undrar mer!
  • Eirin

    Jo även jag har bra erfarenheter av Uppsala, vi sov en förälder+ barnet på sjukhuset i åtta dagar, och den andra föräldern på patienthotell (vi bytte av varandra). Vi fick hela resan och boendet betalt. Det verkar som att inte alla fått detta betalt, så det kan vara bra att veta.

  • Eirin

    Cia o krabaten skrev 2009-09-23 22:06:48 följande:


    Om man bor i eller iaf väldigt nära stan, måste man iaf vara på patienthotellet då?ELler kan man sova hemma och komma tillbaka nästa dag?
    Det borde väl gå jättebra att sova hemma för ena föräldern då. Enda kravet är väl att en förälder är med barnet.. Men fråga på sjukhuset.
  • Eirin
    the80girl skrev 2009-10-06 10:24:35 följande:
    ingen som kan svara på nån av mina frågor även om man nte hängt här förut, tänkte eftersom detta är en hypospadi-tråd...
    Jag tror att det bästa sättet för dig att få tag i matnyttig information är att fråga en läkare. Hypospadi kan ju se väldigt olika ut från barn till barn.
    Det som verkar gemensamt är att urinröret inte mynnar ut där det borde. I vissa fall opererar man bara i kosmetiskt syfte, men i andra fall för att det finns risk för att personen kan ha problem med för trångt urinrör, eller att i vuxenlivet inte kunna ha samlag.
    På min pojke mynnade urinröret ut vid penisroten, och därmed var penis krökt och förhuden "öppen", vilket inte var bra för framtiden. Nu är han opererad och allt verkar se bra ut enligt läkarna.
  • Eirin
    Minifer skrev 2009-10-30 13:13:06 följande:
    Hej! Hoppar in här! Fick en liten pojke för snart sex veckor sedan som fick diagnosen. Vi skall till barnkirurgen nu i november för att kika på honom. Jag tror att han har ganska mild. Jag är väldigt orolig för att han skall få hemskt ont av operationen =/
    Välkommen till tråden!
    Förstår din oro, vi har alla här känt detsamma. Läs gärna bakåt i tråden så får du veta hur det gått för oss med våra pojkar!
  • Eirin
    Skruttet skrev 2009-11-08 21:29:18 följande:
    Hej!Min son opererades i uppsala i maj i år. Han är född med rätt grav hypospadi där urinröret mynnade ut vid penisroten. Han har en op kvar att göra (i alla fall som det ser ut nu) där de ska operera ner testiklarna som inte vandrat ner i pungen. Jag måste fråga er; hur har det varit med efterkontroll för era söner? Kirurgen tittade aldrig på honom under sjukhusvistelsen (efter op alltså) och ingen efterkontroll är gjord. Nu ska han ju ev. opereras i höst igen men jag tycker ändå att det är konstigt att ingen tittat på honom sedan vi var på sjukhuset!Vad har ni andra för erfarenheter kring dagarna efter op och efterkontroll?
    Vi opererade också i Uppsala och jag tror att det bara var sköterskorna som tittade på snoppen då bandaget togs bort, men de verkade kunniga och sa att det såg väldigt bra ut. Sedan hade vi återkoll med läkaren tre månader efteråt (eller två, minns inte riktigt) då han tittade hur det läkt.
  • Eirin
    LillPiraten skrev 2009-11-24 16:43:16 följande:
    Hej. Våran son är 14 dagar gammal idag och föddes med grav hypospadi. Vi hade gjort ett könsultraljud i vecka 26 så vi gick och väntade på en liten Amanda.. Ut kom en bebis med "oklart kön". Det var ingen som kunde se vad hon var för något så dom tog en massa blodprover, 2 läkarundersökningar + ultraljud. Dagen efter körde dom oss från Borås till Göteborg för att träffa specialisterna där. Efter 17 timmar utan att veta könet på vårat barn fick vi reda på att vi fått en son. Det var dom värsta 17 timmarna i våra liv..Finns det någon som har varit med om liknande?
    Grattis till bäbisen! Det lät som en skrämmande upplevelse, jag känner inte till någon som varit med om liknande. Och ännu har det bara gått två veckor så antagligen är ni fortfarande uppskakade. Jag hoppas att det ska kännas bättre ju mer tid som går.
    Vad min erfarenhet av hypospadi är att läkarna är otroligt skickliga och duktiga på att operera så förhoppningsvis kan de få ordning på din sons kön. Jag hoppas att det ska gå bra för er!
Svar på tråden Hypospadi-tråden del 4