• Pe80

    Nu är bebisarna här! (BF Jan -08) #8

    Haj alla!
    Nu har även jag hittat hit. Sitter en stund framför datorn med en kopp kaffe o nybakad chokladkaka medan lillen sover!
    Söta barn vi har! Såg att det låg en del bilder i slutet av förra tråden, jag har inget nytaget på Viktor, får bli att plocka fram kameran en dag snart... känns som det inte hinns med på samma sätt som när någon av oss gick hemma.
    Hur gick det med kåvepeninen för Daniel? Här gick det faktiskt över förväntan efter ett par dagar, Viktor frågade efter medicin o kaka de sista dagarna... (kanske ett tecken på att han inte fått kaka särskilt ofta innan )
    Här rullar det på med heltidsjobb o förskola, storhandling, tvätt, städ - vardag helt enkelt. Hoppas allt är bra med er!
    Kram.

  • Pe80

    Hej hej tråden!
    Annipanni: vad läskigt det låter med utslagen - hoppas ni fått svar på vad som orsakat det nu!
    Här fick jag hjärtat i halsgropen i måndags när V. ramlade i trappan och slog hakan i så det blev ett jack som blödde. Det var nog inte så farligt egentligen - men han har inte slagit sig så illa förut så lite stressad blev jag allt....
    Nu har vi haft Overallpremiär här. Imorse var det frostigt o kallt o vi gick en sväng till lekplatsen, därav den nya presentationsbilden.

  • Pe80
    CrazyMum skrev 2009-10-29 10:20:40 följande:
    Hej..Ja man är ju inte så aktiv här.. kanske blir mer aktiv nu när man plussade på stickan.. men hehe det får tiden visa ;)Så japp ska få mitt fjärde barn innan jag är 30.. sen blir det knipsa haha.Mensen har krånglat länge när jag åt p-piller mm så jag vet inte exakt hur långt gånget det är.. men vi (jag å min barnmorska) räkna på ca v6 + några dagar!
    Grattis!
  • Pe80

    Nu är det väl dags att jag också berättar.... vi ska ha bebis igen! Har varit på rutinUL idag och blev flyttad ca 1 vecka så omkring 8/4 är det beräknat!!!

  • Pe80

    Annaomasse: Ja det gick bra, jag var suuuupernervös innan, med Viktor hade vi ju varit inne o kollat ett par gånger innan RUL, men nu var det ju inte så, jag var rädd att det skulle vara tomt o att den växande magen bara innehöll saltlakrits Allt var bra o vi fick en jättefin bild, BM vi hade tog sig verkligen tid o berättade precis vad hon såg, det gjorde inte den vi hade på RUL för viktor. Nej vi frågade inte efter kön, det får bli en överraskning denna gången också Det enda som är lite konstigt är att vi blev flyttade ca 1 vecka - eftersom jag vet ganska precis när bebis blev till... men alla mått hon tog stämde med varandra så jag litar på det.

    ÅÅÅ vad jobbigt för lille Daniel. Det är verkligen ingen ände på elände - jag har sagt det förr - nu får det snart vara slut på otur för lillkillen! Förstår att det måste vara jättejobbigt för er, just när det är krångligt kring mat blir det ju så svårt - man vill ju att mat ska vara något lustfyllt. Håller tummarna för att det går bra för er. Hoppas du har en lugn period i graviditeten nu så du har ork till alla läkarbesök som ligger framför er. Kram!

  • Pe80

    Sanna: Hur har det gått idag? *nyfiken*

    Pumpalot: Det låter ju inte klokt tycker jag! Skrämma så små barn! Vad sade fröknarna att de hade för tanke med spektaklet? Och hur har det gått för Ossian - hade han många jobbiga mardrömmar?

    Här händer inte så mycket just nu. Vi har plockat bort sidan på Viktors spjälsäng och ersatt den med en stödbräda, tanken är att lillhjärtat ska få ta över spjälsängen sedan och att Viktor skall få ny säng, så vi mellanlandar så här. Han gick ur den några gånger de första kvällarna men sen har det funkat bättre än väntat. De första mornarna låg han kvar och väntade tills vi sade att det var OK att gå ur sängen. På morgonen igår och idag har han kommit knatande in i vårt sovrum och utbrustit "sovit gott" . Inser nu att det är något jag frågat varje morgon när jag hämtat honom från spjälsängen...

  • Pe80

    Jag har också vaccinerat mig, velade fram och tillbaka innan jag fick det gjort - men gjorde det tillslut. Jag fick JÄTTEont i armen, axeln, det kom ca 8 timmar efter sprutan och satt i 2 dagar. Sedan en vecka senare fick jag svullna och ömmande körtlar i armhålorna och 1,5dygns feber. Pratade då med både sjukvårdsrådgivningen och en läkare på jourcentralen som inte trodde att biverkningarna skulle kunna komma så långt efteråt, men iom att febern försvann så snabbt och även körtlarna gick tillbaka plus att jag inte hade några andra symptom så tror jag ändå att det var just biverkningar av vaccinet.

    annaomasse: jag kan verkligen förstå att BM tycker att du behöver mer vila! Jag håller med!

    En såndär fleecefodrad dreggellapp har ju vi med, kanske funkar att ha runt halsen nu! Tack för tipset, hade glömt att vi hade en sån...

  • Pe80

    Viktor har också en sådan put-mage som Morris och Mogikas flicka. Inget vi oroat oss för eller fått kommentarer om på BVC, men har ju hört att han har typisk "gluten"mage från andra håll. Har inga symtom på det förutom den putande magen, han är ju tunn för övrigt också, har alltid varit det, tunn över bröstkorgen och smala långa armar, benen har blivit lite kraftigare nu det sista. Jag tycker inte att han är någon sparris nu även om vikten nog inte är mer än 11 kg eller nåt. Men det måste ju vara skönt att de kollar upp Morris nu, med tanke på hans hårda mage också, precis som Sanna säger så är det ju skönt att VETA att han bara är en tunnis, om det blir svaret...

  • Pe80

    Sanna SDFS skrev 2009-11-11 23:39:26 följande:


    Usch, det gick inget vidare alls idag, han snedtände på det lugnande och fyra personer försökte hålla fast honom men det lyckades inte och till råga på allt så la röntgenapparaten av så vi fick avbryta.

    Själva nedförandet av "slangen" gick helt ok men sen när den skulle ner i tarmen gick det inte och han blev vansinnig...

    När jag fick ta upp honom sa han bara gå, gå och pekade på dörren och försökte slita sig loss och han lugnade inte ner sig förens vi var utanför röntgenavdelningen. Sen blev han ok ganska fort och somnade i drygt två timmar och vaknade jätteglad. Hoppas det stämmer som dom säger att han inget minns...

    Nu blir det gastroskopi med sövning den 24:e istället, svett-testet har vi fått tid till den 18:e.
    Det låter inget vidare Det låter jobbigt med fasthållning och så... även om det i vissa lägen är nödvändigt känns det i mammahjärtat som att man gör de små liven illa...
  • Pe80

    Här är det också öroninflammation just nu... Har fått Kåvepenin som förra gången, det gick ju bra då även om han tyckte det var äckel-päckligt så gick det när vi använde dosspruta och gott efter. Tyvärr förknippar han ju pepparkakor som han fick en del då med medicin, så denna gången testar vi att ge lite olika efteråt, funkar än, men han ska ju ha det i 4 dagar till... Han ska ha 3 ggr om dagen dessutom. Ja ja, huvudsaken är ju att han blir frisk!

    Jultomte blir det, tror jag, det blev det förra året och det var sååå mysigt. Viktor blir enda barnet denna julen så blir han skraj är det ju bara att avbryta.

Svar på tråden Nu är bebisarna här! (BF Jan -08) #8