• Theannapanna

    Nu är bebisarna här! (BF Jan -08) #8

    Våra "små" närmar sig 2-årsdagen...
    Vi fortsätter följas åt o prata om hur livet är o vad de har för sig.

    Våra tidigare trådar:

    #1 www.familjeliv.se/Forum-11-285/m28443680.html

    #2 www.familjeliv.se/Forum-11-285/m31411340.html

    #3 www.familjeliv.se/Forum-11-285/m34192671.html

    #4 www.familjeliv.se/Forum-11-285/m36898553.html

    #5 www.familjeliv.se/Forum-11-236/m39853708.html

    #6 www.familjeliv.se/Forum-11-285/m42795185.html

    #7 www.familjeliv.se/Forum-11-285/m45293645.html


    ★ღ Daniel född 080109 ~ Prinsessan beräknad 100131 ღ★
  • Svar på tråden Nu är bebisarna här! (BF Jan -08) #8
  • Theannapanna

    Kommer låta konstigt men idag är jag riktigt "glad" att jag är sjukskriven o inte hade ngn tid att passa... Daniel vaknade 06.30 o sedan har vår morgon innehållit detta:
    Påklädning, försök till att äta en gröt - gick inte, nässpray, lavemang (tar ett tag), i med penicillinet (med spruta - liite motvilligt), byta kläder då han vägrade ha sin nya tröja på sig (den var rätt stor), lite trilskning vid påklädandet, en flaska välling o sedan avfärd mot dagis - på 1h 15min.... Shit jag är helt slut nu....
    Det är inte ett heller... glädjen dock då han får komma till dagis o knappt har tid att varken kramas eller vinka för han ska leka med alla kompisar o gosa med fröknarna är ju helt enorm!

    Nu sitter jag i soffan o bebisen i magen får sin tid... o den tar hon sig an kan jag lova... herregud - var Daniel så stark i vecka 25?


    ★ღ Daniel född 080109 ~ Prinsessan beräknad 100131 ღ★
  • Finesse

    annaomasse: låter som en stressig morron.. vi har inget lavemang att ge men ebba trilskas rätt mkt hon med så jag är glad att jag lämnar henne 10.30 ändå brukar jag vara sen med henne då.. haha

  • Pumpalicious

    finesse, lämnar du alltid så sent? skönt med sovmorgon! Hur känner du inför att ebba missar samlingen på dagis?

  • Finesse
    Pumpalicious skrev 2009-10-14 20:37:28 följande:
    finesse, lämnar du alltid så sent? skönt med sovmorgon! Hur känner du inför att ebba missar samlingen på dagis?
    nu har hon ju bara gått en dag men hos dagmamman så lämnade jag mest klockan 11 eftersom jag oftast jobbar eftermiddag.

    nu är hon sjuk så imorron blir hon hemma.. går hon på fredag börjar hon 8.45.. och som jag sagt många ggr så bryr jag mig inte så mkt om dom pedagogiska sakerna på dagis.. inte just nu.. vill inte att hon ska behöva gå från 8.45 till 18.15.. det räcker med 10.30.
  • Pumpalicious

    Absolut. tycker dock inte du ska ha dåligt samvete över att hon är kvar länge på förskolan med tanke på hur sent hon börjar - få barn som börjar efter samlingstid...

  • Finesse
    Pumpalicious skrev 2009-10-14 22:07:23 följande:
    Absolut. tycker dock inte du ska ha dåligt samvete över att hon är kvar länge på förskolan med tanke på hur sent hon börjar - få barn som börjar efter samlingstid...
    ja.. men jobbar man eftermiddag så att man börjar allt mellan 14-16 å slutar mellan 21-00 så blir det sånna tider..
  • Pumpalicious

    Jag är så arg och frustrerad just nu. Igår på vårdcentralen sa jag till läkaren att jag inte vill ha kåvepenin utskriven till Ossian för jag får inte i honom det. Läkaren lyssnade med röven och skrev ut det ändå med uppmaningen "Det är du som bestämmer!".

    Jävla pucko läkare är han! Varje gång Ossian får öroninflammtion (vilket känns som vardagsmat just nu) får han kåvepenin och vi bråkar om den där medicinen varje dag - och eftersom vi inte får i honom minstra lilla droppe så blir han inte frisk så fort som han skulle kunnat.

    Varför skriver man ut medicin till små barn som smakar apa? och varför ger man flytande medicin till ett barn som vägrar att både äta och dricka? Hur är det då tänkt att man ska få i honom något?

    Jag har lusläst hela internet känns det som för tips på hur jag kan få i honom medicinen, men INGENTING funkar.

    Han har inte ätit någonting sen lunchtid i torsdags, och bara druckit några få klunkar.

    Grannarna klagar på att han skriker dygnet runt och jag vet inte vad jag ska göra.

  • Theannapanna
    Pumpalicious skrev 2009-10-17 09:39:51 följande:
    Jag är så arg och frustrerad just nu. Igår på vårdcentralen sa jag till läkaren att jag inte vill ha kåvepenin utskriven till Ossian för jag får inte i honom det. Läkaren lyssnade med röven och skrev ut det ändå med uppmaningen "Det är du som bestämmer!".Jävla pucko läkare är han! Varje gång Ossian får öroninflammtion (vilket känns som vardagsmat just nu) får han kåvepenin och vi bråkar om den där medicinen varje dag - och eftersom vi inte får i honom minstra lilla droppe så blir han inte frisk så fort som han skulle kunnat.Varför skriver man ut medicin till små barn som smakar apa? och varför ger man flytande medicin till ett barn som vägrar att både äta och dricka? Hur är det då tänkt att man ska få i honom något?Jag har lusläst hela internet känns det som för tips på hur jag kan få i honom medicinen, men INGENTING funkar.Han har inte ätit någonting sen lunchtid i torsdags, och bara druckit några få klunkar.Grannarna klagar på att han skriker dygnet runt och jag vet inte vad jag ska göra.
    Ring o kräv Amimox!! Vi fick det till Daniel till slut... fick ju åka till akuten förra helgen igen då febern kom tillbaks o samma med öroninflammationen. Då sa jag att Daniel KAN inte äta Kåvepenin, o vi är ändå rätt vana vid att göra saker mot hans vilja med tanke på allt skit vi hållt på med. Läkaren svarade - nej, det är inte många barn som kan det - tänkte ge honom Amimox istället...

    Kommer ALDRIG igen vara nöjd med ett recept på Kåvepenin till ngt av mina barn!
    ★ღ Daniel född 080109 ~ Prinsessan beräknad 100131 ღ★
  • Pumpalicious

    fast frågan är om jag får i honom något annat heller, han vill inte ha in NÅGOT i munnen. Inte ens godis (som han eg. inte får äta) och glass.
    Jag vill ha stolpiller men det finns väl såklart inte

  • Theannapanna
    Pumpalicious skrev 2009-10-17 11:04:30 följande:
    fast frågan är om jag får i honom något annat heller, han vill inte ha in NÅGOT i munnen. Inte ens godis (som han eg. inte får äta) och glass. Jag vill ha stolpiller men det finns väl såklart inte
    Fick veta förra gången Daniel hade öroninflammation att det funnits stolspiller men att de förstörde så mkt att man var tvungen att sluta med dem... då slutade jag önska dem också. Fast det vore ju nåt om de kunde göra en modell som inte skadade.
    ★ღ Daniel född 080109 ~ Prinsessan beräknad 100131 ღ★
Svar på tråden Nu är bebisarna här! (BF Jan -08) #8