• Theannapanna

    Nu är bebisarna här! (BF Jan -08) #8

    Våra "små" närmar sig 2-årsdagen...
    Vi fortsätter följas åt o prata om hur livet är o vad de har för sig.

    Våra tidigare trådar:

    #1 www.familjeliv.se/Forum-11-285/m28443680.html

    #2 www.familjeliv.se/Forum-11-285/m31411340.html

    #3 www.familjeliv.se/Forum-11-285/m34192671.html

    #4 www.familjeliv.se/Forum-11-285/m36898553.html

    #5 www.familjeliv.se/Forum-11-236/m39853708.html

    #6 www.familjeliv.se/Forum-11-285/m42795185.html

    #7 www.familjeliv.se/Forum-11-285/m45293645.html


    ★ღ Daniel född 080109 ~ Prinsessan beräknad 100131 ღ★
  • Svar på tråden Nu är bebisarna här! (BF Jan -08) #8
  • AnniPanni
    Finesse skrev 2009-10-09 12:08:25 följande:
    AnniPanni: Klart det är viktigt men det kan dom göra hemma.. Det jag menade var att jag ser hellre att dom tar hand om henne än att dom lär henne saker.. hon är så liten än så länge.
    Fast en bra förskola gör både och

    Hur menar du när du skriver att de ska ta hand om henner? Är du inte nöjd mer er förskola?

    Jag känner mig rätt nöjd med att veta att Emma får möjlighet att pyssla o vara kreativ samtidigt som hon har en mycket bra kontakt med sina pedagoger, sover bra, äter bra, pratar om sina kompisar jämnt (ellen heter enligt Emma "lellen" lite confusing när lelle är välling här hemma . Hon får möjliget och frihet att sjunga o dansa ofta, något som hon älskar.
    Nu har jag iof varit i den här "förskolevärlden" i ett par år och har glömt hur det var första tiden med äldsta dottern.
  • Pumpalicious

    AnniPanni, vad avundsjuk jag blir på er som har en Reggio förkola. Det vill jag också ha. Men det finns EN i kommunen och där står vi i kö, såg inte ljust ut inför nästa höst ens.. Så ja, kön är LÅÅÅNG! Har själv jobbat på en sån förskola och är helt förälskad i pedagogiken och sörjer att jag inte har möjlgiheten att låta mina barn ta del av den!

  • AnniPanni
    Pumpalicious skrev 2009-10-09 12:31:43 följande:
    AnniPanni, vad avundsjuk jag blir på er som har en Reggio förkola. Det vill jag också ha. Men det finns EN i kommunen och där står vi i kö, såg inte ljust ut inför nästa höst ens.. Så ja, kön är LÅÅÅNG! Har själv jobbat på en sån förskola och är helt förälskad i pedagogiken och sörjer att jag inte har möjlgiheten att låta mina barn ta del av den!
    Här är som sagt alla förskolor reggio inspirerade, alla 7st
    Så jag vet faktiskt inte ens hur verksamheten ser ut på en "vanlig" förskola. Är så grymt nöjd med pedagogiken överlag. De har olika projekt, miljödagar, serveras bla 70% ekologisk mat : bäst i sthlm, Mulle/knytte verksamhet, teaterbesök ofta,de har utflykter, mycket av verksamheten är utomhus.
    Än så länge så har jag hämtat Emma EN gång inomhus annars är de ute hela eftermiddagen ifrån 13-barnet går hem med olika projekt o lekar.
  • Finesse
    AnniPanni skrev 2009-10-09 12:27:46 följande:
    Fast en bra förskola gör både och Hur menar du när du skriver att de ska ta hand om henner? Är du inte nöjd mer er förskola? Jag känner mig rätt nöjd med att veta att Emma får möjlighet att pyssla o vara kreativ samtidigt som hon har en mycket bra kontakt med sina pedagoger, sover bra, äter bra, pratar om sina kompisar jämnt (ellen heter enligt Emma "lellen" lite confusing när lelle är välling här hemma . Hon får möjliget och frihet att sjunga o dansa ofta, något som hon älskar. Nu har jag iof varit i den här "förskolevärlden" i ett par år och har glömt hur det var första tiden med äldsta dottern.
    Nu har hon ju bara gått där en vecka så jag kan ju inte säga att dom inte tar hand om henne men det blev så stort hopp mellan dagmamman och förskolan..

    hos dagmamman: sover ute, 2-3 timmar.. äter väldigt bra.. sitter fastspänd i en matstol å blir matad.. blir omhändertagen på ett väldigt bra sätt.. hon känner Ebba och vet vad hon vill och Ebba har väldigt sällan gråtit när jag lämnat henne.

    på förskolan: alla barnen sover inne.. ebba sover ungefär 1 timme max.. eftersom då är det nåt annat barn som väcker henne.. än så länge får hon sova i sin vagn men dom ska försöka få ner henne på en madrass. ätandet är totalt kaos då hon bara springer omkring.
  • Finesse
    AnniPanni skrev 2009-10-09 12:48:47 följande:
    Här är som sagt alla förskolor reggio inspirerade, alla 7st Så jag vet faktiskt inte ens hur verksamheten ser ut på en "vanlig" förskola. Är så grymt nöjd med pedagogiken överlag. De har olika projekt, miljödagar, serveras bla 70% ekologisk mat : bäst i sthlm, Mulle/knytte verksamhet, teaterbesök ofta,de har utflykter, mycket av verksamheten är utomhus. Än så länge så har jag hämtat Emma EN gång inomhus annars är de ute hela eftermiddagen ifrån 13-barnet går hem med olika projekt o lekar.
    på ebbas förskola "försöker" dom vara ute minst 3 tillfällen i veckan.. vilket jag tycker är för lite.. dagmamman var ute på förmiddag och eftermiddag VARJE dag.
  • Pumpalicious

    Finesse, jag skulle istället bli arg om någon ville marta Ossian. Det slutade jag med när han var 10 månaDER.

    Det där med att bara vara ute 3ggr i veckan är ju helt sjukt!!!!! tog förgivet att alla förskolor var ute minst en gång om dagen!

  • AnniPanni
    Finesse skrev 2009-10-09 12:50:41 följande:
    Nu har hon ju bara gått där en vecka så jag kan ju inte säga att dom inte tar hand om henne men det blev så stort hopp mellan dagmamman och förskolan.. hos dagmamman: sover ute, 2-3 timmar.. äter väldigt bra.. sitter fastspänd i en matstol å blir matad.. blir omhändertagen på ett väldigt bra sätt.. hon känner Ebba och vet vad hon vill och Ebba har väldigt sällan gråtit när jag lämnat henne.på förskolan: alla barnen sover inne.. ebba sover ungefär 1 timme max.. eftersom då är det nåt annat barn som väcker henne.. än så länge får hon sova i sin vagn men dom ska försöka få ner henne på en madrass. ätandet är totalt kaos då hon bara springer omkring.
    ok, ja det kan ju lätt bli en ganska stor kontrast mellan en dagmamma och förskolan. Att plötsligt behöva sova inne kan inte vara så kul när man är van vid tystnade utomhus. Kan ju tycka att hon faktiskt kan få sova ute ett tag till nu när allt är så nytt för henne med förskolan, pedagogerna. kompisarna, matrutinen mm. Känns ju som att det blir en _massa_ nytt på en och så samma gång och då är det inte konstigt alls att hon blir ledsen!

    Sitta fast i stolen borde hon kunna få göra även förskolan, på Emmas har de små vanliga stolar vid matbordet men med typ skärp på . Emma sitter still men spänner fast sig själv. Mata henne får inte ens jag göra så det är inga problem.
    Fast just att bli matad när man är nästan 2 år är kanske en "ovana" som det är läge bryta?

    Hoppas att du kan känna ett större förtroende för er försola o framförallt pedagogerna lite längre fram. Det är ovant i början för alla, även för oss
Svar på tråden Nu är bebisarna här! (BF Jan -08) #8