Inlägg från: piglet 76 |Visa alla inlägg
  • piglet 76

    Vad ska jag svara när jag får frågan av storasystern varför lillasyster inte är hos oss?

    Jag förlorade min andra dotter i magen i v.39 på sommaren 08. Då var min äldsta 2 år o 1 månad. Nu är hon över 3 år. Min äldsta fick träffa sin lillasyster, hålla henne mm. Vi sa då att bebisen sov. Efter det har hon varit med på begravningen och urnnedsättningen. Hon är även med till graven oftast minst 1 gång i veckan. Varit med o skött graven lämnat presenter där mm. Hemma har vi en minneshylla för vår ängel men även fotografier på vår ängel o när storasyster håller lillasyster. Så hon finns ju i vårt vardagliga liv, bara den bilden jag ville måla upp.

    Vi har ju sagt att hon är i himlen och att det är hennes lillasyster. Men har inte fått den stora frågan än om VARFÖR. Vad har ni andra sagt? Vågar man säga att hon blev sjuk? Då kanske min äldsta blir jätterädd att bli sjuk...???
    Moderkakan hade Trisomi 2 (extra komosom på nr2) och dem tror att även vår ängel fick lite av detta i slutet. Dem hittade INGET på henne, perfekt på utsidan som insidan.

    Nu är jag gravid med mitt tredje barn (iv.32) oxå så det kanske gör mer att frågorna kommer upp när hon har ett lillasyskon HOS sig....

    Mycket tacksam för svar....

    Kramar!

  • Svar på tråden Vad ska jag svara när jag får frågan av storasystern varför lillasyster inte är hos oss?
  • piglet 76

    Minimalla: Tack så mycket för insikten i erat liv. Kommer ha den i baktanken. Tack o kram

    MinEmPsi: Vet du några böcker, har bara hört om Mio min mio o det känns för lite äldre barn?

    Lyckosam: Vad skönt att få rekommendationer med än gång. Dem sa inget till oss. Kuratorn (som vi fick direkt) kunde inte ens ge ett svar om det var bra för vår äldsta att se lillasyster eftersom hon var så liten, hade hon varit 3 hade hon inte tvekat o sagt att hon skulle träffa henne. Jag/vi kom fram till beslutet att hon skulle få träffa lillasyster efter att ha pratat med flera bm o genom det hörde man sig själv så blev det en självklarhet att hon skulle få träffa.

    Tack för era svar, värmer i hjärtat, KRAM

  • piglet 76

    MinEmpSi: Tack så mycket för länken :)

    faster: Tack för dina ord. Jag är ju så orolig för hur dettt akommer att påverka henne senare i livet så det känns skönt att även få ord från ett syskon. Vad har dina föräldrar sagt om din lillasyster? Vad skönt att du till slut (iaf) fått en bra psykolog.

    Lyckosam: Hur pratar dina barn om sin lillasyster? För våran del så var begravningen först en månad efter förlossningen så hon var väldigt förändrad. Har inte visat henne bilderna än från bårhuset men har ju en massa kort därifrån som hon senare kan se.

    Som sagt än så länge har hon inte sagt nåt om lillasyster, allt känns så naturligt för henne. Jag själv var kanske inte så orolig för vad jag skulle säga när hon börjar fråga utan det blev mer en stor fråga då min mor (som min dotter är hos rätt ofta) frågade mig vad hon skulle svar henne om hon frågade henne om lillasyster.....Så det känns tryggare att höra hur andra har gjort...Tack ännu en gång för att ni delar med er...KRAM

Svar på tråden Vad ska jag svara när jag får frågan av storasystern varför lillasyster inte är hos oss?