Inlägg från: Mrs Winter |Visa alla inlägg
  • Mrs Winter

    Visst f*n måste man tjäna på hunduppfödning?

    Valdis skrev 2009-10-05 19:13:16 följande:
    Diskuterade med en släkting som föder upp en hundras om att hon måste ju f*n tjäna pengar på sin uppfödning, enligt henne så är det inte så. Hon sa att alla tror det men att det kostar med att föda upp hundar också.Jag kan i min oerfarenhet inte förstå vad det är som kostar.Ta tex om du föder upp amstaffar, dom kostar mellan 12-13000 kronor för en valp.( Den rasen min släkting föder upp säljer hon för 15 000 per valp!!) Och ja okej, du ska ge valpen mat och vetrinärbesikta den innan den säljs, men vad kan det kosta? Högst 2000 kronor per valp?Och ta då exemplet med amstaffen, dom föder ju en hel del valpar för det mesta, säg i snitt 8 stycken.. Då borde det ju i min ekvation bli 80 000 kronors vinst på en kull. Eller?Ni uppfödare, upplys mig, vad har jag missat!(Ps, den här släktingen det pratas om är dessutom sjukskriven och hemma så hon förlorar inget på att vara hemma från jobbet och se till valparna.)
    Har du inte tagit reda på av din släkting vad det kostar per valp att föda upp den? Med alla avgifter inkluderade? Gör det isf annars.
  • Mrs Winter
    Valdis skrev 2009-10-05 19:26:01 följande:
    Men ändå, räkna lite på det... Ja det kostar kanske säg 30 000 då att importera en kanonhund och sen ger den valp efter valp... redan efter 3 valpar då så är det intjänat, och sen allt som den kostar, ja säg några valpar till då.. Men sen då, ren vinst? Alltså jag vet inte, det är därför jag frågar..Och det där med utställning är väll folks största nöjje antar jag.
    Det är väl inget fel i att ställa ut en hund?
  • Mrs Winter
    Valdis skrev 2009-10-05 19:44:24 följande:
    Mrs Winter skrev 2009-10-05 19:43:04 följande:
    Nej, jag har husdjursfobi. Alltså tänk er vart hundens tassar varit när den varit ute! *Huuuuhh* Jag störde mig nog mest på folks ovilja att vilja erkänna att dom gör något dom uppenbart tjänar pengar på.
    Varför inte låta dem ha sin hobby? Du kan säkert hitta en hobby du med?
  • Mrs Winter
    Valdis skrev 2009-10-05 19:48:07 följande:
    Mrs Winter skrev 2009-10-05 19:45:11 följande:
    Gärna, jag ska nog ta och googla mig fram till en hobby som inbringar 100 000 kronor rakt ner i fickan. Jag lovar att jag inte ska försöka dölja för er då vad jag tjänar på det..Nä, men allvarligt: Låter jag inte folk ha en hobby för att jag frågar om man tjänar pengar på det? Där är en ekvation jag inte får att gå ihop igen. Tänka sig, det är mycket i hundvärlden som är ett mysterium för mig.
    Jag har personligen inget intresse av vad du tjänar på din hobby.Tycker mig ist skönja en smula avundsjuka kanske i dina inlägg.
  • Mrs Winter
    Valdis skrev 2009-10-05 20:19:38 följande:
    Jag trodde aldrig att våga sig på att fråga om vad det kostar med hunduppfödning var som att trampa in på ett minfält. Lugna ner dig, jag har sagt att jag förstår att det är många utgifter efter vad du och andra skrivit, men jag tror också att det beror på hur man sköter sin uppfödning. Och nej, du har inte en upprörd ton för att du överbevisar mig om att dina föräldrar inte tjänar på sin hunduppfödning, utan för att dina inlägg, helt sonika, andas upprördhet. Och jag kan inte i min vildast fantasi förstå varför.
    Varför kan du bara inte respektera ifall de säger att de inte tjänar på sin hunduppfödning?
Svar på tråden Visst f*n måste man tjäna på hunduppfödning?