Inlägg från: mancora |Visa alla inlägg
  • mancora

    Skytten75: Dexter hade en orolig period med sömnen i somras. Jag trodde att det berodde på att han hade så mycket som hände just då: lärde sig gå, vi sov borta och ändrade rutiner. Vi fick börja om från början med rutiner och nattramsor - så nu är hans sömn helt underbar igen - tack och lov!! Så jag hoppas att Nellies sömn snart blir bra igen, nu när hon är frisk och när ni är hemma igen.

    Dexter har 10 tänder (5 uppe och 5 nere, varav 2 st är kindtänder), men nu håller han på att få två kindtänder till: han är svullen och biter mig. I samband med förra omgången kindtänder fick han en rejäl febertopp (39,2 grader), men jag vet inte om det berodde på det eller nån liten sjukdom - han mådde dock utmärkt och febern var över inom ett dygn.

  • mancora

    Hej tjejer, Här har det hänt grejer. Vi har fått en ny liten bebis!!! En supersöt liten tjej. Hon heter Molly och föddes för 2,5 v sedan. Jag blev igångsatt pga att fostervattnet hade gått och bebisen hade bajsat i fostervattnet. Första värken kom kl 21 och hon kom ut kl 01 - så det gick mycket snabbare än förra gången (14 tim på förlossningen och himla mycket hemma innan). Jag gick från att varit öppen 5 cm till att vara helt öppen och ha krystvärkar på mindre än 15 min! Så det blev ingen epidural...... Lillan kom ut och hade mörkt hår, 3150 gr lätt och 48 cm lång. Jag mådde toppen redan från start: märkte knappt att jag fött barn och jag var så himla pigg.

    Hon är ju så himla liten, har totalt glömt att de är så små! och så luktar hon så himla gott......lilla pussgumman.

    Nu är jag ute hos mina föräldrar i skärgården. Jag har verkligen bara latat mig: sambon har tagit Molly på natten och sovit i ett annat rum, då hon grymtar och har sig nätterna igenom (sover oftast 3 tim i sträck, men så som hon grymtar får ju inte jag nån sammanhängande sömn) och sen har sambon kommit in med en nybytt tjej som jag ammat och sen har sambon tagit henne igen. Sen har min mamma och pappa tagit hand om Dexter på förmiddagen och lagat mat m.m. Jag fick babylyxen att sova över 4 tim i sträck igår!! När sambon kom upp med lillan för att hon skulle få äta kändes det som om jag sovit i 10 tim.

    Lilla Molly gör inget annat än att äta känns det som, men fördelen är att jag nu bara har nåt enstaka kg kvar tills min ursprungsvikt (dvs min vikt innan jag blev gravid med Dex, jag var ju lite underviktig när jag blev gravid med Molly pga att jag ammade Dex så mkt då......beviset på att amning inte är det säkraste preventivmedlet) - skönt att slippa träna, då jag är värsta latmasken - jag tycker att det tillräckligt ansträngande att träna på knipövningarna

  • mancora

    Tackar, tackar!!

    Miniskrutt: vad skönt att du äntligen har börjat må bättre. jag hade ont i bäckenet ca en vecka efter förlossningen och nu har jag bara lite kvar av gravid-ischiasen - som sjukgymnasten trodde beror på att jag är lite sned i ryggen och den ökade vikten gjorde att jag belastade fel. Jag mår otroligt bra med tanke på att det bara gått 3 veckor sen förlossningen. Min kropp var ganska sliten i slutet av graviditeten med tanke på att jag bar Dexter en hel del - det är ju ett träningspass bara att ta på honom vinterkläderna när man bar en stor mage i vägen. Tack och lov gick jag bara upp 12 kg så kroppen blev inte så ansträngd.

Svar på tråden Vi som blev föräldrar i Juli 2008, del 6