Inlägg från: Ingrid Marie |Visa alla inlägg
  • Ingrid Marie

    Biosarna i Kina, när tror ni man kan söka dem?

    Hej!

    Här blir en tråd för dem som vill spekulera och gissa.

    När tror du att det blir möjligt att söka efter bio-släkten i Kina? Som det ser ut i Kina nu är det ju väldigt svårt. Även om det väl finns de som lyckats?
    Och kanske också kan ställa till stora problem för bio-familjen om man mot förmodan skulle lyckas.

    Hur stora förändringar ska till för att det ska bli möjligt? Är vi ganska nära eller behövs stora omvälvande förändringar?
    När kommer förändringarna?

    Jag önskar så hett att det ska bli möjligt att hitta dem. Vad skulle jag inte ge för att få prata med mitt barns biologiska föräldrar?! Tänker mycket på dem, framförallt på mamman.

    Hur tänkter du? Vågar du hoppas eller har du resignerat och tänker att den dagen kommer jag inte få uppleva?

  • Svar på tråden Biosarna i Kina, när tror ni man kan söka dem?
  • Ingrid Marie

    Nämen, det tror jag inte är ovanligt? Att vilja träffa sitt barns biofamilj?

    Visst är det väldigt olika i olika länder. Jag känner i alla fall två familjer som träffade barnets bio-mamma i samband med att de hämtade sitt barn. Så de har ju inga problem med sökandet. De hittade dem ju samtidigt som de hitta sitt barn. :)

    Jag vet att det finns de som tycker att det är barnet som ska söka sin bio-familj om det vill, och att adoptivföräldrar inte ska. Men jag ser inte att det bara är mitt barns ansvar eller rättighet. Hur ska jag förklara? Jag som mamma har ju ett starkt band till den kvinna som födde mitt barn. Hon är en mkt viktig person även för mig, inte bara för mitt barn. Och jag inbillar mig att jag är viktig för biomamman, jag är ju ändå hennes barns mamma.

  • Ingrid Marie

    DNA-banker kan möjligtvis användas för att hitta sina eventuellea syskon, om dessa också adopterats internationellt.

    Men för att hitta föräldrar behövs det knappast. Den som lämnat ett barn vid en viss plats vid en viss tidpunkt lär inte glömma det. Om uppgifterna vi får om var och när våra barn hittats stämmer måste DET räcka för att hitta biofamiljen om biofamiljen vill hittas.

    Cerdrika, tanken på en annons i tidningen i provinsen har jag också tänkt. Att sätta ut mailadressen hade jag inte funderat på dock, utan mest bara för att som du skriver få fram ett meddelande om vilket enastående och fantastiskt barn jag har och hur bra hon mår och hur älskad hon är. Vet någon om någon gjort detta? Annonserat ett "barnet mår bra" i nån tidning i Kina?

    Mailadresstanken var ju bra. Nån liten mikroskopisk chans finns ju alltid, och är det det enda man har så...

    Josefina, jag blir så rörd att jag gråter när jag läser om dina mammors kram. Hopppas hoppas att även mitt barns bioföräldrar en dag ska på uppleva samma lättnad. Att de på ett eller annat sätt ska få veta hur det gick för deras lilla barn.

Svar på tråden Biosarna i Kina, när tror ni man kan söka dem?